MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

«Βόμβα» από ΗΠΑ: «Όχι» Ν.Τραμπ στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 6ΗΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αρνούνται οι ΗΠΑ τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα! 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Ουάσιγκτον ο νέος εκπρόσωπος της αμερικανικής διοίκησης την ερχόμενη Δευτέρα επρόκειτο να δηλώσει άρνηση στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα με την αιτιολογία ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Συνεπώς το πρόγραμμα προσκρούει στον κανονισμό του ΔΝΤ που απαγορεύει τη συμμετοχή του Ταμείου σε οποιαδήποτε προγράμματα που κρίνονται μη βιώσιμα. 

Καληνύχτα Ελλάδα

Η έννοια ή ο όρος «αποτυχημένο κράτος» (failed state) χαρακτηρίζει μία χώρα, η οποία δεν έχει επιτύχει σε ορισμένες ή σε όλες τις βασικές λειτουργίες της – έχοντας ενδεχομένως χάσει έμμεσα την εθνική της κυριαρχία. 

Μεταξύ άλλων, «αποτυχημένη» θεωρείται μία χώρα, η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της οποίας αδυνατεί να λάβει αποφάσεις, να παρέχει σωστές δημόσιες υπηρεσίες ή να συνεργάζεται με άλλα κράτη ισότιμα, ως μέλος της διεθνούς κοινότητας (της Ε.Ε., της Ευρωζώνης κλπ.). 

ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΘΟΥΝ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ, ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κ.Λ.Π.

Υπάρχουν λοιπόν πολιτικά κόμματα που χρωστούν σε τράπεζες κ.λ.π. εκατοντάδες εκατομμύρια. Και όχι μόνο δεν πληρώνουν τα χρέη τους, αλλά θέλουν και να μας σώσουν και από πάνω. Είναι τα ίδια κόμματα που μας χρεοκόπησαν, μας εξαθλίωσαν και παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία της χώρας σε άλλα κράτη. 

Τα ελληνικά κόμματα το οποία,
ενώ όπως και όλα τα κόμματα παντού στον κόσμο, είναι ιδιωτικά κλάμπ, εντούτοις εδώ είναι κάτι σαν ιερά τοτέμ που δεν τα αγγίζει κανείς, ούτε δικαιοσύνη ούτε σύνταγμα, ούτε νόμοι, ούτε κράτος, ούτε τίποτα. 

Ο σερίφης της Ευρωζώνης

Πρόκειται για τον κεντρικό τραπεζίτη, τον «κατά συρροή εκβιαστή» των χωρών της νομισματικής ένωσης και διοικητή της ΕΚΤ κ. Μ. Ντράγκι – ο οποίος προσπαθεί να τρομοκρατήσει όλους όσους μελετούν σοβαρά την έξοδο της χώρας τους από τη γερμανική πια φυλακή.

«Όταν κάποιος σκύβει το κεφάλι για να περάσει το εμπόδιο, το πρόβλημα είναι πως το επόμενο εμπόδιο στο δρόμο για τον «στόχο» θα είναι πιο χαμηλό από το πρώτο, το μεθεπόμενο ακόμη πιο χαμηλό κοκ. – οπότε θα σκύβει το κεφάλι όλο και πιο πολύ, έως ότου θα γονατίσει και στο τέλος θα σέρνεται σαν το σκουλήκι. Τότε μάλλον δεν θα θυμάται καν το στόχο«.

“Εμφύλιος” στο Βερολίνο: Σφοδρή κριτική Γκάμπριελ στον Σόιμπλε για την Ελλάδα

Μια αλληλογραφία με «εκρηκτικό» περιεχόμενο για τη συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού στο Βερολίνο αποκαλύπτει στο φύλλο της Παρασκευής η εφημερίδα Handelsblatt του Ντίσελντορφ. Αποστολέας είναι ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομίας και παραλήπτης η Άγκελα Μέρκελ. 

Στην επιστολή, η οποία έχει ημερομηνία 2 Ιανουαρίου, ο Γκάμπριελ εκφράζει παράπονο στην «προϊσταμένη» του για την πολιτική του υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε έναντι της Ελλάδος και εκφράζει ανησυχία για τις συζητήσεις γύρω από το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.