MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Προσδεθείτε!

«Στην πολιτική, οπότε και στην ιστορία, δεν υπάρχουν συμπτώσεις – ενώ οι μάζες είτε δεν κρίνουν καθόλου, είτε κρίνουν λανθασμένα» (G. le Bon)

Άποψη

Η καινούργια (σχετικά) μέθοδος που χρησιμοποιείται από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες σε σχέση με τη χειραγώγηση του πλήθους, των μαζών, είναι η «υπερβολική υπερβολή» – με την έννοια ότι, όσο πιο κραυγαλέα ψεύτικος είναι ένας ισχυρισμός, μία υπόσχεση, μία δέσμευση ή μία αιτιολογία ενός γεγονότος, τόσο πιο εύκολα πιστευτός γίνεται.

Το αληθινό γερμανικό πόκερ

Η κυβέρνηση της χώρας σχεδιάζει τη διάλυση της Ευρωζώνης, χωρίς όμως να θεωρηθεί η ίδια υπεύθυνη, επιλέγοντας το ρόλο της αθώας περιστεράς – επειδή δεν έχει τίποτα άλλο να κερδίσει από το ευρώ, ενώ εξασφάλισε πλέον την κυρίαρχη θέση της στην ήπειρο μας.

«Η τεχνική του να αντικαθιστάς την εξέγερση με την ενοχή συνίσταται στο να κάνεις ένα άτομο να πιστεύει ότι, είναι το μόνο υπεύθυνο για τα δεινά του – λόγω της έμφυτης διαφθοράς του, της εγγενούς οκνηρίας του, της σπατάλης του, της διανοητικής ανεπάρκειάς του, των μειωμένων ικανοτήτων του ή των προσπαθειών του. 

Συνελήφθη ο CEO της θυγατρικής της Deutsche Bank στο Ισραήλ - Ύποπτος για φορολογική απάτη

Η Deutsche Bank δήλωσε ότι συνεργάζεται με τις αρχές του Ισραήλ για την υπόθεση 

Τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank στο Ισραήλ συνέλαβαν οι αρχές, ως ύποπτο για φορολογικές παραβάσεις, σύμφωνα με τους Financial Times. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Boaz Schwartz αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕ ο Σοιμπλε! Μπήκαν ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ και στο Γερμανικό Χρηματιστήριο! #DeutscheBoerse

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΜΠΙΝΑ ΤΩΝ «ΗΘΙΚΩΝ» ΓΕΡΜΑΝΩΝ 

ΗΠΑ και Βρετανία επέβαλαν πρόστιμο 630 εκατ. ευρώ και τοποθέτησαν επίτροπο στη γερμανική τράπεζα που έσπασε για ίδιον όφελος το οικονομικό εμπάργκο 

Αμερικανοβρετανικό ήταν το τελευταίο πλήγμα για την πολλαπλώς στοχοποιημένη Deutsche Bank. Αμερικανικές και βρετανικές εποπτικές αρχές επέβαλαν αθροιστικά πρόστιμα που αγγίζουν τα 630 εκατ. ευρώ στην κορυφαία γερμανική τράπεζα για ξέπλυμα χρήματος μέσω εικονικών συναλλαγών που διοργανώθηκαν προς όφελος της Ρωσίας σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία η Ουάσιγκτον και η Δύση είχαν επιβάλει στη χώρα οικονομικό εμπάργκο εξαιτίας της στρατιωτικής επέμβασης στην Κριμαία και τον πόλεμο με την Ουκρανία. 

Προς μια νέα φούσκα (;)

Αλήθεια, πώς θα αντιδρούσατε αν ξαφνικά μαθαίνατε ότι σε τούτη την δύσκολη και μακρόχρονη περίοδο της κρίσης τα χρηματιστήρια βρίσκονται διεθνώς σε περίοδο ανόδου; Και πώς θα σας φαινόταν αν αμέσως μετά διαπιστώνατε ότι οδηγοί αυτής της ανόδου είναι οι τράπεζες; Απίστευτο; Και όμως! Κάνετε λίγη υπομονή και θα καταλάβετε.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας (Schweizerische Nationalbank - SNB) ανήκει στην μειοψηφία των κεντρικών τραπεζών που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο, ακριβώς όπως και η Τράπεζα της Ελλάδος. Το 45% των μετοχών της ανήκει στις ελβετικές περιφέρειες (καντόνια), το 15% στις τράπεζες των καντονιών και το υπόλοιπο 40% σε ιδιώτες επενδυτές. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο μεγαλύτερος επενδυτής μεταξύ των ιδιωτών είναι ο καθηγητής τού πανεπιστημίου τού Μονάχου Τέο Ζήγκερτ, ο οποίος κατέχει το 6,6% των μετοχών τής SNB.

Το ελληνικό χρέος αυξήθηκε μέσα στην ευρωζώνη όσο και στα τελευταία 100 χρόνια!

Του Θεόδωρου Κατσανέβα

«Σήμερα πληρώνουμε τα χρέη του παρελθόντος και καλά παθαίνουμε αυτά που παθαίνουμε»! Αυτό είναι το υπέρτατο επιχείρημα που διακινοούν οι Φιρφιρίκοι του του κατοχικού μιντιακού καθεστώτος, συνεπικουρόυμενοι από Ναναίκους οικονομολογούντες και τηλεπερσόνες. 

Και υπάρχουν ψεκασμένοι που το δέχονται καθ΄ότι «πες, πες, πες όλο και κάτι μένει» κάτι μένει κατά Γκέμπελς.