MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Τα πειραματόζωα της παγκοσμιοποίησης

Το μεγαλύτερο εμπόδιο στην επιβολή των τεσσάρων βασικών κανόνων της ευρωπαϊκής ένωσης σε παγκόσμιο επίπεδο είναι το εθνικό κράτος – οπότε γίνονται προσπάθειες κατάλυσης του αφενός μεν με τη βοήθεια των υπερχρεωμένων χωρών, αφετέρου με τη δημιουργία πολυπολιτισμικών κοινωνιών μέσω της μετανάστευσης.

«Οι φανατικοί οπαδοί της παγκοσμιοποίησης (αγορές, ελίτ) χρησιμοποιούν (α) τη φιλελεύθερη πολιτική αντίληψη, (β) εκείνα τα κράτη που, έχοντας υπερχρεωθεί, δεν είναι σε θέση να αντιδράσουν όπως η Ελλάδα, (γ) τις πλεονασματικές χώρες όπως η Κίνα και η Γερμανία, καθώς επίσης (δ) τους πρόσφυγες για τη δημιουργία πολυπολιτισμικών κοινωνιών όπως τη Σουηδία, για να καταφέρουν να την επιβάλλουν – όπου όμως το μεγαλύτερο εμπόδιο τους είναι ο οικονομικός εθνικισμός, τον οποίο έχει εγκαινιάσει στην εξουσία ο πρόεδρος Trump«.

ΓΣΕΒΕΕ: Επιπλέον 18.700 «λουκέτα» στο α’ 6μηνο του 2017 – Θα χαθούν 34.000 θέσεις εργασίας

Η σχετική σταθεροποίηση που έχει επιτευχθεί στην οικονομία την περίοδο από το 2014 έως σήμερα εμπεριέχει σε μεγάλο βαθμό στοιχεία στασιμότητας 

Η ελληνική επιχειρηματικότητα θα συνεχίσει την καθοδική της πορεία και το α’ 6μηνο του τρέχοντος έτους, με 18.700 μικρομεσαίες επιχειρήσεις να βάζουν «λουκέτο» και να αφήνουν χωρίς εργασία 34.000 πολίτες. 

Αυτό διαπιστώνει σε σχετική της 6μηνιαία έρευνα η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), διευκρινίζοντας ότι για το εν λόγω χρονικό διάστημα το 40,3% θα κλείσουν, την ίδια στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό για τους αυτοαπασχολούμενους φτάνει το 57,4%!

Γ.Βαρουφάκης: «Ο Ντάισενμπλουμ είναι χαμηλής διανοητικής στάθμης και ανίκανος»

«ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΥΨΕΙΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ»! 

Ως χαμηλής διανοητικής στάθμης και πολύ χαμηλών ικανοτήτων άνθρωπο περιγράφει ο Γ.Βαρουφάκης τον Γ.Ντάισενμπλουμ όπως τον είχε γνωρίσει σαν υπουργός των Οικονομικών της Ελλάδας.

Αναφέρει μάλιστα ότι αυτό που του είχε κάνει εντύπωση είναι το γεγονός ότι ο Ολλανδός επικεφαλής του Eurogroup δεν είχε καμία τύψη για την ανικανότητά του!

«Ο κ. Dijsselbloem είναι πολύ χαμηλών ικανοτήτων, τόσο όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο προέδρευε και όσον αφορά την τεχνογνωσία» είπε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8.

Η ΝΑΜΙΜΠΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ…Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΕΤΑΡΤΟ ΡΑΙΧ

Η κυβέρνηση της Ναμίμπια αποφάσισε να μηνύσει τη Γερμανία για γενοκτονία, διεκδικώντας αποζημιώσεις ύψους 400 δις δολαρίων Ναμίμπια (περίπου 30 δις δολάρια ΗΠΑ). 

Η κυβέρνηση, μέσω του γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα, έχει προσλάβει δικηγόρους από την… Αγγλία και τη Ναμίμπια, προκειμένου να συντάξουν την προσφυγή για τις διεκδικήσεις. 

Η κατηγορία για γενοκτονία αφορά στην καταστολή των εξεγέρσεων των φυλών Herero και Nama, μεταξύ 1904 και 1908, από τον αποικιοκρατικό Γερμανικό στρατό, όπου πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν πάνω από 65.000 άνθρωποι. 

ΕΛΣΤΑΤ: Χωρίς εργασία το 60% του πληθυσμού

Δραματικά φαίνεται να είναι τα στοιχεία στην αγορά εργασίας αφού η ανεργία έχει χτυπήσει «κόκκινο». 

Τα άτομα ηλικίας άνω των 15 ετών στην Ελλάδα ανέρχονται σε 9,2 εκατομμύρια. Από αυτούς, τα 4,43 εκατ. δεν εργάζονται καθώς ανήκουν στο «μη εργατικό δυναμικό» της χώρας. Στο εργατικό δυναμικό ανήκουν 4,772 εκατ. άτομα, εκ των οποίων εργάζονται 3,648 εκατ., ενώ τα υπόλοιπα 1,124 εκατ. είναι οι άνεργοι. 

Ποιος κάνει κουμάντο στην Ε.Ε.: Ο αόρατος στρατός που την έχει υπό κατάληψη

Οι Βρυξέλλες βρίσκονται υπό κατοχή από έναν άτυπο στρατό που… ‘πολεμάει’ για τα συμφέροντα των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων

Περίπου 91.000 υπάλληλοι σε 9.860 ομάδες πίεσης βρίσκονται επί ποδός για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει ούτε μια απόφαση που να προασπίζεται τα συμφέροντα των πολιτών σε βάρος των ιδιωτικών επιχειρήσεων.Με ετήσιο δηλωμένο προϋπολογισμό 1.5 δισεκατομμυρίου ευρώ, μπορούν να εξαγοράσουν να εκβιάσουν ή απλώς να… προσλάβουν σχεδόν οποιονδήποτε υπάλληλο των ευρωπαϊκών θεσμών επιθυμούν.