MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Προς μία νέα τάξη πραγμάτων

Είναι προφανές πως το «σύστημα Fed», μετά από έναν περίπου αιώνα από τη δημιουργία του, φτάνει στο τέλος του – με πλημμυρισμένο το δάσος, καθώς επίσης με τις ρίζες των δέντρων να σαπίζουν από τα πολλά νερά που έχουν συσσωρευτεί για να σβήσουν την πυρκαγιά.

Ανάλυση

Υπενθυμίζουμε πως η κεντρική τράπεζα των Η.Π.Α., η Fed, ιδρύθηκε από το ισχυρότερο τραπεζικό καρτέλ όλων των εποχών – ενώ έχει την απαιτούμενη «δημοκρατική νομιμοποίηση», παρά το ότι είναι ίσως ο πλέον δικτατορικός Θεσμός του πλανήτη. Όσον αφορά το δολάριο, ευρίσκεται στα χέρια του Ομοσπονδιακού Αποθεματικού Συστήματος (Federal Reserve System) – οι ιδιοκτήτες του οποίου είναι μερικές ιδιωτικές τράπεζες που συνιστούν το νούμερο ένα χρηματοπιστωτικό καρτέλ του πλανήτη.

Το πείραμα του "Milgram"

Tο πείραμα του Μίλγκραμ είναι ένα από τα πιο γνωστά αντιδεοντολογικά πειράματα της ψυχολογίας, ουσιαστικά μια «φάρσα» που ξεγύμνωσε την ανθρώπινη ψυχή.

Το 1961, ο είκοσι εφτάχρονος Στάνλει Μίλγκραμ, επίκουρος καθηγητής ψυχολογίας στο Γέιλ, αποφάσισε να μελετήσει την υπακοή στην εξουσία.

Είχαν περάσει λίγα μόνο χρόνια από τα φρικτά εγκλήματα των Ναζί και γινόταν μια προσπάθεια κατανόησης της συμπεριφοράς των απλών στρατιωτών και αξιωματικών των SS, οι οποίοι είχαν εξολοθρεύσει εκατομμύρια αμάχων. Η ευρέως αποδεκτή εξήγηση –πριν το πείραμα του Μίλγκραμ- ήταν η αυταρχική τευτονική διαπαιδαγώγηση και η καταπιεσμένη –κυρίως σεξουαλικά- παιδική ηλικία των Γερμανών.

Η Ελλάδα θα καταστήσει τη Rothschild σύμβουλο για το χρέος, αναφέρουν οι Financial Times

Η Ελλάδα σχεδιάζει να διορίσει την Rothschild ως σύμβουλο για το χρέος, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times επικαλούμενο δύο πηγές για τις οποίες αναφέρει πως έχουν άμεση γνώση του θέματος, αλλά δεν κατονομάζει. 

Στο δημοσίευμα προστίθεται ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ελπίζουν να οριστικοποιήσουν αυτόν τον διορισμό της Rothschild πριν από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις 20 Φεβρουαρίου. 

Τζ.Πιτέλα: «Ποιος είναι ο B. Σόιμπλε να κρατάει σε ομηρία μια ολόκληρη ήπειρο;»

OΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

Όλοι βάλλουν κατά Β.Σόιμπλε και του προβλήματος που έχει δημιουργήσει στην ευρωζώνη με την αδιάλλακτη στάση του κατά της Ελλάδος: «Είναι τιτάνιες οι προσπάθειες του ελληνικού λαού και δεν μπορεί ο κ. Σόιμπλε να κρατάει σε ομηρία την Ελλάδα και μια ολόκληρη ήπειρο» δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο Τζιάνι Πιτέλα, επικεφαλής της ομάδας των σοσιαλιστών.

Το κλίμα για τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ είναι πολύ βαρύ και για αυτόν τον λόγο η Α.Μέρκελ σκέφτεται ότι είναι ώρα να τον αντικαταστήσει γιατί της δημιουργεί πλέον εκλογική ζημία.

Η ένοχη ανοχή

Μία ριζική λύση για την Ελλάδα χρειάζεται την ενεργητική συμμετοχή όλων των Πολιτών, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων – αφού μόνο αυτοί μπορούν να δώσουν το μήνυμα στους δανειστές πως «ως εδώ και μη παρέκει», νομιμοποιούμενοι από την τεράστια υπομονή και καρτερικότητα που έδειξαν τα τελευταία επτά χρόνια.

«Ας μην ξεχνάμε πως η Ρωσία εξυγιάνθηκε και εξελίχθηκε σε μία μεγάλη δύναμη, διατηρώντας τα δημόσια και ιδιωτικά περιουσιακά της στοιχεία ανέπαφα, μετά τη χρεοκοπία της το 1998 – όπως συνέβη και με τη Γερμανία το 1953. 

Παγκόσμιο Συνέδριο Ασφάλειας του Μονάχου: «Χάνεται ο πόλεμος για την παγκοσμιοποίηση - Επιστρέφει ο εθνοκεντρισμός»

Η ΕΚΛΟΓΗ ΝΤ.ΤΡΑΜΠ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

Το τέλος της «παγκοσμιοποίησης» φαίνεται πως προανήγγειλε η Διεθνή διάσκεψη για την Ασφάλεια που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο στο κείμενο συμπερασμάτων του συνεδρίου. 

Ακούγεται βέβαια πολύ καλό για να είναι ίσως αληθινό αλλά σύμφωνα με το έγγραφο τον πρόλογο του οποίου υπογράφει ο διευθυντής της Διάσκεψης, Βόλφγκανγκ Ίσινγκερ, επισημαίνεται ότι η παγκόσμια ασφάλεια είναι πιο εύθραυστη από οποιαδήποτε άλλη στιγμή μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ευρωκαταστροφή

Στην ευρωζώνη μπήκαμε για να ζήσουμε καλύτερες μέρες. Και όμως, ύστερα από την ένταξή μας, ο Ελληνικός λαός βιώνει μια κόλαση που δεν έζησε ποτέ στο παρελθόν, εκτός από περιόδους πολέμων. Το ευρώ και η νεογερμανική κατοχή συνοδεύονται από: 

ΕΥΡΩΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΔΡΑΧΜΙΣΤΕΣ

Οι φίλοι του ευρώ και γενικά οι γερμανόφιλοι, βάζουν την ταμπέλα «δραχμιστής» σε όλους εμάς που θέλουμε επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και ταυτόχρονα τρομοκρατούν τον κόσμο λέγοντας ότι θα επέλθει η καταστροφή με το εθνικό νόμισμα. 

Καλούμε λοιπόν κι εμείς τους ευρώφιλους, να μας ορίσουν ρητά και δεσμευτικά το πότε ακριβώς θα εξέλθει η Ελλάδα από την κρίση και θα επιστρέψει στην προ κρίσης κατάσταση, έτσι όπως πάνε. Δηλαδή με την παραμονή μας στο ευρώ και τα προγράμματα που ακολουθούν. Αν στο συγκεκριμένο χρόνο δεν επέλθει το πιο πάνω αποτέλεσμα, να δεσμευτούν ότι τότε αυτόματα θα παραδώσουν την εξουσία στους υποστηρικτές του εθνικού νομίσματος.