MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Η Τουρκία έχει «λόγο» μέχρι τρία μίλια από τις ακτές της – Μετά τίποτα

Οι διαρκείς τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, δεν είναι τίποτα άλλο από τη συνεχή αναβάθμιση των αμφισβητήσεων όλων του πλέγματος στο Αιγαίο, με απώτερο στόχο τα όρια των χωρικών υδάτων, την υφαλοκρηπίδα των νησιών και την συνδιαχείριση στο Ελληνικό Αρχιπέλαγος, είπε στον 9.84 ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής Άγγελος Συρίγος. 

N.Τραμπ προς Βερολίνο: «Δεν αφήνουμε το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα αν δεν δεχθείτε να μειωθούν οι φόροι στην Ελλάδα»!

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΝΤ ΑΥΡΙΟ

του Πέτρου Αναστασίου

Η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ, του Ν.Τραμπ, αρνείται να δώσει "πράσινο φως" στο ΔΝΤ να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς θεωρεί ότι παραβιάζεται η αρχή του Ταμείου να χρηματοδοτούνται χώρες που έχουν μη βιώσιμα χρέη και αυτό που έχει πετύχει το Βερολίνο είναι να μην είναι βιώσιμο! 

Έρχεται Βιβλική Καταστροφή

Σπύρος Στάλιας, οικονομολόγος Ph.D

Η επίμονη του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, της ΕΕ και των ντόπιων νεοφιλελεύθερων φωστήρων τραπεζιτών και των πολιτικών τους, η χώρα μας, από φέτος και εφ εξής, να παρουσιάζει πλεόνασμα πάνω από 3%, αποδεικνύει ότι ακόμα στο μυαλό τους δεν έχουν ανακαλύψει τι διασύνδεει τον δημόσιο τομέα, τον ιδιωτικό τομέα και το εξωτερικό τομέα της οικονομίας.

Όσο αυτό δεν το ανακαλύπτουν, σας διαβεβαιώνω ότι η χώρα από φέτος βρίσκεται ένα βήμα πριν από μια καθολική κατάρρευση, η οποία θα εκδηλωθεί αιφνιδίως με σφοδρή κοινωνική σύγκρουση.

Αντίστροφη μέτρηση για το ευρώ

Η Γερμανία γνωρίζει πως αργά ή γρήγορα θα τοποθετηθεί τόσο η ίδια, όσο και το κοινό νόμισμα στο στόχαστρο της υπερδύναμης – οπότε φροντίζει να προετοιμαστεί, δρομολογώντας μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων.

Η καγκελάριος αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε μία Ευρώπη πολλών ταχυτήτων στη σύνοδο κορυφής της Μάλτας, άρα έμμεσα στη διάλυση της Ευρωζώνης – ευρίσκοντας στήριξη από τον υπεύθυνο για τα ευρωπαϊκά θέματα Ιταλό υφυπουργό, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

Η συνθετική τιτλοποίηση των τραπεζών

Η επόμενη βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος είναι τα ασφαλή συνθετικά δομημένα προϊόντα (safe synthetic CDO’s) – όπου μία τράπεζα αγοράζει πιστωτική προστασία για ένα δανειακό χαρτοφυλάκιο της από έναν ιδιώτη επενδυτή (πηγή). Αυτό σημαίνει ότι, όταν ένα δάνειο της δεν μπορεί να πληρωθεί από τον οφειλέτη, ο ιδιώτης επενδυτής την αποζημιώνει για τη ζημία έως ένα μέγιστο ποσόν, ανάλογα με αυτό που συμφωνήθηκε.

Η συνωμοσία του λαμπτήρα

Πώς μπορεί ένας λαμπτήρας να αλλάξει τον τρόπο που παράγουμε και καταναλώνουμε; Μπορεί μία οικονομία να παράγει με την υπόθεση ότι υπάρχουν άπειροι πόροι, ενώ ζει σε ένα πεπερασμένο πλανήτη; Ο εκτυπωτής σου που σταμάτησε να δουλεύει, χάλασε πραγματικά ή τον προγραμμάτισαν έτσι; 

Σε αυτά και σε άλλα τόσα ερωτήματα απαντά το ντοκιμαντέρ The light bulb conspiracy. Προβλήθηκε το 2010, σκηνοθετήθηκε από τον Cosima Dannoritzer και πραγματεύεται το θέμα της προγραμματισμένης βραχυβιότητας (ΠΒ). Προγραμματισμένη βραχυβιότητα είναι η εσκεμμένη μείωση της ποιότητας των προϊόντων ή η τεχνητή παρέμβαση σε αυτά έτσι ώστε να έχουν περιορισμένη, πολύ μικρότερη, διάρκεια ζωής

Έρευνα – σοκ: Επενδύσεις 100 δισ. ευρώ για να φτάσει η Ελλάδα στο επίπεδο της δεκαετίας του 2000

Ξεπερνά τα 100 δις ευρώ το επενδυτικό έλλειμμα της χώρας μας το οποίο δημιουργήθηκε τα χρόνια της οικονομικής κρίσης λόγω της αποεπένδυσης, του μη εκσυγχρονισμού και των λουκέτων που μπήκαν σε σημαντικούς και νευραλγικούς κλάδους της βιομηχανίας και των κατασκευών.