MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

TO ΔΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

H παραβίαση κάθε έννοιας λειτουργίας της κεντρικής τράπεζας είναι η βασική αιτία της μη βιωσιμότητας δημοσίου και ιδιωτικού χρέους.. 

Η αναστολή δημιουργίας χρήματος έχει οδηγήσει την χώρα στα 6 χρόνια μνημονίων να βρίσκεται σε πλήρη αποπληθωρισμό 

Εδώ και το σχετικό γράφημα της ΕΛΣΤΑΤ που αποτυπώνει πλήρως το έγκλημα της κεντρικής τράπεζας 

Αυτός είναι ο χρυσός της Ελλάδας - Τα αποθέματα και η αξία του.

Διευκρινήσεις αναφορικά με τη διαχείριση του χρυσού δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος, απαντώντας σε δημοσίευμα της εφημερίδας 'Κυριακάτικη Δημοκρατία'. 

Η εφημερίδα στο χθεσινό της πρωτοσέλιδο φιλοξενεί άρθρο που αναφέρει μεταξύ άλλων πως κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκεται σήμερα το απόθεμα χρυσού της χώρας, το 50% του οποίου δόθηκε ως 'προίκα' στην ΕΚΤ.

ΠΩΣ ΕΝΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΣΑΝΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ…

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ

Οι Ελληνικές Τράπεζες είχαν στην κατοχή τους Ελληνικά ομόλογα τα οποία έπρεπε να εξοφλούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, κατά την ημερομηνία λήξεώς των.

Το Ελληνικό δημόσιο παρέχει και παρείχε εγγυήσεις στις Ελληνικές Τράπεζες για να δανείζονται με χαμηλό επιτόκιο χρήματα από την ΕΚΤ, και προσφάτως κατά το παρελθόν, τα τελευταία έξι χρόνια, κατεύθυνε και οδήγησε μεγάλα ποσά προς τις Τράπεζες, με το επιχείρημα της ανακεφαλαιοποίησής τους, της στήριξης του Ελληνικού Τραπεζικού συστήματος.

Ξαφνικός πόλεμος στον Καύκασο και νέο μέτωπο για την Τουρκία που βλέπει σχέδιο τριχοτόμησης της: Οι Αρμένιοι «θέρισαν»…

… τους Αζέρους – Βαλλιστικά συστήματα Iskander της Αρμενίας «κοιτούν» και στο Καρς! (βίντεο)

Του Βασίλη Καπούλα

Ξαφνική κλιμάκωση μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν με σφοδρή ανταλλαγή πυρών, αρκετούς νεκρούς και αιφνιδιαστικό μεγάλο πρόβλημα για την Τουρκία καθώς η Αρμενία ανακοίνωσε ότι βαλλιστικά συστήματα Iskander αγνώστου αριθμού(!) ανήκουν και επίσημα στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και όχι στους Ρώσους. Όλοι καταλαβαίνουν αυτό τι σημαίνει. «Oι Ιskander θα χρησιμοποιηθούν ανάλογα του εχθρού και της κατάστασης είπε» ο ΥΠΑΜ της χώρας. Tην είδηση την είχαμε αναφέρει στο άρθρο μας Σοκ από Αρμενία: Bαλλιστικά συστήματα Iskander-M με πυρηνική κεφαλή στοχοποίησαν την Τουρκία – Τι ετοιμάζει ο Β.Πούτιν; (εικόνες, βίντεο)

Απόρρητη έκθεση της CIA: Τι λένε οι Αμερικάνοι για την Ελλάδα και το Δίκαιο της Θάλασσας

Γράφει ο Θεόδωρος Καρυώτης

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, όταν άρχισε η Τρίτη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Δίκαιο τη Θάλασσας, στις αρχές της δεκαετίας του 1970, αποφάσισαν να ασχοληθούν με την δημιουργία του νέου Συντάγματος των Θαλασσών και των Ωκεανών αφού το νερό καλύπτει το 71% του πλανήτη Γη. Έτσι άρχισαν να μελετούν όχι μόνο τις επιπτώσεις για την Αμερική αλλά και για άλλα παράκτια κράτη.

Έτσι, το 1974 η CIA εκπόνησε μελέτες για την τότε Σοβιετική Ένωση, την Μεγάλη Βρετανία, την Ρουμανία, την Αργεντινή, την Κίνα, την Ταϊλάνδη, και την Ελλάδα. Δεν έπεσε στην αντίληψή μου κάποια μελέτη για την Τουρκία ή την Κύπρο.

Σοβαρός κίνδυνος «λουκέτου» για χιλιάδες επιχειρήσεις

ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» Ο ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΚΟΚΚΙΝΕΣ» ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ 

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟY ΚΟΛΩΝΑ

Χιλιάδες επιχειρήσεις μένουν εκτός του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, λόγω των αυστηρών κριτηρίων που έχουν τεθεί για την υπαγωγή στις ευνοϊκές ρυθμίσεις. Παράλληλα, ανοικτά παραμένουν σημαντικά θέματα του νέου πλαισίου, για τα οποία εκκρεμεί η συμφωνία με τους δανειστές.

Η τραγωδία του 2015

Καμία βρώμικη ιστορία δεν παραμένει ποτέ στο απυρόβλητο, οι ένοχοι τιμωρούνται πάντα, ενώ οι λαοί είναι αδύνατον να μην ξυπνήσουν – οπότε κάποια στιγμή οργανώνονται, εξεγείρονται και απαιτούν τη φυλάκιση των βασικών υπευθύνων, παίρνοντας τη μοίρα τους στα δικά τους χέρια.

«Ετυμολογία της λέξης «καταδότης»: Αυτός που παρακολουθεί κρυφά κάποιον, προσπαθώντας να μάθει τις κινήσεις και τις ενέργειες του για να τις προδώσει, συνήθως σε κάποιον ανώτερο, για να επιτύχει την εύνοια του – εκείνος που κινείται λοιπόν από ιδιοτελή, ταπεινά κίνητρα«.