MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού με τον Π. Ιωάννου

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού με τον Π. Ιωάννου, Sport news

24/03/2017

Με θέμα : Ορυκτός Πλούτος, Θαλάσσια οικόπεδα, Τρομοκρατία, Ε.Ε.

Οι τρομοκράτες του ευρώ και το Target 2

Παρά το ότι δεν ανήκουμε στους οπαδούς της δραχμής, έχοντας την άποψη πως είμαστε εγκλωβισμένοι, ενώ το πρόβλημα μας δεν είναι το νόμισμα, αλλά η παραγωγική κατάρρευση και το χρέος, πιστεύουμε πως είναι απαράδεκτο να τρομοκρατούνται οι Έλληνες από τους υποστηρικτές της Ευρωζώνης.

«Αν μια χώρα φύγει από το ευρωσύστημα, οι απαιτήσεις και οι υποχρεώσεις της εθνικής κεντρικής τράπεζας στην ΕΚΤ πρέπει να εκκαθαριστούν στο σύνολό τους, αναφέρει ο κ. Ντράγκι στην επιστολή. Με βάση τα στοιχεία στα τέλη Νοεμβρίου από το σύστημα πληρωμών Target-2, αυτό θα άφηνε την Ιταλία με λογαριασμό 358,6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Διότι το σύστημα καταγράφει τις ροές πληρωμών μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, στις μεταξύ τους εμπορικές συναλλαγές.

ΤΡΕΜΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ…

Χθες το πρωϊ άκουσα σε έναν Ρ/Σ, ότι το 65% του κεφαλαίου του ESM είναι το κόκκινο ελληνικό χρέος. Δηλαδή ο ESM στην ουσία είναι ένας χρεοκοπημένος οργανισμός. Αν δεν πάρει πίσω τα δανεικά προς την Ελλάδα αυτόματα χρεοκοπεί. 

Επομένως, σε περίπτωση που δεν συμμετάσχει το ΔΝΤ στο μνημόνιο, τότε οι ΗΠΑ έχουν τον τρόπο και μπορούν να χρεοκοπήσουν τον ESM άμεσα, με μοχλό το ελληνικό χρέος. 

Παρεμπιπτόντως, το ίδιο θα συμβεί με τον ESM, αν η Ελλάδα κηρύξει στάση πληρωμών ή μονομερές κούρεμα του χρέους. 

Το κίνημα «κλείνω το μπλοκάκι».

Στις 57.000 οι διακοπές επαγγελματικής δραστηριότητας από τον Μάιο του 2016. Θα φτάσουν τις 100.000 το επόμενο δίμηνο. Απώλειες πάνω από 300 εκατ. για Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Χιλιάδες επαγγελματίες περνούν στη 'μαύρη' οικονομία. 

Κοσμοσυρροή καταγράφεται στις Εφορίες, καθώς οι φορολογούμενοι σπεύδουν μαζικά να κλείσουν τα 'μπλοκάκια' για να γλιτώσουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Από τον Μάιο του 2016 που εφαρμόστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου οι διακοπές εργασιών ατομικών επιχειρήσεων ανέρχονται σε 56.988, αριθμός ο οποίος μέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένεται να αγγίξει τις 100.000 σύμφωνα με δηλώσεις στο 'Εθνος' του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κ. Κόλλια. Μάλιστα το κίνημα 'Σφραγίζω τα Βιβλία' ανοίγει τρύπα πάνω από 300 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Πανικός στην κυβέρνηση: «Στεγνώνουν» τα δημόσια ταμεία!

«ΛΕΦΤΑ... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ»: ΠΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ «ΠΑΡΟΥΝ» ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ - ΠΑΛΙ - ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!


Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Όσο περνούν οι μέρες, τα μέτρα γίνονται σκληρότερα και οι απαιτήσεις των δανειστών κρύβουν μόνο «παγίδες». Η κυβέρνηση όσο και να μην το παραδέχεται, είναι αντιμέτωπη με ένα δύσκολο καλοκαίρι, γεμάτο «ακριβές» οικονομικές υποχρεώσεις που πρέπει να πληρώσει...