MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Τίτλοι τέλους για το ευρώ

Η μερική ή ολική διάλυση της Ευρωζώνης φαίνεται πως έχει ήδη σφραγισθεί, ενώ μάλλον δεν υπάρχει πια κανένας τρόπος για να αποτραπεί, ειδικά επειδή οι Ευρωπαίοι δεν υποστηρίζουν την πολιτική της ένωση – οπότε πράγματι βρισκόμαστε προ των πυλών του χάους.

Ανάλυση

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει (πηγή), η κακοδιαχείριση των οικονομικών της Ελλάδας εκ μέρους των διεφθαρμένων κυβερνήσεων μετά το 1980 που διαστρέβλωσαν το Σύνταγμα υπέρ των δικών τους συμφερόντων, η καταναλωτική και δανειακή συμπεριφορά των Ελλήνων, η γερμανική πολιτική του μισθολογικού dumping, σε συνδυασμό με τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ που ήταν ανέκαθεν προσαρμοσμένη στις ανάγκες της Γερμανίας, καθώς επίσης η εξαγωγή της κρίσης των ενυπόθηκων δανείων χαμηλής εξασφάλισης από τις Η.Π.Α., οδήγησαν την Ελλάδα στην κρίση του 2009 – όπου η χώρα υπερχρεώθηκε, ενώ τα «δίδυμα» ελλείμματα της (ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, προϋπολογισμός) έφτασαν στο ζενίθ.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ

«Το ελληνικό κράτος χρεοκόπησε και η Ευρώπη αποφάσισε να προσποιείται ότι αυτό δεν συνέβη χορηγώντας ρευστότητα, προσποιούμενη ότι είναι πρόβλημα ρευστότητας ενώ ήταν ένα πρόβλημα φερεγγυότητας. Αν συνεχίσουμε να ανεβάζουμε την χιονόμπαλα προς την κορυφή του λόφου, στο τέλος θα μας πλακώσει σαν χιονοστιβάδα» ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ 

“Κάνετε λάθος για την Ελλάδα” – Έκθεση – Απάντηση του EuroWorking Group στο ΔΝΤ

Για προσπάθεια «παραπλάνησης» για την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομία και ειδικά για την ανάγκη αλλαγών στο αφορολόγητο, το συνταξιοδοτικό και την αναδιάρθρωση χρέους κατηγορεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το Eurogroup σε έγγραφο του, στο οποίο αναδεικνύονται οι λάθος υπολογισμοί του ΔΝΤ στην έκθεση του άρθρου 4 για την ελληνική οικονομία που δημοσιοποίησε στις 6 Φεβρουαρίου. 

Frankfurter Rundschau: Είναι παραφροσύνη να απαιτείς από μια χώρα σε κρίση να έχει πλεονάσματα

Το πως θα το αντέξει η ελληνική οικονομία φαίνεται πως είναι για τους δανειστές δευτερεύον 

«Εδώ και 7 χρόνια η Ελλάδα σώζεται από τους δανειστές της. Ο χρόνος πιέζει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), η Ευρωζώνη -ιδίως η Γερμανία- διαφωνούν για το ποια μέτρα ακόμα μπορούν να απαιτήσουν από την Ελλάδα» αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική Frankfurter Rundschau. 

«Τι είδους συμβιβασμός θα γίνει τη Δευτέρα (20/2), δεν είναι ακόμα σαφές. Σίγουρο είναι, όμως, ότι η Ελλάδα πρέπει να συμφωνήσει σε νέα μέτρα για να πάρει άλλα δάνεια, με τα οποία θα αποπληρώσει τα παλιά.