MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΔΝΤ Εμπιστευτικό …Οδηγείται σε Κατάρρευση η Ελλάδα

Του Alexander Mercouris, Duran. 

Απόδοση Μιχαήλ Στυλιανού 

«Eμπιστευτική έκθεση του ΔΝΤ προειδοποιεί ότι η σημερινή συνταγή «διάσωσης» της ελληνικής οικονομίας «δεν επιδέχεται στήριξη πλέον» ( “is unsustainable”), όταν το δημόσιο χρέος της Ελλάδος καλπάζει εκτός ελέγχου, και οσοδήποτε μεγάλες μεταρρυθμίσεις θα είναι αδύνατον να λύσουν το πρόβλημα. 

Καλό κουράγιο

Οι συνθήκες χρεοκοπίας και δραχμής έχουν αλλάξει δραματικά μετά τις ενέργειες των κυβερνήσεων, οπότε δεν είναι πια εύκολο να βρεθούν βιώσιμες λύσεις – ενώ κανένας απολύτως δεν είναι σε θέση να προβλέψει με σιγουριά τα αποτελέσματα της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, υπό τις σημερινές προϋποθέσεις.

«Σε τελική ανάλυση, το ΔΝΤ διαπίστωσε πως η χώρα δεν έχει βιώσιμο χρέος ούτε πρωτογενή πλεονάσματα, δεν έχει βιώσιμο ασφαλιστικό, δεν έχει βιώσιμο κοινωνικό κράτος, δεν έχει βιώσιμο δημόσιο τομέα, δεν έχει βιώσιμο φορολογικό σύστημα, δεν έχει βιώσιμο πολιτικό σύστημα και δεν διαθέτει ούτε βιώσιμες τράπεζες» (πηγή).

Ν.Τραμπ προς Γερουσία για Ρωσία: «Θέλετε να ξεκινήσετε έναν πυρηνικό πόλεμο;»

«ΨΑΧΝΕΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΦΟΡΜΕΣ»

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

Το αυτονόητο που ποτέ δεν αναφέρουν τα ΜΜΕ δήλωσε σήμερα ο Ν.Τραμπ απευθυνόμενος στους Γερουσιαστές Τζον ΜακΚεϊν και Λίντσεϊ Γκράχαμ ότι επιδιώκουν έναν Γ' ΠΠ και αναζητούν συνεχώς αιτίες να τον ξεκινήσουν καθώς και οι δύο τον επικρίνουν για την φιλειρηνική στάση του απέναντι στη Ρωσία και την προοπτική συνεργασίας εναντίον του ISIS και όλων των ισλαμιστικών οργανώσεων

Θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα: Στο 23% η ανεργία

ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ...

Τα «σκήπτρα» της ανεργίας στην Ευρώπη κρατά η Ελλάδα, την ώρα που στην ευρωζώνη η ανεργία υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2009.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, τον Δεκέμβριο η ανεργία στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 9,6%, υποχωρώντας κατά 0,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ ένα χρόνο πριν, δηλαδή τον Δεκέμβριο του 2015, το αντίστοιχο ποσοστό ανερχόταν σε 10,5 %.

Την ίδια ώρα, η ανεργία στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 23%.

Εφορία: Χρέη στην εφορία για τους μισούς Ελληνες - Ξεπέρασαν τα 95 δισ. τα ληξιπρόθεσμα

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΦΟΡΟΙ

Της Μαρίας Βουργάνα

Εσπασαν το «φράγμα» των 95 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τα χρέη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων έφθασαν στο τέλος Δεκεμβρίου του 2016 τα 95,29 δισ. ευρώ, ποσό που υπερβαίνει το 50% του ΑΕΠ. 

Το GREXIT και η blame game theory

The blame game theory: Πρόκειται για το θεώρημα, σύμφωνα με το οποίο ψάχνει κανείς την ενοχή για μία ποινικά κολάσιμη πράξη στο θύμα, αντί στο θύτη. Στα πλαίσια αυτής της θεωρίας και σε σχέση με την Ελλάδα τα εξής: 

(α) Ούτε η Γερμανία, ούτε η Ολλανδία θέλουν να δώσουν στην Ελλάδα το παραμικρό «κόκκαλο» συμβιβασμού, φοβούμενες τις επιπτώσεις στις επερχόμενες εκλογές. Είναι άλλωστε πολύ πιο εύκολο για την Ευρωζώνη να προσποιείται πως όλα λειτουργούν ομαλά. 

Ν. Λυγερός - Ελλάδα, γεωστρατηγική και Μέση Ανατολή

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:

"Ελλάδα, γεωστρατηγική και Μέση Ανατολή". 

Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δήμου Πέλλας. 

Γιαννιτσά

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017, ώρα: 19.00

«Φουντώνει» το... κύμα φυγής προς Kύπρο

Στις 1.799 αυξήθηκαν οι εγγραφές το 2016 στη Mεγαλόνησο από 1.033 το 2012 και 678 το 2014

NEA ΣTOIXEIA- ΣOK ΓIA TIΣ EΛΛHNIKEΣ EΠIXEIPHΣEIΣ

Tον δρόμο της «μετανάστευσης» με προορισμό την Kύπρο παίρνουν πολλές ελληνικές επιχειρήσεις. Nέα στοιχεία-σοκ από τη Mεγαλόνησο έρχονται να επιβεβαιώσουν πως «ξηλώνεται» ο επιχειρηματικός ιστός της χώρας μας, ακόμη κι αν το υπουργείο Oικονομίας το αρνείται κάνοντας λόγο για «μεγάλη παραπλάνηση».

Όταν η Κομισιόν βιάζεται να καταργήσει τα μετρητά, κάτι βρωμάει

του Μιχάλη Γιαννεσκή

Η ιδέα της κατάργησης των συναλλαγών με μετρητά άρχισε να πλανάται από «ειδικούς» και τραπεζίτες πριν 2 χρόνια. Στη συνέχεια επισημάνθηκε στο Νταβός πέρυσι και φέτος ότι πρόκειται για μια αναγκαία και αναπόφευκτη εξέλιξη. Πριν λίγες μέρες η Κομισιόν δημοσίευσε πρόταση για τον περιορισμό των συναλλαγών με μετρητά. Και όταν με αυτό τον τρόπο όλες οι συναλλαγές θα βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τραπεζών, τα capital controls περιττεύουν.