MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

«Διαρροή εγκεφάλων» - Εφυγαν 450 χιλιάδες Ελληνες στο εξωτερικό

ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΦΩΤΙΑ

Στοιχεία - φωτιά για την αγορά εργασίας και την μετανάστευση των Ελλήνων δόθηκαν σε ημερίδα του ελληνοαμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου. 

Όπως επισημάνθηκε από τους ομιλητές, η Ελλάδα είναι μια χώρα που γερνάει με πολύ μεγάλη ταχύτητα, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα η χώρα είναι η «διαρροή εγκεφάλων»: Οι περίπου 450.000 Ελληνες που έφυγαν από την Ελλάδα την περίοδο 2008 - 2016 για να αναζητήσουν εργασία σε άλλες χώρες έχουν αποδώσει στις οικονομίες των χωρών αυτών, κυρίως του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας, 50 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Η μεγαλύτερη χρεοκοπία στην παγκόσμια ιστορία

Πριν από 99 χρόνια, το Φεβρουάριο του 1918, τόλμησε για πρώτη φορά μία κυβέρνηση να διαγράψει μονομερώς όλα της τα χρέη απέναντι στο εξωτερικό – γεγονός που σημαίνει ότι, μπορεί να χαρακτηρισθεί ως η μεγαλύτερη κρατική χρεοκοπία στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Πρόκειται για τη ρωσική χρεοκοπία που συνόδευσε την ανάληψη της εξουσίας εκ μέρους των μπολσεβίκων – η οποία δεν ήταν μόνο η μεγαλύτερη αλλά, επίσης, η μακροβιότερη, αφού ολοκληρώθηκε τυπικά το 1987, με την πληρωμή ενός συμβολικού ποσού, για την επισφράγιση της παλαιάς πτώχευσης.

Ο αχαλίνωτος καπιταλισμός

Κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 1990 τα τραπεζικά λόμπυ επέβαλαν την κοσμοθεωρία που ήθελε τις τράπεζες όργανα της βιομηχανικής και γενικότερα οικονομικής ανάπτυξης, ώστε να υπάρχει η έξωθεν καλή μαρτυρία – καταφέρνοντας να περάσουν το μήνυμα ότι, η απόλυτη επιτυχία περνούσε μέσα από την μεγιστοποίηση της κερδοφορίας και της ικανοποίησης των μετόχων από την συνεχώς αυξανομένη παροχή μερισμάτων

Άρθρο

Η επιχειρηματική ελίτ που έχει αναλάβει την διακυβέρνηση των ΗΠΑ έχοντας ως προμετωπίδα τον πρόεδρο Τράμπ είναι μέτρ στην συγκάλυψη των πραγματικών προθέσεων και στον αποπροσανατολισμό των μαζών.

Ν. Λυγερός - ΑΟΖ, Θράκη και στρατηγικές προεκτάσεις

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:

Θέμα : "ΑΟΖ, Θράκη και στρατηγικές προεκτάσεις."

Σουφλί, 06/03/2017