MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Κλονισμένη η εμπιστοσύνη των Ελλήνων απέναντι σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ

Κλονισμένη είναι η εμπιστοσύνη των Ελλήνων απέναντι στους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ καθώς θεωρούν ότι επηρεάζονται από αθέμιτα επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα.

Όπως προκύπτει στην έρευνα του Ινστιτούτου Reuters για την ψηφιακή ενημέρωση στην Ελλάδα – 2016, τα ποσοστά εμπιστοσύνης των Ελλήνων στις ειδήσεις (20%), στα μέσα μαζικής ενημέρωσης (16%) και στους δημοσιογράφους (11%), είναι τα χαμηλότερα από τις 26 χώρες της έρευνας.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού με τον Λ.Λοΐζο

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Λ.Λοΐζο,

ΡΥΘΜΟΣ FM Δωδεκανήσου, 

10/03/2017

Ο ΑΓΩΓΟΣ EAST MED (ΙΣΡΑΗΛ-ΚΥΠΡΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ) ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Μετά και την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την αδειοδότηση των τεμαχίων 6, 8 και 10 της κυπριακής ΑΟΖ, υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία.

Στην περίπτωση του περιβόητου αγωγού East Med (Mediterranean) ισχύει η περίφημη ευαγγελική ρήση, και οι έσχατοι έσονται πρώτοι. Και τούτο διότι η περίπτωση κατασκευής ισραηλινο-ελλαδικού αγωγού ήταν η τέταρτη και τελευταία εκδοχή των σεναρίων εκμετάλλευσης των ενεργειακών αποθεμάτων Κύπρου και Ισραήλ, και βρίσκεται τώρα στην πρώτη προτίμηση, λόγω των πολλών εξελίξεων που συνέβησαν εν τω μεταξύ.

Βαρουφάκης: Να δώσει η ΕΚΤ τη νομική γνωμοδότηση για το κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών

Τη δημοσιοποίηση της «μυστικής» νομικής γνωμάτευσης με την οποία ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι σταμάτησε την παροχή ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες τον Ιούνιο του 2015 και οδήγησε στο κλείσιμό τους ζήτησαν την Τετάρτη ο τέως υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και ο Γερμανός ευρωβουλευτής του Die Linke, Φάμπιο Ντε Μάσι. 

Υπερκέρδη στην κυπριακή ΑΟΖ «δείχνουν» οι σεισμογραφικές έρευνες

Γεωλογικές δομές όμοιες με αυτή στην οποία ανακαλύφθηκε το γιγαντιαίο κοίτασμα «Ζορ» υποδεικνύει η νορβηγική εταιρεία PGS ότι υπάρχουν στην κυπριακή ΑΟΖ. 

Να σημειώσουμε ότι η PGS έχει πραγματοποιήσει όλες τις δισδιάστατες και τρισδιάστατες σεισμογραφικές έρευνες στην ΑΟΖ από το 2006 μέχρι και σήμερα. 

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο του “ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ”, Πέτρο Θεοχαρίδη, το παραπάνω θέμα αφορά τόσο το τεμάχιο «11», όπου θα πραγματοποιηθεί η γεώτρηση των TOTAL-ΕΝΙ, όσο και τα τεμάχια «10» και «6», στα οποία το τελευταίο τρίμηνο πραγματοποιήθηκαν τρισδιάστατες σεισμογραφικές έρευνες με το τελευταίας τεχνολογίας σεισμογραφικό Ramform Tethys.