MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν στήνει επεισόδιο σε Θράκη και Αιγαίο – Έτοιμο το Κουρδικό κράτος – Εσπευσμένα ο αρχηγός της ΜΙΤ στην Γερμανία ..

Ραγδαίες εξελίξεις φαίνεται να έχουμε με την Συνθήκη της Λωζάνης να αναθεωρείται και στη πράξη. Ο Τούρκος διευθυντής της υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ) , Hakan Fidan, θα επισκεφθεί το Βερολίνο ως προσκεκλημένος του επικεφαλής της γερμανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας πληροφοριών (BND), Bruno Kahl. Τουρκία και Γερμανία θα συζητήσουν για το Κουρδιστάν και είναι βέβαιο πως η Άγκυρα θα ζητήσει ανταλλάγματα και πληροφορίες για την Ελλάδα. Ήδη ο αυτοεξόριστος Αμπντουλάχ Μποζγκούρτ της εφημερίδας “Ζαμάν», αποκαλύπτει τις κινήσεις των Τούρκων… 

ΤΟ «ΦΑΚΕΛΩΜΑ» ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (Κ.Ε.Α)

Γράφει και αποκαλύπτει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος 

Κοινοποιήθηκε και στην αρχή προστασίας Δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Ελληνίδες και Έλληνες. 

Αντιμετωπίζουμε μία εχθρική και δόλια Κυβέρνηση, που το μόνο που προσπαθεί εδώ και χρόνια, είναι να κατεβάζει συνεχώς το επίπεδο διαβίωσης των Ελλήνων και το μόνο που συζητούν συνεχώς οι εντός και εκτός Ελλάδος εχθροί μας, είναι τι …… «νέα μέτρα» θα πάρουν, κατά της Ελληνικής κοινωνίας. 

ΗΠΑ κατά Γερμανίας προς την τελική αναμέτρηση; Ο Τράμπ και το 4ο Ράϊχ

Του Γιώργου Δελαστίκ*

Πληθαίνουν οι ενδείξεις –ενδείξεις, όχι αποδείξεις– ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ εξελέγη για να προσωποποιήσει την αναμέτρηση με το Βερολίνο. Να ηγηθεί δηλαδή ο Ντόναλντ Τραμπ ενός συνασπισμού ανάλογου με εκείνον, ο οποίος υπήρχε κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, επιχειρώντας να αποτρέψει τη συγκρότηση του Τέταρτου Ράιχ, οικονομικού αυτή τη φορά, της Γερμανίας. Αυτό που υπήρχε και είναι ακόμη υποψία, ενδέχεται να αποδειχθεί πολιτική πραγματικότητα. Θα δούμε τι θα γίνει σύντομα.

Παγκόσμια οικονομική ύφεση 1929

Η παγκόσμια οικονομική ύφεση του 1929 ήταν μια κατάσταση διεθνούς οικονομικής ύφεσης που διήρκεσε από ένα μέχρι δέκα χρόνια σε διάφορες χώρες του κόσμου. Επρόκειτο για τη μεγαλύτερη οικονομική ύφεση της σύγχρονης ιστορίας και χρησιμοποιείται στον 21ο αιώνα ως παράδειγμα για το πόσο οδυνηρή μπορεί να είναι μια οικονομική καταστροφή. 

Η "Μεγάλη Ύφεση", όπως χαρακτηρίστηκε στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τους αναλυτές προκλήθηκε μετά από το χρηματιστηριακό κραχ, που ξεκίνησε στις 24 Οκτωβρίου του 1929. Το τέρμα της κρίσης στις ΗΠΑ ταυτίστηκε με το έναυσμα της πολεμικής οικονομίας του Β' Παγκόσμιου Πολέμου γύρω στο 1939. 

Ο γερμανικός χρυσός και οι Η.Π.Α.

Σύμφωνα με τη γερμανική κεντρική τράπεζα (πηγή), η μεταφορά του χρυσού της χώρας από τις Η.Π.Α. στην ίδια, ολοκληρώθηκε επιτυχώς το περασμένο έτος – χωρίς καμία δυσκολία και κανένα παράπονο. Το 2016 επέστρεψαν στη Γερμανία 216 τόνοι χρυσού που αποθηκεύονταν στο εξωτερικό – οι 111 τόνοι από τη Νέα Υόρκη, ενώ οι 105 τόνοι από το Παρίσι. Συνολικά από το 2013 μεταφέρθηκαν 300 τόνοι χρυσού από τις Η.Π.Α. και 283 τόνοι από τη Γαλλία – οπότε, πάντοτε σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα, το 47,9% των αποθεμάτων χρυσού της χώρας ευρίσκεται στη Φρανκφούρτη, το 36,6% στη Νέα Υόρκη, το 12,8% στο Λονδίνο και το υπόλοιπο 2,7% στο Παρίσι. 

Έσκασε βόμβα μεγατόνων: Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα – Πώς επανήλθε στην ατζέντα – Σφοδρές αντιδράσεις στην Τουρκία

Ραγδαίες εξελίξεις φαίνεται ότι έρχονται στο Κυπριακό. Η κυπριακή Βουλή προχώρησε αιφνιδιαστικά στην έγκριση τροπολογίας για ενδοσχολικές εκδηλώσεις για την επέτειο του δημοψηφίσματος του 1950 με το οποίο οι Κύπριοι ζητούσαν ένωση με την Ελλάδα. Πλέον με νόμο θα τιμάται στα σχολεία η επέτειος του δημοψηφίσματος για την ένωση με την Ελλάδα. Πρόκειται για μήνυμα της Ελλάδας προς την Άγκυρα ότι όλα έχουν ένα όριο, ακόμη και οι διαπραγματεύσεις; 

ΠΟΙΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ; (Για να γνωρίσουμε το πολίτευμά μας)

Το άρθρο 51 παρ. 2 του Σ. λέει: «2. Oι βουλευτές αντιπροσωπεύουν το Έθνος». Προσέξτε αυτή τη λεπτομέρεια. Οι λέξεις δεν έχουν τεθεί τυχαία: 

1) Δεν λέει εκπροσωπούν (δηλαδή «εκ» του προσώπου), αλλά λέει ανιπροσωπεύουν (δηλαδή

«αντί» του προσώπου). Στην ουσία δηλαδή, το Σύνταγμα λέει ότι η εξουσία των βουλευτών δεν προέρχεται εκ του προσώπου που εκπροσωπούν, δεν βρίσκονται δηλαδή σε μια σχέση εκτέλεσης κάποιας εντολής του προσώπου που τους ψήφισε (πολίτη, λαού), αλλά είναι στη Βουλή αντί του προσώπου αυτού. Είναι δηλαδή ένα εικονικό αντίγραφο. Οπότε μπορούν να αποφασίζουν ό,τι θέλουν και δεν ελέγχονται, ούτε ανακαλούνται. 

Στο ίδιο οδυνηρό έργο ξανά θεατές

Πρακτικά την τελευταία στιγμή απεφεύχθη η σύγκρουση των πιστωτών της Ελλάδας, οι οποίοι ουσιαστικά διαπραγματεύονται το μέλλον της χώρας μας, ερήμην της ελληνικής κυβέρνησης – η οποία απλά προσποιείται θεατρικά πως συμμετέχει. Ειδικότερα, το ΔΝΤ θεωρεί πως το δημόσιο χρέος θα αυξηθεί πολύ περισσότερο, από όσο προβλεπόταν, οπότε δεν είναι σε καμία περίπτωση βιώσιμο – οπότε κάποια στιγμή η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, εάν δεν μεσολαβήσει μία σημαντική διαγραφή του. 

Οι δανειστές θέλουν να πληρώνουν μέχρι και οι... άστεγοι - Τι αφορολόγητο έχουν στις άλλες χώρες

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΛΗΒΕΙΩΝ

Οι δανειστές ζητούν μείωση του αφορολογήτου στο επίπεδο των 6.000 ευρώ αναγκάζοντας έτσι να πληρώνουν φόρο ακόμα και αυτοί που έχουν μερική εργασία και πενιχρά εισοδήματα.

Αυτό όμως που πρεπει να γίνει κατανοητό είναι ότι ούτε στην πραγματικότητα ισχύει το αφορολόγητο των 6.000 ευρώ καθώς κάποιο με το τεκμήριο «ύπαρξης» (δηλαδή των 3.000 ευρώ μόνο επειδή αναπνέει) συν ένα τεκμήριο αυτοκινήτου συν το τεκμήριο διαμονής κάπου, περνάει το νέο αφορολόγητο όριο κατά πολύ.

Η Bundesbank μεταφέρει τον χρυσό της (από όπου και αν προήλθε…) εσπευσμένα στη Γερμανία

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ; 

του Πάνου Σπαγόπουλου

Η γερμανική κρατική τράπεζα Bundesbank ανακοίνωσε την μεταφορά 216 τόνων γερμανικού χρυσού από θησαυροφυλάκια του εξωτερικού στις κεντρικές της εγκαταστάσεις στην Φρανκφούρτη, αναφέρει ο γερμανικός Τύπος.
 
Ο επαναπατρισμός του γερμανικού χρυσού είχε αποφασιστεί το 2013 και από τότε η Γερμανία έχει αποδοθεί σε ένα αγώνα για τη επιστροφή του χρυσού, με την γερμανική τράπεζα να αναφέρει ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την μεταφορά του.