MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ ΓΙΑ 49 ΠΡΩΗΝ & ΝΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ !!!

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ & ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΝΕΑ ΑΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ !!! 

ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ ΓΙΑ 49 ΠΡΩΗΝ & ΝΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ !!! 

ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΙΝΑΝΕ, ΔΕΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ 

Τα «κόκκινα δάνεια» των βουλευτών προκαλούν πονοκέφαλο στη Βουλή καθώς το… φέσι όλο και μεγαλώνει. Το ζήτημα απασχόλησε πριν από λίγες μέρες την αρμόδια Επιτροπή και αποφασίστηκε να προχωρήσουν στις επόμενες κινήσεις που προβλέπονται για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. 

Πρόκειται για μια υπόθεση που είναι «ανοικτή» τα τελευταία χρόνια και αφορά στα άτοκα δάνεια των βουλευτών από την ίδια τη Βουλή. 

Έκρηξη φτώχειας στη Γερμανία: 331.00 οικογένειες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Η φτώχεια στη Γερμανία έχει πολλά πρόσωπα. Ένα από αυτά είναι η ζωή στο απόλυτο σκοτάδι ή με το φως κεριού. Σε 331.000 ανθρώπους κόπηκε το ρεύμα μέσα σε έξι μήνες. Άλλοι δεν διαθέτουν χρήματα για τα απολύτως απαραίτητα. 

Η ταλαιπωρία των τελευταίων μηνών έχει αφήσει τα ίχνη της. Χωρίς ζεστό φαγητό και νερό, τελικά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, η επιβίωση ήταν δύσκολη και το κοινωνικό όνειδος μεγάλο. «Ξαφνικά βρίσκεται κανείς απέναντι στα αδιέξοδά του», λέει ο Κουρτ από το Άαχεν. Η περίπτωσή του δεν αποτελεί εξαίρεση. Μέσα σε ένα χρόνο οι αρχές έκοψαν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε περισσότερους από 331.000 ανθρώπους στη Γερμανία. Μια σιωπηρή αλλά δραστική συνέπεια της φτώχειας. 

«Πεθαίνει» η Ελλάδα - Δραματικά στοιχεία για το δημογραφικό πρόβλημα

ΟΛΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ...

Οι συνέπειες του δημογραφικού σε κάθε τομέα, αλλά ιδίως στο ασφαλιστικό εξετάστηκαν στο πάνελ του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών με τίτλο «Μία χώρα που συρρικνώνεται: Το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας». 

Ο διευθυντής περιεχόμενου της διαΝΕΟσις Θοδωρής Γεωργακόπουλος συντονίζοντας το πάνελ επισήμανε καταρχήν ακριβώς τις οριζόντιες συνέπειες του δημογραφικού σε όλα τα θέματα της ανθρώπινης δραστηριότητας. Με αφορμή δε τη συζήτηση που ακολούθησε ειδικότερα για το ασφαλιστικό, προανήγγειλε ότι σε έρευνα της διαΝΕΟσις, που θα παρουσιαστεί σε λίγες ημέρες, 50% των Ελλήνων όταν ρωτήθηκαν σε ποια ηλικία θα ήθελαν να βγουν στη σύνταξη, απάντησαν κάτω των 60 ετών, ενώ σε μονοψήφιο ποσοστό απάντησαν άνω των 65. 

Προβλέπεται ήττα των Μέρκελ και Σόιμπλε

Η κυρία Merkel είναι μία επιτυχημένη καγκελάριος. Βέβαια, οι αριστεροί κυρίως οικονομολόγοι έχουν επικρίνει πολλές φορές τα μέτρα και τους νόμους που επιβάλλει – όπως τη μείωση του φόρου εισοδήματος στις επιχειρήσεις από το 25% στο 15% καθώς επίσης την κατάργηση του φόρου κληρονομιάς. Θεωρούν όμως ταυτόχρονα πως ο ισολογισμός της θητείας της είναι αξιοσημείωτος, έχοντας να επιδείξει πάρα πολλές θετικά αποτελέσματα.