MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Μέγα σκάνδαλο: Δισεκατομμύρια ευρώ έχασε η Γερμανία εξαιτίας του Β.Σόιμπλε

ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ «ΣΩΣΕΙ» ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ...

της Μαρίνας Νικολάκη 

Ο «σκληροτράχηλος» και.... ανελεήμων υπ. Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ως «τσάρος» της Γερμανικής οικονομίας (αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης) συνηθίζει να κάνει επίκληση στο ευρωπαϊκό δίκαιο και τους "κανόνες". Ωστόσο στην πολιτική του καριέρα, έχει αποδειχθεί ότι τα χέρια του δεν είναι και τόσο... καθαρά!

Μνημονιακός ολοκληρωτισμός…

Οι έχοντες συνιστούν μία συνομοταξία εισοδηματιών, η οποία δεν αναδύεται περιστασιακά στην κοινωνική διαστρωμάτωση, αλλά μεταμφιέζεται ενδυόμενη διαφορετικές ονομασίες.


Τοιουτοτρόπως οι γαιοκτήμονες-τιμαριούχοι μετεξελίχθηκαν σε τοκογλύφους-χρηματιστές. 

Σε μεταπολεμικό κλίμα με τους λαούς να πνέουν τα λοίσθια, αποφασίστηκε η δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προς άγραν επωφελών προϋποθέσεων και στήριξης των αδυνάτων. Τα κράτη-μέλη άρχισαν να βαυκαλίζονται με το όνειρο του δημοσιονομικού ομοσπονδισμού υπό την αιγίδα ενός αναδιανεμητικού προϋπολογισμού, κάτι που θα δύνατο να επιμερίσει τον συσσωρευμένο πλούτο του Βορρά διοχετεύοντας το πλεόνασμα στον υπερχρεωμένο Νότο. 

Διέγραψαν πρόστιμα 100 εκατ. ευρώ σε εταιρείες και σε «επωνύμους»!

Μονοκοντυλιά έσβηναν πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ για φορολογικές παραβάσεις μεγάλων επιχειρήσεων αλλά και γνωστών προσώπων, όπως ο Θέμος Αναστασιάδης και ο Θωμάς Λιακουνάκος.

Επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών, όπως αποκάλυψε το Documento, «εξαφάνιζε» πρόστιμα και φόρους εκατομμυρίων που είχαν επιβληθεί για διαδοχικές εικονικές συναλλαγές ή άλλες παραβάσεις. Όσα λοιπόν δεν πλήρωναν τόσα χρόνια οι επιτήδειοι τα πληρώνει σήμερα ο ελληνικός λαός.

Την ίδια στιγμή, οι υπεύθυνοι των «εξαφανισμένων» προστίμων ελέγχονται για απιστία στην υπηρεσία από τον οικονομικό εισαγγελέα.

Η κομματική δικτατορία

Θα μπορούσε κάλλιστα να ισχυρισθεί κανείς πως η Ελλάδα κυβερνάται ανέκαθεν από νόμιμες συμμορίες, πολύ πιο επικίνδυνες προφανώς από τις παράνομες «τύπου Μαφίας» – αφού τα κόμματα είναι υπεράνω των νόμων, οπότε δεν διώκονται και δεν τιμωρούνται από κανέναν, όπως οι παράνομες οργανώσεις.

“Η συμμετοχική δημοκρατία είναι ένας τύπος φιλελεύθερης δημοκρατίας, η οποία δίνει έμφαση στην ευρεία εμπλοκή των Πολιτών στην διεύθυνση και διαχείριση των πολιτικών υποθέσεων.

Le Monde: «Ο Όθων σήμερα είναι ο Σόιμπλε, ο δυνάστης των Ελλήνων»

Με ένα άρθρο καταπέλτη, η γαλλική Le Monde παρομοιάζει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον Όθωνα. Με τίτλο «Δώστε την ελευθερία τους στους Ελληνες» ο Αρνό Λεπαρμαντιέ κάνει σε άρθρο γνώμης στην εφημερίδα Le Monde αναδρομή στην επιβολή από τις μεγάλες δυνάμεις του βασιλιά Οθωνα το 1932 στον ελληνικό θρόνο αντιπαραβάλλοντας τον βαυαρό μονάρχη με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Νάιτζελ Φάρατζ στο ευρωκοινοβούλιο: «Προετοιμαστείτε για το σοκ της ζωής σας το 2017»

«Η Ε.Ε. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ - ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ»

του Πάνου Σπαγόπουλου 

Για ακόμη μια φορά ο Βρετανός πολιτικός Nigel Farage φρόντισε να επαναφέρει τα μέλη του ευρωκοινοβουλίου πίσω στην πραγματικότητα την οποία, όπως είπε ο ίδιος, φαίνεται να αγνοούν. 

Ο πρώην αρχηγός του κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) προειδοποίησε άπαντες ότι «θα υποστούν ένα πολύ μεγαλύτερο σοκ το 2017» και ότι η επιθυμία τους για «περισσότερη Ευρώπη» έρχεται σε πλήρη αντ΄θεση με τη επιθυμία των λαών οι οποίοι έχουν βαρεθεί με την προοπτική. 

Ο Αλαίν ντε Μπενουά συζητά με τη Φωτεινή Μαστρογιάννη για την κρίση και την παγκοσμιοποίηση

Ο Αλαίν ντε Μπενουά (Alain de Benoist) είναι Γάλλος ακαδημαϊκός και φιλόσοφος, επικεφαλής του think tank GRECE. O Αλαίν ντε Μπενουά ασκεί κριτική στον νεοφιλελευθερισμό και στην παγκοσμιοποίηση. 

ΦΜ: Στην Ελλάδα, πολλοί υποστηρίζουν ότι η κρίση είναι κυρίως πολιτική, κοινωνική και ηθική. Ποια είναι η άποψή σας; 

ΑΝΜ: Η πτώση του Τείχους του Βερολίνου και η κατάρρευση του σοβιετικού συστήματος δεν σηματοδότησαν μόνο το τέλος του εικοστού αιώνα ή το τέλος της μεταπολεμικής περιόδου αλλά το τέλος του κύκλου νεωτερικότητας.

Δημοσκόπηση κόλαφος για Μέρκελ – Το 64% των Γερμανών θέλει να φύγει

Ολοένα και στραβώνει το κλίμα για την Ανγκελα Μέρκελ αφού σε νέα δημοσκόπηση δύο στους τρεις Γερμανούς δεν την θέλουν για νέα θητεία στη καγκελαρία στις επικείμενες εκλογές του Σεπτεμβρίου. 

Δύο στους τρεις επιθυμούν νέο πρόσωπο 

Μετά από 12 χρόνια Μέρκελ στην καγκελαρία σχεδόν τα δύο τρίτα των Γερμανών (64%) επιθυμούν αλλαγή, όπως αποκαλύπτει δημοσκόπηση της YouGov. Ιδιαίτερα στην ανατολική Γερμανία το 69% θέλει να δει ένα νέο πρόσωπο στην ηγεσία της χώρας, ενώ στα δυτικά κρατίδια το ποσοστό αυτό κυμαίνεται στο 63%.