MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Διεθνής Διαφάνεια: Οι διεφθαρμένες κυβερνήσεις θέτουν τα θεμέλια των μελλοντικών κρίσεων.

Οι δυτικές κυβερνήσεις οφείλουν να καταπολεμήσουν την διαφθορά που συνέβαλε στην ανάδυση εξτρεμιστικών οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος και η Μπόκο Χαράμ στο Ιράκ , τη Λιβύη και τη Νιγηρία, συμπεραίνει έκθεση του βρετανικού τμήματος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια (Transparency International) με τίτλο «Η μεγάλη καμπή: η διαφθορά και η ανάδυση του βίαιου εξτρεμισμού».

Οργανώσεις όπως η Μπόκο Χαράμ και το Ισλαμικό Κράτος εκμεταλλεύονται την διαφθορά για να στρατολογούν, εμφανιζόμενες ως εναλλακτική λύση στις διεφθαρμένες κυβερνήσεις.

Στο στόχαστρο της Κομισιόν η Microsoft, για τις παραβιάσεις του απορρήτου στα Windows 10

Στελέχη της εταιρείας ανέφεραν ότι η Microsoft παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις υποδείξεις των Ευρωπαϊκών αρχών 

Νέα έρευνα από την Ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή αντιμετωπίζει η Microsoft , καθώς η εταιρεία απέτυχε να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση του απορρήτου των δεδομένων των χρηστών του νεώτερου λειτουργικού της συστήματος, μετά από μια σειρά αλλαγών στις οποίες προχώρησε τους τελευταίους 10 μήνες.

Il Sole 24 Ore: «Μόνο ο πόλεμος θα μπορούσε να φέρει τέτοια οικονομική καταστροφή στην Ελλάδα!»

«ΤΟ 2017 Η ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΑΠΟΣΥΝΤΕΘΕΙ»

Μόνο με τις συνέπειες ενός πολέμου μπορεί κανείς να παρομοιάσει την οικονομική καταστροφή που έχει αντιμετωπίσει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια παρά τα συνεχή μνημόνια και τα δάνεια από την ΕΕ, σύμφωνα με σημερινό ιταλικό δημοσίευμα.

Ο αρθρογράφος και σχολιαστής της Il Sole 24 Ore, Βιτόριο Ντα Ρολντ, αναλυτικά επισημαίνει τις θυσίες που έχουν κάνει οι Έλληνες, τις εξωφρενικές απαιτήσεις των δανειστών καθώς και τον κίνδυνο κατάρρευσης της Ευρώπης σε περίπτωση που η Αθήνα αποχωρήσει...

Το σενάριο του δολαρίου

Η υιοθέτηση από μία χώρα της Ευρωζώνης ενός άλλου νομίσματος, υπό προϋποθέσεις φυσικά και για περιορισμένο χρονικό διάστημα, δεν θα είχε κανένα μειονέκτημα για την οικονομία της – αφού, έτσι ή αλλιώς, το νόμισμα της θα παρέμενε ξένο, όπως επίσης το «γερμανικό Ευρώ».

«Εάν η Ελλάδα αποφάσιζε να υιοθετήσει τη δραχμή, θα είχε τη δυνατότητα να επιτρέψει σε όλους να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σε δραχμές – με μία ισοτιμία, η οποία θα καθοριζόταν ελεύθερα από την Ελληνική Βουλή» (άρθρο μας από τις 03.12.2011, πριν την υπογραφή του PSI – πηγή).

Η μεταναστευτική κρίση της Σουηδίας

Παρά το ότι η χώρα προσπαθεί να αγνοήσει τη μεταναστευτική κρίση, απαγορεύοντας έμμεσα στους Πολίτες της να αναφέρονται στο πρόβλημα, η κατάσταση επιδεινώνεται σε καθημερινή βάση – ενώ αρκετοί θεωρούν πως η Σουηδία βιώνει κυριολεκτικά ένα μεταναστευτικό σοκ και χάος.

Δεν είναι λίγοι δε αυτοί που έχουν πανικοβληθεί από τα γεγονότα στο κέντρο της περιοχής Rinkeby της Στοκχόλμης (χάρτης), γνωστής για την υψηλή συγκέντρωση μεταναστών, καθώς επίσης ατόμων με μεταναστευτική καταγωγή – όπου κατά τη διάρκεια της βραδιάς εκατοντάδες νέοι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν μεγάλες αναταραχές. Οφείλουμε να σημειώσουμε εδώ πως το Rinkeby έχει το παρατσούκλι «little Mogadishu», λόγω του μεγάλου αριθμού των Σομαλών που κατοικούν εκεί – ενώ η αστυνομία δεν το επισκέπτεται ποτέ τα βράδια, χωρίς μεγάλες ενισχύσεις.

Η μαζική φυγή καταθέσεων από το Νότο

Με αφετηρία την Ελλάδα, η κυβέρνηση της οποίας έκλεισε με το χειρότερο μέχρι σήμερα τρόπο μία ακόμη αξιολόγηση (με μέτρα, χωρίς βέβαιη τη συμμετοχή του ΔΝΤ, παραμονή εκτός του QE, καμία αναφορά στην ελάφρυνση του χρέους, μη είσπραξη της δόσης των 6,1 δις €, απειλή χρεοκοπίας τον Ιούλιο), βαριά σύννεφα καταιγίδας συγκεντρώνονται ξανά στον ουρανό της Ευρωζώνης – ειδικά από την πλευρά της Ισπανίας και της Ιταλίας, όπου η ΕΚΤ έχει μεν καταφέρει μέχρι στιγμής να ελέγξει τις χρηματοπιστωτικές αναταράξεις, αλλά τα θεμελιώδη τους μεγέθη παραμένουν εξαιρετικά επικίνδυνα. 

Die Welt: H Ελλάδα συγκαλύπτει το πραγματικό πρόβλημα της ευρωζώνης, την υπερχρέωση

«Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης καβγαδίζουν για τη σωτηρία της Ελλάδας, σπαταλώντας έτσι χρόνο από μια σημαντικότερη αποστολή τους, την εξυγίανση των χωρών που βρίσκονται πραγματικά σε κρίση.

Η διαμάχη γύρω από το θέμα της Ελλάδας απειλεί την ευρωζώνη, για έναν δαφορετικό όμως λόγο, από αυτόν που νομίζουν πολλοί.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Tv Επιλογές

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Tv Επιλογές 20/02/2017 


Με θέμα : Τουρκία, Προκλήσεις, Γεωπολιτική

Εφιάλτης διαμελισμού πάνω από την Άγκυρα!

Υπάρχει μια απαράβατη αρχή στην ανάλυση: Ουδείς γνωρίζει καλύτερα τα προβλήματα που έχει μια χώρα, από την ίδια. Υπακούοντας στην αρχή αυτή, παραθέτουμε μεταφρασμένο άρθρο του Φικρέτ Μπιλά, ο οποίος είναι από τους σοβαρότερους αρθρογράφους, με ισχυρότατες προσβάσεις στο κράτος, το στρατό και την κυβέρνηση. 

Το άρθρο το εκτιμούμε ως τόσο σοβαρό, που αξίζει να το «κόψει» κανείς και να το βάλει στο συρτάρι του, πάνω-πάνω, για να παρακολουθεί καλύτερα τις εξελίξεις. Μήπως έχουν κάνει κάποια μυστική συμφωνία ΗΠΑ και Ρωσία για τη Συρία και την Τουρκία; 

Μια κοινωνια που βραζει και ενα πολιτικο συστημα που καταρεει.Το σταυροδρομι της επιλογης

ΛΕΛΙΑΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Το τελευταίο διάστημα παρατηρώντας την Ελληνική κοινωνία γίνονται πολλές ζυμώσεις για την ίδρυση νέων πολιτικών φορέων, εκατοντάδες είναι πλέον οι συμπολίτες μας που από αγάπη ίσως από ίδιον συμφέρον ίσως από καιροσκοπισμό; προσπαθούν να ορθώσουν μια φωνή πολιτική αναζητώντας την ψήφο σας. 

Ακούμε και νέους ανθρώπους άνθρωποι που δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί να ορθώνουν ανάστημα και να έχουν μια άποψη όλοι βέβαια μιλάνε με το λάβαρο στα χέρια της οικονομικής πολιτικής που πρέπει να ακολουθηθεί στη χώρα. Παρατηρούμε επίσης ένα φαινόμενο που έχει να κάνει με την ενίσχυση των άκρων όπως κομματικούς σχηματισμούς τύπου χρυσής αυγής και αριστερών οργανώσεων τύπου ΚΚΕ μαρξιστικών και λενινιστικών απόψεων.

Δημόσιο χρέος που κόβει την ανάσα έχει η Ελλάδα

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2016 ΕΚΤΙΝΑΧΘΗΚΕ ΣΤΑ 326,3 ΔΙΣ. Η 185% ΤΟΥ ΑΕΠ 

Στα δυσθεώρητα ύψη των 326,3 δισ. ευρώ ή περίπου 185% του ΑΕΠ, ανήλθε το ελληνικό δημόσιο χρέος στο τέλος του 2016, καταγράφοντας άνοδο περίπου 5 δισ. ευρώ σε σχέση με το τέλος του 2015. Η διεύρυνση οφείλεται στην εισροή πρόσθετων κεφαλαίων από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, ο οποίος αποτελεί και τον βασικό δανειστή της χώρας, αφού προς τον Μηχανισμό η χώρα οφείλει 227,7 δισ. ευρώ.

Χρειαζόμαστε μια ένωση εθνικής σωτηρίας.

Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη* 

Η στάση πληρωμών και η έξοδος από το ευρώ προτάθηκε από μένα, ( γραπτώς, προφορικώς, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό) ήδη από το 2010. Από τότε, και στο διάστημα των μαρτυρικών αυτών 7 ετών, η προϊούσα εξαθλίωση της χώρας, σε όλα τα επίπεδα, με βάση όλους τους βασικούς οικονομικούς και κοινωνικούς δείκτες μετάτρεψε την Ελλάδα σε τριτοκοσμική χώρα. 

Η πραγματικότητα, που ωστόσο, αρνείται να παραδεχθεί κυβέρνηση

Η Αντιποίηση της ... Βουλευτικής Αρχής!

Η παρακολούθηση τηλεοπτικών συζητήσεων είναι συχνά ένας άθλος, πολύ επώδυνος για τους ακροατές.

Ο διευθύνων την συζήτηση είναι ένας ήρωας, που πάσχει επί το καθήκον, αλλά επί ματαίω.

Άλλοτε πάλι ο διευθύνων την συζήτηση είναι πρόμαχος της κυβερνητικής πολιτικής, όποια και να είναι, και συχνά δίνει την εντύπωση ότι παρακωλύει αντικυβερνητικές κρίσεις, ερωτήσεις, ενδοιασμούς και ερωτήματα. 

Παρακολουθώ σήμερα μια τηλεοπτική συζήτηση, όπου ο εκπρόσωπος του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ, χειμαρρώδης, επίμονος, θορυβών, φωνασκών, παρεμποδίζει την έκφραση της άποψης των συνομιλητών του, αλλά και τον διευθύνοντα την συζήτηση να κάνει την δουλειά του. Σχεδόν τον καταργεί!