MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Το παιχνίδι με το GREXIT

Οι Η.Π.Α. τάσσονται υπέρ της εξόδου, ο Σόιμπλε επιμένει, οι πολίτες έχουν μάλλον πεισθεί, ενώ η κυβέρνηση νομίζει πως με τη δραχμή θα μπορούσε να μείνει στην εξουσία εφαρμόζοντας μία αριστερή πολιτική και ξεπλένοντας τις προδοσίες του παρελθόντος – οπότε καλό κουράγιο σε όλους μας.

«Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον, οπότε όλα μπορεί να συμβούν ή να μη συμβούν. Οφείλουμε όμως να γνωρίζουμε πως, όταν δρομολογηθεί κάτι τόσο σημαντικό, όπως η έξοδος μίας χώρας από την Ευρωζώνη, είναι συνήθως ξαφνικό και απροσδόκητο – συμβαίνει δηλαδή, όταν κανένας δεν το περιμένει«.

Η ΕΕ ΕΧΕΙ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΕ ΑΝΑΠΟΔΡΑΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ


Όλοι πλέον το βλέπουμε ότι ο ευρωσκεπτικισμός φουντώνει συνεχώς σε όλη την ΕΕ. Αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται να ανακοπεί και θα έχει νομοτελειακά ως αποτέλεσμα τη διάλυση της Ευρωζώνης και φυσικά και της ΕΕ, η οποία δεν θα έχει πια λόγο ύπαρξης. 

Γι’ αυτό λοιπόν, όσο πιο γρήγορα

το συνειδητοποιήσουμε όλοι και όσο πιο πολλοί συστρατευτούμε στις δυνάμεις που στοχεύουν στην υπέρβαση του προβλήματος και στην επόμενη μέρα αυτού του πολιτικοοικονομικού εξαμβλώματος, τόσο πιο γρήγορα θα έρθει η απελευθέρωση και η λύτρωση. 

Εξουσίες φαντάσματα

Αντί να μπαίνουν όρια στη Δημοκρατία μέσω της ανεξέλεγκτης δράσης του χρηματοπιστωτικού παρασκηνίου, είναι προτιμότερο και ασφαλώς δημοκρατικότερο να μπουν όρια στην υπερβάλλουσα δύναμη που δημιουργεί η μονοπωλιακή και ολιγοπωλιακή δράση, καθώς και τα οργανωμένα καρτέλ.

Άρθρο

Εάν δεν θέλουμε να στρουθοκαμηλίζουμε οφείλουμε να αποδεχτούμε ότι το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα ελέγχεται παρασκηνιακά από εξουσίες φαντάσματα. 

ΕΛΣΤΑΤ: O οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ξεπερνά τα 3,2 εκατομμύρια

Αμετάβλητη στα επίπεδα του 23% παρέμεινε η ανεργία το Νοέμβριο στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ οι άνεργοι ανέρχονταν σε 1,1 εκατομμύρια ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός σε 3,2 εκατομμύρια. 

Economist: «Οι Έλληνες δεν φοβούνται την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα - Τι χειρότερο να πάθουν»

ΠΙΘΑΝΟ ΤΟ GREXIT - ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ

«Η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα δεν φαίνεται πλέον καταστροφή για τους Έλληνες καθώς δεν θα είναι χειρότερο απ'οτι περνούνε ήδη» λέει ο Economist 

Όπως επισημαίνει το ελληνικό χρέος βρίσκεται σε τέτοιο επίπεδο που δεν φαίνεται να επιτρέπει στην Ελλάδα να παραμείνει σε ένα βιώσιμο μονοπάτι εντός της Ευρωζώνης.

ΣΕΒ: Τι θα σημάνει για την Ελλάδα η έξοδος από το ευρώ

Σ.Σ : Ας αποδομήσουμε λοιπόν το άρθρο του ΣΕΒ .... 

Κατ'αρχάς δεν υπάρχει ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών) γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν βιομηχανίες στην Ελλάδα.... Ή τουλάχιστον είναι πάρα πολύ λίγες ... και όχι Ελληνικών συμφερόντων. Οι δε επιχειρήσεις κλείνουν ή μεταναστεύουν. Σε λίγο δεν θα μείνει τίποτα Ελληνικό.

«Έξοδος από το ευρώ: Αναποτελεσματική, ανεπιθύμητη, ανέφικτη» γράφει στο οικονομικό δελτίο ο ΣΕΒ - «Το χρέος είναι απαιτητό σε Ευρώ και αν δεν εξυπηρετείται κανονικά, τότε η χώρα μας θα απομονωθεί στη διεθνή κοινότητα» εξηγούν 

Ο πανικός των ελίτ από την εκλογή Trump

Η φιλελεύθερη Ευρώπη, η ελίτ της ηπείρου μας καλύτερα, θεωρεί πως ο νέος αμερικανός πρόεδρος αποτελεί απειλή για τη δική της ευρωπαϊκή τάξη πραγμάτων – ενώ ευρίσκεται σε πλήρη σύγχυση, όσον αφορά τη συμπεριφορά του. Κατά την ίδια, δεν ακολουθεί τις αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας, οπότε (η ελίτ) έχει τις εξής δύο επιλογές:

(α) Την ήρεμη αναμονή με την ελπίδα πως τα ισχυρά πολιτικά και οικονομικά αμερικανικά «κυκλώματα» θα καταφέρουν να απομακρύνουν τον κ. Trump από την εξουσία.

Tageszeitung: Ο Σόιμπλε συμπεριφέρεται ως δικτάτορας

«Ο Σόιμπλε ξέρει ότι τα μέτρα δεν λειτουργούν, όμως αγνοεί αυτή την πραγματικότητα και ζητά ένα πρόγραμμα λιτότητας στην ευκτική», αναφέρει σε πρωτοσέλιδο σχόλιό της η Tageszeitung. 

«Οι Έλληνες δηλαδή πρέπει να αποφασίσουν προκαταβολικά μέτρα λιτότητας που θα εφαρμοστούν μετά το 2018, αν δεν επιτευχθούν πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5%. 

Σε θανάσιμη κρίση η γερμανική Ευρωένωση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Εποχή του Ντόναλντ Τράμπ: Πιστεύει ότι η Ε.Ε. είναι “όχημα του Βερολίνου” 

Του Δημήτρη Γ. Απόκη*

Η γερμανική ΕΕ αντιμετωπίζει θανάσιμα προβλήματα. Αν και κανείς δεν το αναδεικνύει, το δημογραφικό πρόβλημα της ΕΕ είναι τεράστιο. Τα προβλήματα των κρατών μελών με τα ελλείμματα αυξάνονται κάθε ημέρα που περνά. Η οικονομική ανάπτυξη είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Η τραπεζική κρίση έρχεται όλο και πιο κοντά. Η Ρωσία γίνεται όλο και πιο επιθετική. Η Τουρκία του Ερντογάν έχει απασφαλίσει. Τα κύματα προσφύγων από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική συνεχίζονται. Και ο χορός καλά κρατεί.