MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Η Κομισιόν κάνει τα στραβά μάτια στα πλεονάσματα της Γερμανίας

Η Κομισιόν…χαιδεύει τη Γερμανία, καθώς η παρέμβασή της για τα υπέρογκα πλεονάσματα, εξαντλήθηκε σε συστάσεις.

Η Κομισιόν, σημείωσε ότι το ιδιαίτερα υψηλό πλεόνασμα της χώρας στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών είναι μία ανισορροπία που δεν είναι υγιής για την Ευρωζώνη.

Επίσης, ο Επίτροπος Μοσκοβισί κάλεσε τη Γερμανία να αυξήσει τις δημόσιες επενδύσεις και δαπάνες της, καθώς «έχει δημοσιονομικό χώρο».

Reuters: Η φτώχεια στην Ελλάδα είναι πρωτοφανής

Επτά χρόνια μετά την ένταξη της Ελλάδας στο καθεστώς των μνημονίων οι συνθήκες διαβίωσης για τους Έλληνες έχουν επιδεινωθεί.

Αυτό τονίζει και σε ρεπορτάζ του το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το οποίο αναφέρει ότι το ποσοστό της φτώχειας στην Ελλάδα αυξάνεται, όπως σε καμία άλλη χώρα της Ε.Ε.

Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο συγκρίνει μάλιστα την χώρα μας με την κατάσταση που επικρατεί στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία υπογραμμίζοντας ότι σε αντίθεση με τα πρώην κομμουνιστικά κράτη της Ευρώπης στην Ελλάδα πολλαπλασιάζονται οι πολίτες που δεν μπορούν να αποκτήσουν βασικά υλικά αγαθά.

Η Ελλάδα καταρρέει

O μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδας σήμερα είναι η ουτοπική ελπίδα των Πολιτών της – την οποία συντηρούν πολύ έξυπνα οι δανειστές, επειδή εξυπηρετεί όσο τίποτα άλλο τα συμφέροντα τους, μαζί με τον εκφοβισμό που επιχειρείται μέσω της γειτονικής μας χώρας.

«Η εξυπηρέτηση των παλαιών δανείων με νέα, καθώς επίσης με συνεχώς μεγαλύτερες επιβαρύνσεις, οδηγεί στην καταστροφή και στο χάος – μέσα από κοινωνικές αναταραχές και εξεγέρσεις, οι οποίες θα ξεσπάσουν νομοτελειακά όταν οι Έλληνες χάσουν τα πάντα, αδυνατώντας πλέον ακόμη και να επιβιώσουν» (πηγή).

Το κύκνειο άσμα ενός σάπιου πολιτικού κατεστημένου από τους διαδρόμους των Βρυξελλών

του system failure

Οι οκτώ ευρωβουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού που άνοιξαν το δρόμο για το ξεπούλημα της Ελληνικής Φέτας, μέσω της συμφωνίας CETA μεταξύ Ευρώπης και Καναδά που προωθούν τα καρτέλ των πολυεθνικών, αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα ενός σάπιου πολιτικού κατεστημένου που καταρρέει (έκπληξη και απογοήτευση η παρουσία του Γιώργου Γραμματικάκη ανάμεσά τους).

Κομισιόν: Υπερβολικές οι οικονομικές ανισορροπίες σε Βουλγαρία, Γαλλία, Κροατία, Ιταλία, Πορτογαλία και Κύπρο

Τα πρόσθετα διαρθρωτικά μέτρα, ύψους τουλάχιστον 0,2% του ΑΕΠ, τα οποία η ιταλική κυβέρνηση δεσμεύτηκε, δεν έχουν θεσπιστεί με αξιόπιστο τρόπο 

Η Βουλγαρία, η Γαλλία, η Κροατία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Κύπρος αντιμετωπίζουν υπερβολικές οικονομικές ανισορροπίες.

Αντίθετα, η Γερμανία, η Ιρλανδία, η Ισπανία, οι Κάτω Χώρες, η Σλοβενία και η Σουηδία αντιμετωπίζουν οικονομικές ανισορροπίες.

Πενήντα ερωτήσεις προς τους ευρωτρομοκράτες που ζητούν απάντηση

Η πλήρης κυβερνητική υποταγή στο Ευρωϊερατείο με την υπογραφή ενός τρίτου τρισχειρότερου μνημόνιου ήταν η φυσική κατάληξη στο αδιέξοδο του ευρω – μονόδρομου. 

Ύστερα από οχτώ χρόνια ευρωτραγωδίας, τώρα, μπροστά στις επερχόμενες ιστορικές εκλογές, αντί να απαντάμε μόνο σε τρομολαγνικές ερωτήσεις για τα δήθεν δεινά που θα επιφέρει η μετάβαση στη δραχμή, οφείλουμε να ρωτήσουμε και εμείς, μεταξύ πολλών άλλων: 

O Δρ. Νικόλαος Μωραϊτης συζητά με τη Φωτεινή Μαστρογιάννη για τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας

Ο Δρ. Νικόλαος Μωραϊτης είναι γνωστός διεθνολόγος που ζει και εργάζεται στις ΗΠΑ. Ο Δρ. Μωραϊτης εκφράζει την ιδιαίτερη ανησυχία του για την πιθανή περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεων της Ελλάδας με την Τουρκία. Αναφέρεται δε στην ΕΕ ως «καρκίνωμα» που βλάπτει τα ελληνικά συμφέροντα.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε στη Φωτεινή Μαστρογιάννη τα ακόλουθα:

“Έχω πάρει θέσεις, γράψει και ασχοληθεί για τις τουρκικές βλέψεις σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου από την δεκαετία του 1980. ‘Εχω γράψει ότι η εσωτερική κρίση στην Τουρκία, και έχουσα σαφή γνώση για την Τουρκία, από τους κύκλους του κατεστημένου στην Ουάσιγκτον, ότι ο χώρος της περιοχής είναι ζωτικής σημασίας για τα συμφέροντα της Αμερικής, του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης.