MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΠΟΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ..ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΑ ΨΗΦΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ 2012

Το απόλυτο πολιτικό κουκλοθέατρο ζει αυτή η χώρα κάθε έξι μήνες από τις πολιτικές μαριονέτες δεξιές και αριστερές.. 

Τα περί σκληρής διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς δεν είναι τίποτα άλλο από τον εκβιασμό προς μια κοινωνία που ετοιμάζεται να ζήσει νέα εξοντωτικά μέτρα.. 

Αυτά που σήμερα διαπραγματεύεται η αριστερή κυβέρνηση είχανε περάσει από την ευρωπαϊκή επιτροπή το 2012 δείτε και το σχετικό έγγραφο 

ΣΣΣΣ….. ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ

Έρχεται το ΔΝΤ και λέει: «Παιδιά, η Ελλάδα δεν μπορεί να αποπληρώνει το χρέος της, δηλαδή έχει χρεοκοπήσει και σ’ αυτή την περίπτωση ακολουθείται η τεχνική του κουρέματος του χρέους, προς Γερμανία και λοιπούς δανειστές».

Έρχεται η Γερμανία και λέει:

«Λάθος, το χρέος είναι βιώσιμο και επομένως δεν απαιτείται κούρεμα του χρέους, σε βάρος των Γερμανών φορολογουμένων» 

Έρχεται το ελληνικό πολιτικό σύστημα και λέει: «Έχει δίκιο η Γερμανία, το χρέος είναι βιώσιμο και η ελληνική οικονομία έχει ανακάμψει» 

Η χώρα της ντροπής

Δεν πρέπει να εκπλαγούμε, εάν τελικά μας κατηγορήσουν επειδή εφαρμόσαμε τα εξοντωτικά μνημόνια, παρά το ότι ήταν οφθαλμοφανής η θανατηφόρα συνταγή τους – ούτε αν κρινόμαστε ως ανόητοι ή/και δειλοί, αφού συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως είναι απαραίτητα.

Είδηση: Αναρτήθηκε στο διαδίκτυο η έκθεση του κ. Blanchard με ημερομηνία 4 Μαΐου 2010, στην οποία ο τότε επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ προειδοποιούσε ότι, το ελληνικό πρόγραμμα «διάσωσης» εμπεριείχε πάρα πολύ σοβαρούς κινδύνους – κυρίως λόγω του επιπέδου δημοσιονομικής προσαρμογής που απαιτούσε, οπότε μπορούσε γρήγορα να ξεφύγει από την πορεία του, ακόμη και αν υπήρχε πλήρης συμμόρφωση. 

Περί Προπαγάνδας

Ο Θείος Σαμ είναι ένα εθνικό σύμβολο των ΗΠΑ, η ύπαρξη του οποίου χρονολογείται από τον εμφύλιο πόλεμο του 1812, παίρνοντας τη θέση του προηγούμενου συμβόλου της Αμερικής, του «Αδερφού Τζόναθαν». Σήμερα, με πιθανή εξαίρεση το Άγαλμα της Ελευθερίας, ο χαρακτήρας του Θείου Σαμ είναι πιθανότατα η πιο γνωστή και πιο αναγνωρίσιμη προσωπικότητα στις Η.Π.Α, αλλά και ένα από τα πιο γνωστά και φωτεινά παραδείγματα προπαγανδιστικών τεχνικών εν καιρώ πολέμου. 

Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, μια διάσημη αφίσα, εμπνευσμένη από τις αφίσες της Βρετανικής στρατολόγησης του 1914, απεικονίζει τον Θείο Σάμ να δείχνει προς τον θεατή με τα λόγια «Θέλω Εσένα» (I WANT YOU). Η αφίσα έχει επανειλημμένα αντιγραφεί και αποτελέσει οδηγό για αρκετές προπαγανδιστικές τεχνικές. 

ΚΑΖΑΚΗΣ : Οι παλιάνθρωποι είχαν και έχουν πάντα ασυλία υπό καθεστώς κατοχής.

Ο εμφανιζόμενος ως διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδας, κ. Στουρνάρας, παρουσιάζοντας την «Ενδιάμεση Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη Νομισματική Πολιτική» στα μέλη της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής δήλωσε τα εξής καταπληκτικά:

«Κάνουν λάθος όσοι επαναφέρουν θέμα δραχμής και Grexit. Αυτό δεν προκύπτει από καμία οικονομική ανάλυση. Η βελτίωση ανταγωνιστικότητας έχει ήδη επιτευχθεί. Το να φύγεις από το ευρώ δεν είναι απλή υποτίμηση. Είναι αλλαγή νομίσματος. Θα είναι η απόλυτη καταστροφή. Έχουμε υποχρεώσεις σε ευρώ και όλοι θα ζητάνε ευρώ. Θα συλλαμβανόμαστε στα σύνορα και δεν θα μπορούμε να ταξιδέψουμε. Όσοι λένε αυτές τις ανοησίες υποστηρίζοντας ότι δεν θα συμβεί και τίποτα αν φύγουμε από το ευρώ ας ταξιδέψουν στην Βόρειο Κορέα να καταλάβουν τι θα συνέβαινε.»

ΕΙΣΑΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ;;ΠΛΗΡΩΣΕ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΔ ΣΕ 150 ΧΡΟΝΙΑ..ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΛΙΤΗ ΠΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΦΟΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΟΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΣΕ ΧΩΡΑ. 

ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ 

Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ 
ΘΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΣΩ ΚΥΡΙΟΙ ΣΕ 150 ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΔ

Νέες τραπεζικές απάτες στην Ευρώπη

Το πιθανότερο σενάριο στην Ευρωζώνη είναι το «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» με αφετηρία τη Γαλλία, εφόσον αναδειχθεί νικητής των εκλογών το Εθνικό Μέτωπο – πριν χρεοκοπήσει ο χρηματοπιστωτικός τομέας της Ιταλίας, ο οποίος ευρίσκεται στα όρια του κραχ.

Ανάλυση

Η κατάσταση στον τραπεζικό τομέα της Ευρώπης είναι εκρηκτική, ειδικά όσον αφορά την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία, επειδή δεν διαθέτουν τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα της Γερμανίας – όπως είναι τα τεράστια πλεονάσματα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της (περί τα 300 δις €), ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός και η δυνατότητα δανεισμού της με φθηνά επιτόκια, χωρίς να απαιτείται η στήριξη της ΕΚΤ, όπως συμβαίνει με τις άλλες χώρες.

Η Άγκυρα «βλέπει» προσπάθεια ένωσης Κύπρου με Ελλάδα και περιγράφει τον «Αττίλα» ως «ειρηνευτική επιχείρηση»!

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ

Τι φοβάται η Άγκυρα; Oπως αχνοφαίνεται από τις αντιδράσεις μετά τη ψήφιση από τη Βουλή για τον εορτασμό του Ενωτικού Δημοψηφίσματος του 1950... μάλλον την ένωση της Ελλάδας με τη Κύπρο. Αυτό δείχνει και η σημερινή ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, που ως απάντηση σε αυτή την ενέργεια χαρακτηρίζει την εισβολή του «Αττίλα» ως «ειρηνευτική επιχείρηση για την ανθωπιστική τραγωδία»!

Γ.Βαρουφάκης: «O Γ.Στουρνάρας και ο Μ.Ντράγκι μας έβαλαν στα capital controls»

( Σ.Σ. : Ο Δημοσιογράφος Αντώνης Σρόιτερ , γερμανικής καταγωγής στο κανάλι ΑΛΦΑ , ελληνο-γερμανικών συμφερόντων, "ανακρίνει" τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, για την στάση του σχετικά με τους δανειστές και τα Capital Controls στις τράπεζες  )

«ΔΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΘΗΣΩ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΟΧΟΣ»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του το βράδυ της Τρίτης υπογράμμισε ότι «ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί το Grexit είναι να μην το φοβόμαστε και να μην το δαιμονοποιούμε και πως αυτό αποτελεί όνειρο.... ζωής για τον Β.Σόιμπλε.