MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Γ. Ρωμανιάς : Έρχεται Ασφαλιστική Κατάρρευση & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ !

Τους πραγματικούς λόγους που εδώ και 10 μήνες έχει παγώσει η έκδοση των νέων συντάξεων, αποκάλυψε στον 9.84 ο καθηγητής εργατικού δικαίου Γιώργος Ρωμανιάς, αποδεικνύοντας γιατί από τον Μάιο του 2016 το Υπουργείο Εργασίας απέκρυψε το λάθος με το οποίο υπέβαλλε στην ΕΛΣΤΑΤ τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων.

Η κατάρρευση του ολλανδικού μοντέλου

Η «λαϊκιστική» επανάσταση συνεχίσθηκε στην Ολλανδία, μετά τη Μ. Βρετανία και τις Η.Π.Α., αν και όχι εκεί που θέλουν να υποθέτουμε, στο θέμα των μεταναστών δηλαδή, αλλά στην οικονομία – όπου οι εργαζόμενοι έπαψαν να στηρίζουν τα κόμματα του κατεστημένου.

Άποψη

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών του 2009, το ΠΑΣΟΚ είχε πάρει το 43,92% και 160 έδρες στη Βουλή, ενώ η ΝΔ το 33,48% και 91 έδρες. Τρία περίπου χρόνια αργότερα, η ΝΔ δημιούργησε μία κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο στη συνέχεια εξαερώθηκε – στο 13,18% το Μάιο του 2012, στο 12,3% τον Ιούνιο και στο 4,68% τον Ιανουάριο του 2015, με μόλις 13 έδρες. Λογικά θα έλεγε κανείς, αφού το ΠΑΣΟΚ ήταν το κόμμα που αφενός μεν οδήγησε την Ελλάδα στο ΔΝΤ το 2010, αφετέρου τη χρεοκόπησε με το PSI – οπότε ήταν φυσικό να καταρρεύσει. 

Για ποια Ευρωπαϊκή Ένωση μιλάμε; Οι Ολλανδοί «έφτυσαν» εντελώς τον Γ.Ντάισελμπλουμ και οι Γερμανοί κρατάνε τον «χαρτογιακά» πρόεδρο του Eurogroup για μας σώσει…

Για ποια Ευρωπαϊκή Ένωση μιλάμε; Με ποιες αρχές και ποιες αξίες; Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ του οποίου το κόμμα καταποντίστηκε στις ολλανδικές εκλογές δεν έχει την ευθιξία να πει πως παραιτείται από πρόεδρος του Eurogroup και να κινηθούν οι διαδικασίες για την αντικατάσταση του, αλλά, αντιθέτως παραμένει και δηλώνει πως δεν θέλει να φύγει. 

Σημειώνεται πώς ως υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας απέτυχε οικτρά στην οικονομική διαχείριση της χώρας του, καταδίκασαν την πολιτική του οι πολίτες της χώρας του αλλά αυτός προφανώς αισθάνεται περίφημα και θέλει να παραμείνει για να… διορθώσει τα οικονομικά των χωρών της Ευρωζώνης, όπως είναι η Ελλάδα και όχι μόνο. 

Πάνω από μισό εκατομμύριο οι μακροχρόνια άνεργοι

1.095.866 ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

TOY ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΤΟΥ

Επιπλέον 41.544 άνεργοι (+4,64%) που αναζήτησαν, αλλά, δεν βρήκαν απασχόληση και 54.789 νέοι (+12,21%) μακροχρόνια άνεργοι προστέθηκαν στις λίστες ανεργίας του ΟΑΕΔ μεταξύ Φεβρουαρίου ‘15 και Φεβρουαρίου ‘16 με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων, μαζί με όσους έχουν πάψει να αναζητούν οποιαδήποτε θέση εργασίας, να φτάσει τους 1.095.866, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ όλων των τελευταίων ετών για το συγκεκριμένο μήνα. Την επιδείνωση των δεικτών της εγγεγραμμένης ανεργίας αλλά και της προστασίας των ανέργων δείχνουν τα συγκριτικά στοιχεία του ΟΑΕΔ σύμφωνα με τα οποία:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΡΑΧΜΗ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΥΡΩ

Με το εθνικό μας νόμισμα δεν είχαμε άγχος για την πορεία του κράτους και των ατομικών μας εισοδημάτων και περιουσιών. Δεν είχαμε άγχος για την Άμυνα, για την Υγεία, για τους μισθούς και τις συντάξεις, για τις καταθέσεις και τα ακίνητα κ.λ.π. Δυσκολίες και παράπονα μπορεί να είχαμε, όχι όμως άγχος και αβεβαιότητα. Ξέραμε ότι μπορούσαμε και καλύτερα. 

Σε κάθε περίπτωση ήμασταν το ισχυρότερο κράτος στα Βαλκάνια.