MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Γ. Βαρουφάκης: «Κανένας Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει διαβάσει το μνημόνιο»

Κατάμεστη είναι κάθε Πέμπτη απόγευμα, εδώ και τρεις εβδομάδες, η αίθουσα 11 του 5ου ορόφου του κτιρίου της Νομικής Σχολής στην οδό Σόλωνος. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την επιστροφή του Γιάνη Βαρουφάκη στα αμφιθέατρα. 

Επιστροφή που ήρθε μετά από μια μακρά περίοδο απουσίας, λόγω της ανάληψης του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Οικονομικών, τον Γενάρη του 2015 και των επιστημονικών αδειών που είχε λάβει. 

6+1 γεωτρύπανα για 2,2 δις βαρέλια πετρελαίου στην Ελλάδα

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Έπειτα από περίπου 5 χρόνια εξαγγελιών, διαγωνισμών, καθυστερήσεων και παλινωδιών, η αγορά των υδρογονανθράκων ξαναμπαίνει δυναμικά στο προσκήνιο, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένα επενδυτικά πλάνα που βρίσκονται σε εξέλιξη και φιλοδοξούν να φέρουν στο φως αξιόλογα κοιτάσματα εντός του ελλαδικού χώρου. Στα σχέδια αυτά εμπλέκονται ελληνικές και διεθνείς εταιρείες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις για την είσοδο και νέων επενδυτών. 

Όλη η αλήθεια για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο σε Πατραϊκό και Ιόνιο

Περπατάμε και κολυμπάμε πάνω από τη σωτηρία μας. Ένας απίστευτος θησαυρός κρύβεται στα έγκατα της ελληνικής γης. Με τις δύο αυτές φράσεις, που μοιάζουν με χρησμό σύγχρονης Πυθίας, ένας από τους καλύτερους γνώστες των μυστικών που κρύβει η ελληνική γη μέσα της, περιέγραψε τους ελληνικούς θησαυρούς από τους υδρογονάνθρακες, δηλαδή το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.