MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!! Η «ΜΑΥΡΗ ΧΡΥΣΗ» ΑΛΗΘΕΙΑ

Ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και ερευνητής στο Ινστιτούτο της Γεωλογικής Υπηρεσίας στον Καναδά, Αντώνης Φώσκολος, μιλώντας στον 9.84 , αναφέρθηκε στη τεράστια γεωπολιτική σημασία, των υδρογονανθράκων στη Νοτιοανατολική λεκάνη της Μεσογείου και ιδιαίτερα στα μεγάλα κοιτάσματα νοτίως της Ιεράπετρας και της Γαύδου. Παράλληλα εξήγησε γιατί οι μεγάλοι παίκτες γεωπολιτικά και σε επίπεδο πετρελαϊκών εταιρειών , είναι υποχρεωμένες να στηρίξουν την Ελλάδα σε μία περίοδο όπου η Τουρκία γίνεται όλο και πιο πολύ ο μεγάλος ασταθής παράγοντας.

Η πραγματική ανεργία στην Ελλάδα αγγίζει το 30%

ΕΡΕΥΝΑ ΙΝΕ/ΓΣΕΕ

Δραματικά είναι τα στοιχεία για την πραγματική ανεργία στην Ελλάδα η οποία βρίσκεται στο κατώφλι του 30% και παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει για μείωσή της. Η έρευνα του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ είναι αποκαλυπτική για το μέγεθος του προβλήματος, μια ανοικτή πληγή που δεν μπορεί να κλείσει. 

Στην ετήσια οικονομική έκθεση αναφέρεται ότι η πραγματική οικονομία βρίσκεται στο 29,6% και οι αναλυτές χτυπούν καμπανάκι κινδύνου για τη συνέχιση της λιτότητας. «Η συνέχιση της δημοσιονομικής λιτότητας δεν δημιουργεί συνθήκες διατηρήσιμης δημοσιονομικής προσαρμογής και η πιθανότητα εξόδου της χώρας στις αγορές είναι μικρή, δεδομένης της τρέχουσας δημοσιονομικής κατάστασης και της αδυναμίας περιορισμού του πιστωτικού κινδύνου, αναφέρεται χαρακτηριστικά. 

«Βροχή» λουκέτων και το 2017 στις επιχειρήσεις – Περισσότερα από 5.660 μόνο πρώτο δίμηνο

Συνεχίζεται αμείωτη η… βροχή των «λουκέτων» και το 2017. Όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», μόνο το δίμηνο Ιανουάριος-Φεβρουάριος έκλεισαν 5.669 επιχειρήσεις, ενώ αυτές που άνοιξαν περιορίστηκαν στις 4.396, σύμφωνα με στοιχεία από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ). 

Το γεγονός πως τα «λουκέτα» ήταν κατά 1.273 περισσότερα από τις συστάσεις εταιριών ή διαφορετικά το λεγόμενο αρνητικό ισοζύγιο εγγραφών-διαγραφών εταιριών στους καταλόγους του ΓΕΜΗ έχει θορυβήσει τον επιχειρηματικό κόσμο. Πολλοί είναι εκείνοι που ανησυχούν πως αν συνεχίσει την πορεία της η ελληνική οικονομία σε καθοδικό σπιράλ -αργά ή γρήγορα- θα έρθει η σειρά τους να… κατεβάσουν ρολά. 

Νέα μείωση στην οικοδομική δραστηριότητα το 2016.

Μείωση 25,9% καταγράφηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στον όγκο της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας, με αποτέλεσμα στο σύνολο του 2016 να εμφανίζεται μείωση του οικοδομικού όγκου κατά 6,9% σε μέσα επίπεδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, τον Δεκέμβριο 2016 εκδόθηκαν 1.259 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 255,5 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.118,4 χιλιάδες m3 όγκου. 

«Βουλιάζει» η οικονομία - Τι δείχνουν τα στοιχεία

Η οικονομία είναι θέμα ψυχολογίας. Όταν οι προσδοκίες είναι θετικές και οι προοπτικές ευοίωνες οι άνθρωποι καταναλώνουν περισσότερο και επενδύουν πιο εύκολα. Αντίθετα, όταν υπάρχουν καθυστερήσεις και δεν λαμβάνονται αποφάσεις και οι προσδοκίες εξανεμίζονται τότε μαζεύονται «μαύρα σύννεφα» που απειλούν την οικονομία, η αγορά «παγώνει» και αναστέλλονται αποφάσεις και δραστηριότητες.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ…

ΑΝΑΠΤΥΞΗ… ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!! 

 
Μεγάλη υποχώρηση στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα και υψηλή ανεργία, οδηγούν σε φτωχοποίηση μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ. 

Χαρακτηριστικό της οικονομικής αδυναμίας στην οποία έχουν περιέλθει τα ελληνικά νοικοκυριά είναι η πολύ μεγάλη αύξηση εκείνων που αδυνατούν να καλύψουν έκτακτες δαπάνες, το ποσοστό των οποίων αυξάνεται από 28,2% το 2010 σε 53,4% το 2015. Η μεγάλη αυτή αύξηση απορρέει αφενός από τη σημαντική μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών και αφετέρου από την κατάρρευση των αποταμιεύσεών τους. 

Η.Π.Α., το τετραπλό παράδοξο

Η οικονομία της υπερδύναμης είναι αντιμέτωπη με το εξής παράδοξο τετραπλό φαινόμενο: οι τιμές των μετοχών στα ύψη, ο πλούτος σε επίπεδα ρεκόρ, τα χρέη στο ζενίθ και η πραγματική ανάπτυξη αρνητική. 

Άρθρο 

Οι τιμές των μετοχών στις Η.Π.Α. ευρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ, με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί σε επίπεδα ρεκόρ ο πλούτος των νοικοκυριών. Την ίδια στιγμή διαπιστώνεται πως τα χρέη είναι επίσης σε επίπεδα ρεκόρ (άρθρο), γεγονός που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα παράδοξα της εποχής μας – πόσο μάλλον όταν ο ρυθμός ανάπτυξης είναι εξαιρετικά χαμηλός παρά την αυξημένη ρευστότητα, με την οποία έχει τροφοδοτήσει το σύστημα η Fed, μέσω των τριών πακέτων ποσοτικής διευκόλυνσης. 

Ωμή παραδοχή από J.Rothschild: «Η νέα παγκόσμια τάξη διαλύεται» – Τι αναφέρει έκθεση-βόμβα για το μέλλον…

Ο περιβόητος μεγαλοεκατομμυριούχος Jacob Rothschild παραδέχθηκε ότι η νέα παγκόσμια τάξη που ετοιμάζει τόσα χρόνια είναι στον «αέρα», σύμφωνα με τα «συμφραζόμενα» έκθεσης βόμβας από τους «ειδικούς αναλυτές του». 

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι οι ελπίδες για μια νέα παγκόσμια τάξη συνεχώς λιγοστεύουν λόγω των αντιδράσεων πολλών χωρών και κυρίως λόγω της σθεναρής στάσης Ρωσίας , Κίνας και λοιπών ευρασιατικών δυνάμεων .