MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Η ατελείωτη ευρωπαϊκή κρίση

Είναι εντελώς ανόητο να παραδίδει η κυβέρνηση τα κλειδιά της Ελλάδας για ένα νόμισμα που ίσως δεν θα υπάρχει μετά από λίγο καιρό – ενώ όσον αφορά τις αγορές, όταν το συνειδητοποιήσουν θα εγκαταλείψουν έντρομες το νόμισμα, αφού προφανώς δεν θα θέλουν να είναι επιβάτες μέσα σε ένα καράβι που βουλιάζει.

Ανάλυση

Είναι πράγματι εντυπωσιακό το πώς αντέχει η Ευρωζώνη μετά από τα οκτώ σχεδόν χρόνια της υπερχρέωσης του δημοσίου τομέα ορισμένων χωρών της, του ιδιωτικού πολλών άλλων, καθώς επίσης του τραπεζικού της συστήματος – παρά το ότι δεν διαθέτει κανένα μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων. Ειδικά επειδή δεν υπάρχει ο εξισορροπητικός συναλλαγματικός μηχανισμός αποκατάστασης της ανταγωνιστικότητας των κρατών που την έχουν χάσει – μέσω της υποτίμησης των εθνικών νομισμάτων τους, με την οποία επίσης «πληθωρίζονται» και εξυπηρετούνται τα χρέη.

Ο αμετανόητος και δογματικός κ. Σόιμπλε

«Η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη μόνο εάν διαθέτει ανταγωνιστική οικονομία» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, ασκώντας επί πλέον κριτική στον σοσιαλδημοκράτη υπουργό εξωτερικών της χώρας του – επειδή ανέφερε πως η Γερμανία θα πρέπει να παρέχει περισσότερη βοήθεια στην Ελλάδα και στην ΕΕ συνολικά, λόγω του ότι στέλνει λάθος μηνύματα, αφού το πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι τα χρήματα, αλλά η σωστή χρήση τους.

Αρμαγεδδών στην ελληνική αγορά: Έρχονται 19.000 «λουκέτα» - Κινδυνεύουν 34.000 θέσεις εργασίας!

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΖΙΡΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ 

«Μαύρο» το τοπίο και καθοδική πορεία καταγράφει η ελληνική επιχειρηματικότητα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Δύο στις πέντε επιχειρήσεις ετοιμάζονται να κλείσουν τα καταστήματά τους, καθώς κάθε μήνα «μπαίνουν κυριολεκτικά μέσα» από τις μηδενικές εισπράξεις

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων Νέα Τηλεόραση Κρήτης

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων Νέα Τηλεόραση Κρήτης 
 
24/03/2017
Με θέμα : Ορυκτός Πλούτος, Θαλάσσια οικόπεδα

Σε κίνδυνο οι τράπεζες: «Χάνονται» 10 δισ. ευρώ - Αγωνία για τα capital controls

Του Ορέστη Οικονόμου

«Κόκκινος» συναγερμός έχει σημάνει στην οικονομία και ιδιαίτερα στις τράπεζες, καθώς η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης δοκιμάζει τις αντοχές τους. Οικονομικοί και τραπεζικοί παράγοντες χτυπούν καμπανάκι κινδύνου για ανεπανόρθωτη βλάβη σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις παραταθούν.

Με το πιο καλό σενάριο να δείχνει συμφωνία τον Μάιο οι τραπεζίτες επιχειρούν να κάνουν τον «λογαριασμό» της ζημιάς, ενώ ως εφιάλτης αντιμετωπίζεται η εκτίμηση ότι η αξιολόγηση μπορεί να παραταθεί και πέραν του καλοκαιριού, ώστε μια συνολική συμφωνία να υπάρξει μετά τις γερμανικές εκλογές.