MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Ο Ν.Τραμπ βάζει φυλακή την Χ.Κλίντον – Βγήκαν οι «Μαύροι Πάνθηρες» με τα όπλα στους δρόμους – Μάχη μέχρι θανάτου και όποιος επιβιώσει στις ΗΠΑ

Ξεφεύγει η κατάσταση στις ΗΠΑ και πλέον αυτό που θα ακολουθήσει δεν το έχει φανταστεί κανείς. 

Με τις διαδηλώσεις και το χάος να επεκτείνεται, ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ έδωσε την απαιτούμενη άδεια στον Γερουσιαστή Jason Chaffetz να συνεχίσει την ποινική έρευνα για την Χίλαρι Κλίντον, με σκοπό να την αποτελειώσει: Θα μπει φυλακή!

ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ;

Greek Spirit
2-2-2017

Βάλθηκαν να μας βάλουν για ύπνο οι αναρίθμητοι "άναλυτές" που έχουν κατακλύσει την τηλεόραση και "αναλύουν" την όξυνση των σχέσεων μας με την Τουρκία. Διάφοροι μεσήλικες ή υπερήλικες με πλαδαρό ύφος και πρόσωπα, παραδομένοι στην τρυφηλότητα του συνταξιουχικού βίου εχουν βαλθεί να μας πείσουν ότι τίποτα δεν τρέχει με την Τουρκία και ότι ούτε λίγο ούτε πολύ η Ελλάδα κινδυνεύει πιο πολύ από σύγκρουση με αστεροειδή παρα με θερμό επεισόδιο.Ανάμεσα στον συρφετό αυτό μόνο ένας αναλυτής ,ο οποίος είναι και καθηγητής γεωπολιτικής, τολμά να εκφράσει τις ανησυχίες του για την επικίνδυνη κατάσταση. 

Αποκάλυψη: Eτσι θα γίνει το Brexit- Η βρετανική κυβέρνηση «έδωσε» τα 12 βασικά σημεία

TΙ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΟΙ 77 ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ «ΛΕΥΚΗΣ ΒΙΒΛΟΥ»

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι βασικοί άξονες του σχεδίου για το Brexit μέσα από την πολυαναμενόμενη «λευκή βίβλο», η οποία σε 77 σελίδες περιγράφει περίπου όσα έχει πει και η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι.

Η λευκή βίβλος επιβεβαιώνει "πως η πολιτική και οικονομική επιτυχία μας είναι προς το συμφέρον τόσο του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης", δήλωσε ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις, παρουσιάζοντας το έγγραφο στο κοινοβούλιο.

«Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ»

Έχουμε καταντήσει μια κοινωνία «νεκρή» της οποίας το κουφάρι σαπίζει μέσα σε ένα σπιράλ παρακμής.

Kάθε προσπάθεια ανάταξης αμέσως κατηγορείται και βάλλεται από όλους μαζί, με ένα αίσθημα ηδονής θα έλεγα. Κάθε ιδέα υφίσταται ένα ψυχολογικό «μπούλινγκ» με αποτέλεσμα να δημιουργείται αμέσως αποστροφή και να μην την ακούει κανείς.

Καζάκης : Δεν μιλάω για τη νέα δραχμή για να πληρώνομαι ως βουλευτής σε ευρώ – Δεν μοιάζω με τους… άλλους

Ο νόμιμος εκπρόσωπος του ΕΠΑΜ απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις υπερασπιζόμενος την επιλογή του εθνικού νομίσματος, καταθέτοντας τις δικές του προτάσεις και θέτοντας αυτές στην κρίση των αναγνωστών 

Το bankingnews δεν φοβάται την διαφορετική άποψη. 

Σκοπός της οικονομικής ιστοσελίδας ήταν και παραμένει η ενημέρωση των πολιτών με επιχειρήματα. 

Η συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα και νόμιμου εκπροσώπου του ΕΠΑΜ, Δημήτρη Καζάκη, επιβεβαιώνει τον ρόλο μας στην ενημέρωση. 

Η διπλή εθνική προδοσία των πολιτικών

Η πατρίδα μας είναι αθεράπευτα εγκλωβισμένη στο χρέος, στο ευρώ και στα μνημόνια – ενώ οι ξαφνικές, επαναλαμβανόμενες αναφορές στο θέμα του εθνικού νομίσματος εκ μέρους της κυβέρνησης είναι κάτι περισσότερο από ανεύθυνες, μετά τη διπλή «προδοσία» που προηγήθηκε:

(α) Από όλους αυτούς που υπέγραψαν το PSI (ανάλυση), μέσω του οποίου το δικαίωμα της μετατροπής του δημοσίου χρέους στο εθνικό νόμισμα (είχε συναφθεί στο ελληνικό δίκαιο σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90%, οπότε ήταν δυνατόν να μετατραπεί σε δραχμές με μία απλή απόφαση του κοινοβουλίου), χάθηκε εντελώς – ενώ έγινε αποδεκτό το αγγλικό δίκαιο και συνεχίσθηκε η μεταφορά των δανείων της χώρας από τους ιδιώτες επενδυτές στα κράτη (γράφημα).

Έκθεση «κόλαφος»: Γιατί η Ελλάδα δεν θα προσελκύσει επενδύσεις ούτε το 2017

Πόσες πιθανότητες έχει η Ελλάδα να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει με ή χωρίς μνημόνιο; Υπάρχει μέλλον για τις οικονομικά ενεργές γενιές, αλλά και τις νέες που ακολουθούν, δηλαδή τα παιδιά μας; Στηρίζονται πάνω σε ρεαλιστικές βάσεις οι εξαγγελίες της κυβέρνησης περί αναμενόμενης έκρηξης της ανάπτυξης, η οποία να βασίζεται σε επενδύσεις; Σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για το 2017, το μέλλον για τη χώρα μας διαγράφεται κάτι παραπάνω από δυσοίωνο. Η Ελλάδα βρίσκεται στον «πάτο» όλων των δεικτών που καθορίζουν ένα υγιές περιβάλλον για οικονομική ανάπτυξη, επενδύσεις και εξέλιξη. Μαζί με την Ιταλία και την Ισπανία, συνθέτουν ένα εκρηκτικό ευρωπαϊκό τρίο, το οποίο, ενδεχομένως, εξηγεί και τις εξελίξεις σε κάθε μία περίπτωση ξεχωριστά. 

Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον όλων

Οι μεγάλοι χαμένοι του ριζικού μετασχηματισμού των Η.Π.Α. από τον κ. Trump, θα είναι οι πρώην εχθροί της υπερδύναμης και οι μετέπειτα ηττημένοι του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου: κυρίως η Γερμανία και δευτερευόντως η Ιαπωνία.

«Η Γερμανία, η οποία διενέργησε δύο παγκοσμίους πολέμους, αιματοκύλισε την Ευρώπη, «γαλούχησε» το ναζισμό και δρομολόγησε το Ολοκαύτωμα, όπου αντί να τιμωρηθεί της χαρίστηκε το 50% των χρεών της, η πληρωμή των υπολοίπων με ρήτρα ανάπτυξης, τα κλοπιμαία, καθώς επίσης ένα σχέδιο Μάρσαλ, ενώ της επετράπη να ενωθεί ξανά, έχει το θράσος να κατηγορεί τις Η.Π.Α. – εκείνη τη χώρα δηλαδή που κυριολεκτικά της χάρισε τα πάντα, χωρίς ουσιαστικά κανένα αντάλλαγμα, εκτός από το ότι αποτέλεσε το δυτικό ανάχωμα στον ψυχρό πόλεμο. 

Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων: «Ούτε η δικτατορία δεν κατάργησε την Αντιγόνη από τα σχολεία»

Η παιδεία στο απόσπασμα…

«Η διδασκαλία της Αντιγόνης δεν καταργήθηκε ούτε κατά την επτάχρονη δικτατορία, ενώ η αγέρωχη στάση της ηρωίδας του έργου αποτέλεσε διαχρονικά παγκόσμιας εμβέλειας πρότυπο που ενέπνευσε και εμπνέει την πολιτισμένη ανθρωπότητα» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων.

Οι φιλόλογοι, που έχουν χτυπήσει «καμπανάκι» πολλές φορές στο υπουργείο Παιδείας για τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών και της Ιστορίας, διατυπώνουν την ανησυχία τους σχετικά με την επιχειρούμενη, σύμφωνα με πρόταση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, κατάργηση του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας από το ωρολόγιο πρόγραμμα γενικής παιδείας της Β’ Λυκείου.

Δικαστήριο Ευρωπαϊκής Ένωσης: παράνομη η Ευρωομάδα (Eurogroup), οι αποφάσεις της και το «Μνημόνιο»

Γιώργος Ρωμανός / Δοκίμια πολιτικής έρευνας / Περίληψη:

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος στις 27/10/2016, σε δημόσιο λόγο του αναφέρθηκε σε πρόσφατες αποφάσεις του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βάσει αυτών το «Μνημόνιο» δεν αποτελεί πράξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ούτε της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η δε Ευρωομάδα (Eurogroup) δεν περιλαμβάνεται στα θεσμικά όργανα της θεμελιώδους για την Ε.Ε. Συνθήκης της Λισσαβόνας, και δεν παράγει νόμιμα αποτελέσματα έναντι τρίτων.