MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Οι οικονομίες Potemkin και η Ελλάδα

Ως οικονομίες «Potemkin» χαρακτηρίζονται εκείνες οι χώρες οι οποίες, λόγω του πλούτου τους σε ορισμένους τομείς, παραμελούν όλους τους υπόλοιπους – με αποτέλεσμα να μην αναπτύσσεται η παραγωγική τους βιομηχανία, καθώς επίσης να εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τους συγκεκριμένους κλάδους και τις εισαγωγές προϊόντων. Όταν λοιπόν συμβεί κάτι σε αυτούς τους κεντρικούς τους εξαγωγικούς τομείς, τότε βυθίζονται σε μεγάλες κρίσεις – αδυνατώντας να επιβιώσουν. 

Η ΜΟΝΟΠΟΛΙΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΒΡΗΚΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ

Η μονοπολική νεοφιλελεύθερη Παγκοσμιοποίηση των διεθνών οικονομικών ολιγαρχών, των πολυεθνικών και των golden boys, η οποία επιζητεί την πλήρη άλωση και αλλοίωση των εθνικών κρατών, για στυγνή εκμετάλλευση των αντίστοιχων λαών, όπως ήταν επόμενο δημιούργησε αντίδραση και άρχισε να αποκτά αντίπαλο. Κάθε δράση στην πολιτική προκαλεί αντίδραση και κάθε δημιουργούμενο κενό καλύπτεται αμέσως. 

Το διπλό πρόσωπο του χρήματος

Είναι θέμα χρόνου η διάλυση της Ευρωζώνης, ακόμη και αν δεν υπερισχύσουν στις εκλογές κόμματα που θέλουν την έξοδο των χωρών τους – αφού οι ανάγκες, οι επιθυμίες, καθώς επίσης οι συνήθειες ορισμένων κρατών του Βορά, είναι εντελώς αντίθετες από αυτές του Νότου.

Άποψη

Ο μέσος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη υπολογίζεται στο 1,8% για τον Ιανουάριο, ενώ ο αντίστοιχος στη Γερμανία είναι περίπου στο ίδιο ύψος (γράφημα) – αν και σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην αύξηση των τιμών της ενέργειας. Μπορεί λοιπόν να μειωθεί σε ετήσιο επίπεδο, επίσης λόγω της ενέργειας – αλλά το ποσοστό αύξησης του χωρίς την ενέργεια, ο «πυρήνας του πληθωρισμού» όπως αποκαλείται, θα διαμορφωθεί παρ’ όλα αυτά λίγο χαμηλότερα από το 1%. 

Τώρα... τρέχουν: Εκτακτο Εurogroup την Παρασκευή μετά την άρνηση των ΗΠΑ να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Γ.ΝΤΑΪΣΕΝΜΠΛΟΥΜ

Εκτακτη διάσκεψη την Παρασκευή συγκάλεσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισεμπλουμ, για το ελληνικό ζητημα, μετά την άρνηση του ΔΝΤ να συμμετάσχει με επιπλέον χρηματοδότηση στο ελληνικό πρόγραμμα. 

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών που είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους εκπροσώπους των Θεσμών, την Αθήνα και το Βερολίνο, έχει ξεκινήσει την προετοιμασία πρωτοβουλίας για συνάντηση στα τέλη της εβδομάδας στις Βρυξέλλες όλων των εκπροσώπων των δανειστών αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια που απομένουν και να κλείσει –με εκατέρωθεν υποχωρήσεις- η διαπραγμάτευση.

Τσόμσκι: Η θέση της Ελλάδας είναι ευάλωτη – «Κτηνωδία» η συμπεριφορά των Βρυξελλών

«H πραγματική τραγωδία της Ελλάδας είναι ότι -πέραν της κτηνωδίας της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας, της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και των τραπεζών των βορειοευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες υπήρξαν πραγματικά κτηνώδεις- δεν έπρεπε καν να ξεσπάσει. Θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί σχετικά εύκολα στην αρχή», είπε ο Νόαμ Τσόμσκι, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «jacobinmag» και αναδημοσιεύεται από την γερμανική διαδικτυακή ενημερωτική πύλη «Die Freiheitsliebe». 

Μυστική συνάντηση Τσίπρα-Rothschild!

Η κόντρα Μαξίμου-Γεωργιάδη σχετικά με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος έβγαλε λαβράκι καθώς μας αποκάλυψε για ακόμη μια φορά, το πώς οι επαγγελματίες πολιτικοί απατεώνες μας ταϊζουν μπόλικο επαναστατικό σανό ώστε την ίδια στιγμή σε κρυφές συναντήσεις να μας περάσουν ακόμα περισσότερες αλυσίδες, για να δουλεύουν δούλοι στους Rothschild μέχρι και τα τρισέγγονά μας!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης εδώ και μέρες ζητούσε απαντήσεις για το ταξίδι που έκανε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος από τις 27/1 έως τις 30/1. Τις απορίες του μάλιστα τις εξέφρασε έντονα στην εκπομπή του Γ.Αυτιά στον ΣΚΑΙ.

ΔΝΤ, τέλος! - Λύσσα Βερολίνου: «Θα διαλύσουμε το ελληνικό πρόγραμμα αν φύγετε»

EKTOΣ ΟΡΙΩΝ Ο Β.ΣΟΪΜΠΛΕ

του Πέτρου Αναστασίου 

"Το ελληνικό πρόγραμμα θα τερματιστεί, εάν το ΔΝΤ αποχωρήσει απ’ αυτό" απάντησε στη νέα αμερικανική κυβέρνηση του Ν.Τραμπ ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, μετά την αναβολή λήψης απόφασης για την Ελλάδα στην σημερινή συνεδρίαση του Ταμείου για το ελληνικό ζήτημα, λόγω της άρνησης των ΗΠΑ να εγκρίνουν την συμμοτοχή του λόγω έλλειψης βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Τέλος στην τραγωδία

Ένα αποτυχημένο κράτος, σε καθεστώς κυλιόμενης πτώχευσης και σε μία εποχή που η Ευρωζώνη κινδυνεύει να διαλυθεί, ενώ προβλέπονται νομισματικοί και εμπορικοί πόλεμοι στον πλανήτη, δεν μπορεί να περιμένει άπρακτο τις αποφάσεις άλλων – ηχητικό

Πριν ακόμη κρίνει κανείς οτιδήποτε, οφείλει να παραθέτει, καθώς επίσης να αξιολογεί όσο πιο αντικειμενικά μπορεί τα γεγονότα – τα οποία στην περίπτωση της Ελλάδας είναι τα εξής: 

«Καταδικασμένοι στην φτώχεια οι Έλληνες για πολλές δεκαετίες» λέει το ΔΝΤ – Τι αναφέρει η έκθεση για την Ελλάδα

«Καταδικασμένοι στην φτώχεια οι Έλληνες» για πολλές δεκαετίες ακόμα. Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγράψει κανείς την πρόβλεψη που κάνουν οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ και η κα Βελκουλέσκου που συνέταξαν την έκθεση για την κατάσταση στη χώρα μας. 

Τούτο καθώς θεωρούν πως ακόμα και στο πιο αισιόδοξο σενάριο, όπου η οικονομία αντιδράσει καλύτερα του αναμενόμενου και οι ρυθμοί ανάπτυξης μεσοπρόθεσμα καταφέρουν να υπερβούν τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, τα επίπεδα διαβίωσης των Ελλήνων θα υπολείπονται αρκετά των Ευρωπαίων για τις επόμενες δεκαετίες. 

Οι Rothschild «σύμβουλοι» του Οργανισμού Διαχείρισης Δημσίου Χρέους

(Σ.Σ.: Βάλανε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα.... και όχι μόνο... τον πληρώνουν και από πάνω)

Oι Rothschild «σύμβουλοι» του Οργανισμού Διαχείρισης Δημσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ). Ο Άδωνις, παρότι βουλευτής, ψάχνει τη σύμβαση …που σημαίνει ότι η κυβέρνηση μπορεί να συνάπτει συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρίες… ΚΡΥΦΑ από τη Βουλή κι εν αγνοία ακόμα και των βουλευτών του ίδιου του κυβερνητικού κόμματος. 

Σημειώστε ότι από τον ΟΔΔΗΧ έχει περάσει κι ο Χριστοδούλου, άνθρωπος της Goldman Sachs στην Ευρώπη. Κι είναι ο Οργανισμός που αποφασίζει την έκδοση ομολόγων δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ… που εξοφλούμε εμείς. 

Ο Ν.Τραμπ «κλείνει το μάτι» στην Ελλάδα: Αρνείται να συνομιλήσει με τον ισλαμιστή τρομοκράτη Ρ.Τ.Ερντογάν… – Χρυσή ευκαιρία για την Ελλάδα

Άκυρο ρίχνει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ, στον Ρ.Τ.Ερντογάν κάτι που είχε διαφανεί από την αρχή καθώς οι δύο ηγέτες που συνομίλησε ήταν ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αλ-Σίσι, και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μ.Νετανιάχου. 

Τουρκικές διπλωματικές πηγές προσπαθούν να μετριάσουν το συμβάν αυτό λέγοντας ότι το πολυαναμενόμενο -από του Τούρκους βέβαια- τηλεφώνημα μεταξύ του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του προέδρου των ΗΠΑ Ν.Τραμπ θα υλοποιηθεί μέσα στις…επόμενες μέρες, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, παραπέμποντας στο μέλλον την επικοινωνία των δύο πλευρών.