MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Η ηθική αλλοτρίωση της ελληνικής κοινωνίας

«Ηθικά αόρατες είναι εκείνες οι παραβιάσεις των κανόνων της ηθικής, οι οποίες είναι μεν ορατές σαν γεγονότα, αλλά εντάσσονται σε ένα πλαίσιο που αποτρέπει τους Πολίτες από το να νοιώσουν δυσφορία ή οργή. Παράδειγμα οι κοινωνικές και ανθρωπιστικές συνέπειες που συνδέονται με την επιβολή των νεοφιλελεύθερων μέτρων δομικής βίας, τα οποία όμως παρουσιάζονται ως αναγκαία για την ανάκαμψη της εκάστοτε οικονομίας.

Γνωστικά αόρατες είναι εκείνες οι παραβιάσεις των κανόνων της ηθικής, οι οποίες είναι επίσης ορατές ως γεγονότα, αλλά εντάσσονται σε ένα πλαίσιο που αποτρέπει τα εύλογα συμπεράσματα που συνάγονται από αυτές. Παράδειγμα η σιωπή των αμνών στην Ελλάδα, η οποία δεν ερμηνεύεται ως μία ανήθικη αδιαφορία των Ελλήνων για την πατρίδα τους και τα παιδιά τους, αλλά ως μη ύπαρξη προτάσεων και λύσεων«.

ΟΥΤΕ CENTS ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕLA

ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΧΑΜΠΑΡΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗ..ΑΔΕΙΑΣΑΝΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΟΥΤΕ CENTS ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ELA. 

Η ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΑΦΟΥ ΑΔΕΙΑΣΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΚΤ.. 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ Η ΤτΕ 

Το σύστημα της διαπλοκής

Λογικά τα κόμματα ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για τα συμφέροντα τους – ενώ οι ιθαγενείς παρακολουθούν αμέτοχοι το δικό τους δράμα, σαν να μην αφορά τους ίδιους, αλλά κάποιον άγνωστο τρίτο.

«Το 2018 δεν θα συμφέρει τους δανειστές ένα 4ο μνημόνιο, αλλά η μετάβαση στη δραχμή – αφού θα έχουν πια λεηλατήσει ένα μεγάλο μέρος της χώρας, ενώ για το υπόλοιπο θα τους χρειαστεί ένα υποτιμημένο νόμισμα, το οποίο θα μετατρέψει επί πλέον τους Έλληνες σε δουλοπάροικους«.

«Καμπανάκι» από την ΕΛΣΤΑΤ: Σε φθίνουσα πορεία το εργατικό δυναμικό της χώρας

1981-2015

Φθίνουσα πορεία έχει από το 2010 το εργατικό δυναμικό της χώρας ακολουθώντας τη μείωση του πληθυσμού των ατόμων ηλικίας άνω των 15 ετών. Μάλιστα, από το συγκεκριμένο έτος και μετά, μειώνεται και ως ποσοστό του συνολικού πληθυσμού, ενώ από το 1981 έως και το 2009, το εργατικό δυναμικό αυξανόταν. 

Αυτό προκύπτει από την έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ για την περίοδο 1981- 2015, από την οποία συνάγονται επίσης τα εξής: 

Έως και το 2009, οι ετήσιες μεταβολές στο πλήθος των απασχολουμένων και των ανέργων κυμαίνονται σε επίπεδα κάτω των 100.000 ατόμων. Από το 2010, οι μεταβολές είναι μεγαλύτερες, με έντονη αύξηση των ανέργων και αντίστοιχη μείωση του απασχολουμένων. Η τάση αυτή κορυφώνεται το 2013, ενώ τα επόμενα δύο χρόνια, η κατάσταση στην αγορά εργασίας παρουσιάζει μικρή βελτίωση. 

Κίνα, τεράστια χρέη και εισοδηματικές ανισότητες

Το 2017 θα είναι ένα σημαντικό έτος για πάρα πολλές χώρες και περιοχές (Ευρωζώνη) του πλανήτη, μεταξύ των οποίων για την Κίνα – στην οποία το Φθινόπωρο θα λάβει χώρα το 19ο συνέδριο του κομμουνιστικού κόμματος. Ο αρχηγός του κόμματος και πρόεδρος της χώρας, ο κ. Xi Jinping, θα εισέλθει στη δεύτερη πενταετή περίοδο της κυβέρνησης, ενώ πολλά μέλη του πολιτικού της συμβουλίου θα αλλάξουν. Ως εκ τούτου είναι πολύ σημαντικό για την ηγεσία του κόμματος να επιδείξει ισχύ, όσον αφορά την οικονομία, καθώς επίσης την εξωτερική πολιτική – εκτός αυτού να αποφύγει τις μεγάλες αναταράξεις, όπως αυτές των προηγουμένων ετών. 

Ζ.Γκάμπριελ: «Το να ζητάς από την Ελλάδα πλεονάσματα 3,5% δεν είναι οικονομία αλλά βουντού»

ΕΔΩΣΕ ΤΟ «ΣΤΙΓΜΑ» ΤΟΥ SPD ΜΟΛΙΣ ΑΥΤΟ ΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

«Το να ζητάς από την Ελλάδα πλεονάσματα 3,5% δεν είναι οικονομία αλλά βουντού» είπε ο Γερμανός ΥΠΕΞ δίνοντας το «στίγμα» της πολιτικής του SPD μόλις αυτό ανέλθει στην εξουσία μετά τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου
Δεν είναι τυχαίο που στην ελληνική κυβέρνηση θεωρούν ότι εάν υπάρξει αλλαγή στην γερμανική ηγεσία θα αλλάξει και η συμπεριφοράτης χώρας απέναντι στα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ.