MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Περί Προπαγάνδας

Ο Θείος Σαμ είναι ένα εθνικό σύμβολο των ΗΠΑ, η ύπαρξη του οποίου χρονολογείται από τον εμφύλιο πόλεμο του 1812, παίρνοντας τη θέση του προηγούμενου συμβόλου της Αμερικής, του «Αδερφού Τζόναθαν». Σήμερα, με πιθανή εξαίρεση το Άγαλμα της Ελευθερίας, ο χαρακτήρας του Θείου Σαμ είναι πιθανότατα η πιο γνωστή και πιο αναγνωρίσιμη προσωπικότητα στις Η.Π.Α, αλλά και ένα από τα πιο γνωστά και φωτεινά παραδείγματα προπαγανδιστικών τεχνικών εν καιρώ πολέμου. 

Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, μια διάσημη αφίσα, εμπνευσμένη από τις αφίσες της Βρετανικής στρατολόγησης του 1914, απεικονίζει τον Θείο Σάμ να δείχνει προς τον θεατή με τα λόγια «Θέλω Εσένα» (I WANT YOU). Η αφίσα έχει επανειλημμένα αντιγραφεί και αποτελέσει οδηγό για αρκετές προπαγανδιστικές τεχνικές. 

Καταρρέει η τουρκική οικονομία προειδοποιεί το ΔΝΤ: Ισχυρότατο κτύπημα από πτώση τουρισμού

Βουλιάζει η τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας, καθώς νέα έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αποκαλύπτει πως ο μειωμένος αριθμός των επισκεπτών έχει οδηγήσει στην απώλεια μιας ολόκληρης μονάδας από το ΑΕΠ της γειτονικής χώρας.

Η καθίζηση της μέχρι προσφάτως κραταιάς τουριστικής βιομηχανίας της Τουρκίας αποδίδεται τόσο στην τρομοκρατία όσο και την εσωτερική πολιτική αστάθεια που ήρθε ως απόρροια της απόπειρας του πραξικοπήματος.

Η ολλανδική απειλή της Ευρωζώνης

Οι αριθμοί ευημερούν μεν στη χώρα, αλλά όχι οι άνθρωποι – γεγονός που επεξηγεί γιατί ενισχύονται τα συναισθήματα εχθρότητας εναντίον του «συστήματος των ελίτ», του ευρώ, των μεταναστών και των προσφύγων, καθώς επίσης η χρήση αντικαταθλιπτικών.

Ανάλυση

Οι περισσότεροι θεωρούν πως οι εκλογές στη Γαλλία θα είναι οι σημαντικότερες του 2017, αφού από αυτές θα κριθεί το μέλλον της Ευρωζώνης – ενώ οι αγορές δεν φαίνεται να ανησυχούν καθόλου, προβλέποντας πιθανότατα πως δεν θα τις κερδίσει το «Εθνικό Μέτωπο» της κυρίας Le Pen.

«Διαλύεται η Ευρωζώνη και το συγκαλύπτουν»

«Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης καβγαδίζουν για τη σωτηρία της Ελλάδας, σπαταλώντας έτσι χρόνο από μια σημαντικότερη αποστολή τους, την εξυγίανση των χωρών που βρίσκονται πραγματικά σε κρίση. Η διαμάχη γύρω από το θέμα της Ελλάδας απειλεί την ευρωζώνη, για έναν διαφορετικό όμως λόγο, από αυτόν που νομίζουν πολλοί. 

Oι βασανιστικές και ατελείωτες συζητήσεις για την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα συγκαλύπτουν τα πραγματικά προβλήματα της νομισματικής ένωσης. Όταν συναντώνται οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, στις Βρυξέλλες, θα έπρεπε πρωτίστως να βρουν λύσεις για τις εστίες κρίσης, οι οποίες πραγματικά θα μπορούσαν να προκαλέσουν την κατάρρευσή της. Και τούτο διότι αυξάνονται οι φόβοι για την πιστοληπτική ικανότητα πολύ ισχυρότερων και γι’ αυτό σημαντικότερων χωρών μελών της», γράφει σε άρθρο της η Welt. 

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο ράδιο Πάφος 93.7fm

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο ράδιο Πάφος 93.7fm με τον Πανίκο Ευριπίδου,

23/2/2017


Με θέμα : Τουρκία, Προκλήσεις, Γεωπολιτική

Ο ρατσισμός στη Σουηδία

Πρόσφατα η πόλη του Μάλμε αγόρασε 268 διαμερίσματα για να εγκαταστήσει τους νέους μετανάστες πού αφίχθηκαν – όταν την ίδια στιγμή η Σουηδοί Πολίτες στην ίδια πόλη πρέπει να περιμένουν στη γραμμή προτεραιότητας πάνω από τρία χρόνια, για να νοικιάσουν με δικά τους χρήματα ένα διαμέρισμα

«Το Rinkeby είναι ένα γκέτο που μένουν Σομαλοί και Τούρκοι. Οι Σουηδοί μπορεί να μην διαμαρτύρονται άμεσα για τους πρόσφυγες, αλλά δεν δέχονται να έχουν οικογένειες προσφύγων στη γειτονιά τους – οπότε και τους αναγκάζουν να μείνουν σε ορισμένα μέρη με αποτέλεσμα την απομόνωση τους και τη δημιουργία γκέτο.

ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΠΑΡΤΥ..ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ …

… ΣΑΣ ΠΕΙ ΠΟΣΟ ΧΑΒΑΛΕΔΕΣ ΕΙΣΤΕ 

Η Τράπεζα της Ελλάδος αυτή την παρασκευή διοργανώνει την Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της. Οπου θα επικυρώσει τις λογιστικές καταστάσεις για το 2016..Να υποθέσουμε πως στην εν λόγω γενική συνέλευση θα προσέλθουν κάποια στιγμή και οι κρυφοί μέτοχοι της ΤτΕ για να μάθει και ο Ελληνικός λαός σε ποιον ανήκει τελικά. Να υποθέσουμε πως στην εν λόγω ΓΣ θα παρευρεθεί και εκπρόσωπος του Ελληνικού δημοσίου όπου θα βάλει την υπογραφή του στην έγκριση των αποτελεσμάτων;