MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Il Manifesto: Ο Ντράγκι δεν είχε δικαίωμα να κλείσει τις ελληνικές τράπεζες

Για την απόφαση του παγώματος της έκτακτης ρευστότητας 

Στην απόφαση της ΕΚΤ να παγώσει την παροχή έκτακτης ρευστότητας, το καλοκαίρι του 2015, αναφέρεται σήμερα σε άρθρο της η ιταλική εφημερίδα Il Manifesto. 

Σύμφωνα με το άρθρο, και με έρευνα του Γερμανού ευρωβουλευτή του Die Linke Φάμπιο Ντε Mάζι, «πριν κάνει μια τόσο σοβαρή επιλογή, ο Μάριο Ντράγκι ζήτησε την άποψη μιας ιδιωτικής εταιρίας οικονομικών συμβούλων, για να μάθει αν, λαμβάνοντας υπόψη το καταστατικό της ΕΚΤ, είχε το δικαίωμα να κλείσει την στρόφιγγα των τραπεζών μιας κυρίαρχης χώρας». 

Euobserver: Οι δανειστές επιδιώκουν να υπονομεύσουν τα δικαιώματα Ελλήνων εργαζομένων

ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

«Οι δανειστές επιδιώκουν να υπονομεύσουν τα δικαιώματα Ελλήνων εργαζομένων», υπογραμμίζει σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται την Τετάρτη στον Euobserver, ο αναλυτής ευρωπαϊκών θεμάτων Martin Todd. 

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και θεσμών οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων έχουν τεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με το ΔΝΤ ειδικότερα να καλεί σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις που θα περιορίσουν τα δικαιωμάτων εργαζομένων και συνδικάτων.

ΚΑΖΑΚΗΣ :Το τέλος της εθνικής άμυνας και της πατριωτικής αποστολής των ενόπλων δυνάμεων.

Το τέλος της εθνικής άμυνας και των ενόπλων δυνάμεων της χώρας προσυπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα κατά την τελευταία σύνοδο των υπουργών εξωτερικών και άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η σύνοδος αυτή συνήλθε την Δευτέρα που μας πέρασε, 6 του μηνός και αποφάσισε την ίδρυση ενός ειδικού στρατηγείου, που ονόμασε Στρατιωτικό Σχεδιασμό και Ικανότητα Εφαρμογής (Military Planning and Conduct Capability – MPCC). 

H EE «πέθανε» - Στις 25 Μαρτίου γίνεται η «κηδεία» της

Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ: ΠΩΣ Ο Ζ.Κ.ΓΙΟΥΝΚΕΡ «ΓΚΕΤΟΠΟΙΗΣΕ» ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Πριν δύο ημέρες στην περιβόητη συνάντηση των «τεσσάρων» ο Ιταλός πρωθυπουργός Π.Τζεντιλόνι δήλωσε ότι στην επετειακή σύνοδο της Ρώμης, στις 25 Μαρτίου, «η Ένωση θα ξεκινήσει, και πάλι, από τον ευρωπαϊκό λαό» «ανάβοντας» φωτιές για το νόημα και το περιεχόμενο των δηλώσεών του καθώς προανήγγειλε ότι η ΕΕ έχει «πεθάνει» και εκείνη την ημέρα θα τελεστεί η «κηδεία» της.

Βυθίζονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα- Στα 393,79 ευρώ μεικτά

Βυθίζονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, καθώς ο μηνιαίος μεικτός μισθός για εργαζόμενους με μερική απασχόληση μειώθηκε ακόμη περισσότερο και διαμορφώνται στα 393,79 ευρώ. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ από την ανάλυση των περιοδικών δηλώσεων του Μαίου του 2016 προκύπτει ότι στο σύνολο των κοινών επιχειρήσεων, σε ασφαλισμένους με πλήρη απασχόληση, το μέσο ημερομίσθιο ανέρχεται σε 51,02€ και ο μέσος μισθός σε 1.176,13 ευρώ, αντίστοιχα στη μερική απασχόληση ανέρχονται σε 23,72 ευρώ και 393,79 ευρώ. Στα οικοδομοτεχνικά έργα το μέσο ημερομίσθιο είναι 41,09 ευρώ και ο μέσος μισθός 560,06 ευρώ. 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ

Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Ενώ σχεδόν ο μισός ελληνικός λαός είναι υπέρ της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, εντούτοις, ούτε ένας δημοσιογράφος σε τηλεόραση, ραδιόφωνο κ.λ.π. δεν μιλάει ανοιχτά υπέρ της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα. Το αντίθετο μάλιστα. Κάνουν έντεχνη προπαγάνδα υπέρ του ευρώ. 

Ποιος έχει δίκιο; Ο μισός λαός ή οι δημοσιογράφοι; Δύο τινά συμβαίνουν: Ή ο μισός λαός, που είναι υπέρ της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, δεν ξέρει τι του γίνεται ή οι μισθολογικά εξαρτώμενοι δημοσιογράφοι, εκτελούν τις εντολές των αφεντικών τους υπέρ του ευρώ. Δεν μπορεί δηλαδή να μην τυχαίνει έστω κάποιοι δημοσιογράφοι να είναι δημόσια υπέρ του εθνικού νομίσματος!!!

Ν. Λυγερός - "Στρατηγική και ανθρώπινη Συνθήκη Σεβρών"

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:

Θέμα : "Στρατηγική και ανθρώπινη Συνθήκη Σεβρών". 

Φέρες, 06/03/2017 

Ανοίγει ο δρόμος για έρευνες υδρογονανθράκων σε Άρτα και Πρέβεζα – Εγκρίθηκε η περιβαλλοντική μελέτη

Εγκρίθηκε σήμερα από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για έρευνες υδρογονανθράκων και στην τρίτη χερσαία περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, την περιοχή Άρτας – Πρέβεζας που εκκρεμούσε. Προηγήθηκε, υπενθυμίζεται, την περασμένη εβδομάδα η έγκριση των αντίστοιχων μελετών για τις άλλες δύο περιοχές (Αιτωλοακαρνανίας και Βορειοδυτικής Πελοποννήσου) που είχαν προκηρυχθεί στο πλαίσιο του ίδιου διαγωνισμού. 

ΑΟΖ: Πέφτουν υπογραφές με τους κολοσσούς για τον Γ' γύρο - Συμμέτοχος κατά 50% η Κ.Δ. στο πολλά υποσχόμενο «11»

- Όλα έτοιμα για τις υπογραφές με τους ενεργειακούς κολοσσούς στην ΑΟΖ

- Στα €103,5 εκατ. ανέρχεται το μπόνους του κράτους από γ' γύρο αδειοδότησης 

- Δηλώσεις και ανάλυση Λακκοτρύπη για τις σημαντικότατες εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ (VIDEOS)

- Αναμένονται τα συμφωνητικά της Κ.Δ. με την κοινοπραξία ExxonMobil-Qatar Petroleum για το τεμάχιο «10», την ΕΝΙ για το τεμάχιο «8» και την κοινοπραξία ΕΝΙ-Total για το τεμάχιο «6»

Ισχυρές αεροναυτικές τουρκικές δυνάμεις κυκλώνουν την Κύπρο για πρώτη φορά από το 1974!

Πάνε για τετελεσμένο από Κύπρο μέχρι Καστελόριζο – «Σουρωτήρι» ο κυπριακός εναέριος χώρος

Πάνε για αιφνιδιαστική επίθεση και τετελεσμένο γεγονός οι Τούρκοι, καθώς μετά τις παράνομες NAVTEX και την έξοδο των ερευνητικών Τσεσμέ και Πίρι Ρέις, η Τουρκία απέστειλε ισχυρές ναυτικές μονάδες σε απόσταση αναπνοής από την πόλη της Πάφου για διενέργεια εκτεταμένων αεροναυτικών ασκήσεων με πραγματικά πυρά. Από χθες σε απόσταση μόλις 27 χιλιομέτρων από τις δυτικότερες παρυφές της Κύπρου αναπτύσσονται ισχυρές τουρκικές δυνάμεις. 

Η συνάντηση των Βερσαλλιών

O πραγματικός σκοπός της καγκελαρίου δεν είναι άλλος, από το να εμποδίσει τη συνεργασία των χωρών της νοτίου Ευρώπης, οι οποίες είχαν συναντηθεί μεταξύ τους στην Αθήνα, καθώς επίσης στη Λισσαβόνα – οπότε δεν πρέπει να βγάζει κανείς βιαστικά συμπεράσματα.

Άρθρο 

Παρά το ότι αρκετοί θεωρούν πως ο σκοπός της «συνόδου» των Βερσαλλιών, στην οποία συμμετείχαν οι τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία, είχε στόχο τη δημιουργία μίας νομισματικής ένωσης δύο ή περισσότερων ταχυτήτων, η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική – αφού ο πραγματικός στόχος της καγκελαρίου δεν ήταν άλλος, από το να εμποδίσει τη συνεργασία των χωρών της νοτίου Ευρώπης, οι οποίες είχαν συναντηθεί μεταξύ τους στην Αθήνα το 2016, καθώς επίσης στη Λισσαβόνα το 2017 (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Κύπρος και Μάλτα).