MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Γαία πυρί μιχθήτω

Είναι πλέον φανερό πως το ποσοστό των Ελλήνων που τάσσεται υπέρ της μονομερούς, εκούσιας επιστροφής της χώρας στο εθνικό της νόμισμα, αυξάνεται καθημερινά – ενώ είναι εξαιρετικά πιθανόν να γίνει πλειοψηφικό εντός του έτους.

«Υπάρχουν λύσεις για την Ελλάδα; Ασφαλώς υπάρχουν – ακόμη, αλλά όχι για πάντα. Εντός ή εκτός της Ευρωζώνης; Και στις δύο περιπτώσεις, αλλά με σκληρή δουλειά – είναι θέμα επιλογής, σε συνδυασμό με το ρίσκο που είναι πρόθυμος ο λαός να αναλάβει. 

Ο εφιάλτης της τραπεζικής κρίσης είναι εδώ

Μόνη ελπίδα το QE - Κώδωνας κινδύνου για επιστροφή στην αβεβαιότητα - Πανικόβλητη η Αθήνα τρέχει να προλάβει την αξιολόγηση

Υπό την απειλή μιας τραπεζικής κρίσης που θα φέρει τα πάνω κάτω σε κάθε προσπάθεια ευθυγράμμισης της πορείας της οικονομίας, και θα πλήξει και την ευρωπαϊκή προεκλογική περίοδο, η κυβέρνηση τρέχει να κλείσει την αξιολόγηση ως τις 20 Μαρτίου, καθώς το φάντασμα της αβεβαιότητας απειλεί περαιτέρω την οικονομία.

To έγκλημα των Μνημονίων: H φτώχεια στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 40% από το 2008 μέχρι το 2015

«ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ»

Kατά 40% αυξήθηκε η φτώχεια στην Ελλάδα από το 2008 έως το 2015 σύμφωνα με έρευνα των επιστημόνων του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας της Κολωνίας (IW) αποκαλύπτοντας σε όλη του την διάσταση το έγκλημα που συντελέστηκε κατά την διάρκεια των Μνημονίων εις βάρος της χώρας.

Στο κοινοβουλευτικό πολίτευμα την εξουσία την έχουν οι μεγαλομέτοχοι της κοινωνίας

Είναι γνωστό ότι με την εμφάνιση της δυνατότητας μαζικής παραγωγής, εμφανίστηκε και η μορφή της καπιταλιστικής (κεφαλαιουχικής) εταιρίας, δηλαδή στην ουσία της Ανώνυμης Εταιρίας.

Είναι επίσης γνωστό ότι η έκρηξη της μαζικής παραγωγής και η πιεστική ανάγκη για μεγαλύτερες αγορές προς διάθεση των μαζικά παραγόμενων προϊόντων, οδήγησε σε συνένωση με τη βία των επιμέρους φέουδων και κρατιδίων στο μετέπειτα μεγάλο εθνικό κράτος, με ενιαία κεντρική εξουσία και ενιαίο νομικό πλαίσιο.