MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Το τοξικό ελληνικό δίλημμα

Όταν αρνείται κανείς να επιλέξει ανάμεσα στις ρεαλιστικά υφιστάμενες λύσεις των προβλημάτων του ή δεν επιλέγει κάποια από αυτές έγκαιρα, υφίσταται δυστυχώς όλα τα μειονεκτήματα τους, χωρίς το παραμικρό πλεονέκτημα – κάτι που κοστίζει τελικά πανάκριβα.

«Η ανθρώπινη ζωή είναι πολύ σύντομη, η επιστήμη ατελείωτη, ο χρόνος λίγος, η πείρα λανθασμένη και η απόφαση γεμάτη ευθύνες» (Ιπποκράτης).

Αφορολόγητο το 77% των εισοδημάτων των Ελλήνων βουλευτών! - Το πληρώνουν οι φορολογούμενοι

Για το ίδιο ετήσιο εισόδημα ένας απλός πολίτης πληρώνει έως και 4,9 φορές υψηλότερο φόρο από ένα βουλευτή 

Προκλητικά άνισα είναι τα προνόμια που διατηρούν για τους εαυτούς τους οι 300 της Βουλής οι οποίοι την ώρα που οι Έλληνες υπερφορολογούνται σε ποσοστό που φτάνει και το 70% οι ίδιοι απολαμβάνουν προνόμια που τους επιτρέπουν να μη φορολογούνται τα εισοδήματά τους σε ποσοστό έως και 77%!

Αύξηση - ρεκόρ 157% στις χρεώσεις ρεύματος την τελευταία 10ετία

ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ «ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ»  
Της Μανταλένας Πίου 

Για φουσκωμένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και για «εκκαθαριστικά» των εκατοντάδων ευρώ που καταφθάνουν, διαμαρτύρονται πολλοί καταναλωτές, παρότι η χρέωση ηλεκτρικής ενέργειας σε ευρώ/Kwh, δεν έχει μεταβληθεί τελευταία, όπως δηλώνουν η ΔΕΗ και άλλοι πάροχοι.