MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Ξένο ινστιτούτο ξεσκεπάζει τους «γύπες» που θησαύρισαν για να... σώσουν τις τράπεζες

Το κόλπο εις βάρος της πατρίδας με τα stress tests και τις προμήθειες από τις τέσσερις μεγάλες εταιρίες ορκωτών ελεγκτών (PricewaterhouseCoopers, Ernst & Young, Deloitte και KPMG)

Από τον
Γιώργο Τραπεζιώτη

Ινστιτούτο αποκαλύπτει τους οίκους ορκωτών λογιστών που θησαύρισαν για να σώσουν (δήθεν) τις τράπεζες

«Κόκκινος» συναγερμός στην πραγματική οικονομία

Η ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΣ

Του Βασίλη Σ. Κανέλλη

Με μια γνωστή ρήση του Μαρκ Τουέν απάντησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στα σενάρια περί «εξαφάνισής» του μετά το Eurogroup και στις φήμες ότι στο εσωτερικό της κυβέρνησης υπάρχουν συγκρούσεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Ομως, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις (μη) αποφάσεις που ελήφθησαν στις Βρυξέλλες, θα ήταν πιο ταιριαστό αυτό που είπε ο μεγάλος Αμερικανός συγγραφέας: «Ποτέ μην αναβάλλεις για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις μεθαύριο». 

Η βρώμικη ιστορία

Η Ελλάδα καταρρέει, επειδή οι Έλληνες δεν έχουν καταλάβει το έγκλημα που διενεργήθηκε εις βάρος τους, έχοντας επικεντρώσει την προσοχή τους στην εποχή προ των μνημονίων – κάτι που θα αλλάξει, με αποτέλεσμα να κλειστούν όλοι οι υπαίτιοι της τραγωδίας στη φυλακή.

Άποψη

Η Ελλάδα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει τον Ιούλιο, εάν δεν κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση – από την οποία εξαρτάται η πληρωμή της δόσης των 6,1 δις €. Γιατί κινδυνεύει; Επειδή τότε λήγουν κάποια από τα ομόλογα που έχει αγοράσει η ΕΚΤ, πολύ πριν το εγκληματικό PSI – παραβιάζοντας το καταστατικό της, για να διασώσει της γερμανικές και γαλλικές τράπεζες.