MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Δύο εκατομμύρια Ελληνες «χάθηκαν» από τις κάλπες.

Του Κωνσταντίνου Ζούλα

Μπορεί να ζήσουμε και στην Ελλάδα το ελπιδοφόρο φαινόμενο των ολλανδικών εκλογών; Να ψηφίσει το 81% των πολιτών; Και για να το διατυπώσουμε συγκεκριμένα: Τι είναι αυτό που θα ξαναφέρει τους Ελληνες στις κάλπες όταν στις τελευταίες εκλογές η αποχή έφτασε στο 45,2%, γεγονός που δεν είχε προηγούμενο στη σύγχρονη ελληνική Ιστορία;

«Πάγωσε» την πώληση των S-400 το Κρεμλίνο στην Τουρκία …Οργή Ερντογάν!

Πάγωσε την πώληση στην Τουρκία των Ρώσικων S-400 το Κρεμλίνο , με τον Ερντογάν να βράζει απο οργή και απείλησε με επιβολή φόρων τα εισαγόμενα Ρωσικά γεωργικά προϊόντα ! 

Η αντίδραση της Ρωσίας δείχνει οτι ο Πούτιν δεν ξέχασε ποτέ την κατάρριψη του Μαχητικού και το θάνατο τουβ Αξιωματικού του ,ούτε και τις απειλές του Σουλτάνου τω Καιρώ Εκείνω!

Χάος και ΕΕ

Φωτεινή Μαστρογιάννη
Οικονομολόγος, καθ. ΜΒΑ 

Το χάος μπορεί να είναι ευεργετικό και να προκαλέσει αλλαγές (όσο και εάν οι άνθρωποι αντιδρούν στις αλλαγές) αλλά δεν είναι σίγουρο εάν η νέα κατάσταση που θα διαμορφωθεί θα είναι ευεργετική και σε ποιον θα είναι ευεργετική. 

Ο Smith (2007) υποστηρίζει ότι θεωρία του χάους είναι η μελέτη του τρόπου που μικρές αλλαγές στα πράγματα, ως έχουν την παρούσα στιγμή, μπορεί να έχουν πολύ σημαντικές συνέπειες για το μέλλον (το πέταγμα της πεταλούδας). Η θεωρία του χάους πλέον συνδυάζεται με τα οικονομικά και με τη διοίκηση επιχειρήσεων. Πιθανόν η θεωρία αυτή να μπορεί να εφαρμοσθεί και σε επίπεδο χωρών και γεωοικονομίας 

Βουλή: Δικογραφίες κατά Σαμαρά για τον "παναθηναϊκάκια" και κατά Στουρνάρα για ΕΛΠΕ και Motor Oil

Τρεις δικογραφίες απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, οι οποίες αφορούν τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τον , Γιάννη Στουρνάρα με την ιδιότητα του πρώην υπουργού Οικονομικών καθώς και τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Θανάση Παπαχριστόπουλο. Η δικογραφία που αφορά... τον Αντώνη Σαμαρά έχει σχέση με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και τη φερόμενη παρέμβασή του στο έργο ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού, που -σύμφωνα με το τότε ηχητικό- αποκαλούσε «Παναθηναϊκάκια». Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στη δικογραφία διερευνάται το αδίκημα της πρόκλησης τέλεσης πλημμελήματος και συγκεκριμένα της παράβασης καθήκοντος εκ μέρους δικαστικού λειτουργού. 

Η Ρωσία ετοιμάζεται για παγκόσμιο κραχ!

Δείτε τις κινήσεις του Πούτιν.

«Κίνηση ματ» θα κάνει ο Ρώσος Πρόεδρος ενάντια στην οικονομική ελίτ, αφού στελέχη της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας ετοιμάζονται για παγκόσμια κρίση που θα αγγίξει –σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους- και μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα και κεντρικές τράπεζες άλλων χωρών. 

Το χτύπημα του Πούτιν σε περίπτωση γενικευμένης κρίσης θα είναι εναντίον δυτικών ιδρυμάτων που διαχειρίζονται το σύνολο του παγκοσμίου συναλλάγματος, όπως δάνεια, χρέη ιδιωτών και κρατών, πιστωτικές κάρτες, χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων και επενδύσεις. Σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια θα είναι η τεράστια συγκέντρωση χρυσού που αγγίζει σύμφωνα με πληροφορίες τους 13.000 τόνους. Επιπλέον, ο Ρώσος Πρόεδρος θα εκμεταλλευτεί τα μεγάλα αποθέματα χρυσού στην ρωσική ενδοχώρα, αλλά και το μεγαλύτερο μεταλλείο χρυσού που είναι ρωσικό και έχει παραγωγικό κύκλο 3.500 τόνους το έτος. 

Εισοδήματα και δημόσιο χρέος

Tο χρέος της Ελλάδας έχει διπλασιαστεί συγκριτικά με το 2010 τόσο σε σχέση με τα εισοδήματα των Ελλήνων, όσο και με τα περιουσιακά τους στοιχεία – οπότε είναι αδιανόητο να τάσσεται κανείς υπέρ της πολιτικής των μνημονίων, όταν έχει προηγηθεί αυτή η βιβλική καταστροφή.

Ανάλυση 

Απλουστευμένα, το πραγματικό εισόδημα προσδιορίζεται από το ποσοστό του ονομαστικού εισοδήματος, το οποίο διατίθεται είτε για την κάλυψη των καταναλωτικών αναγκών, είτε για «ίδιες» επενδύσεις ή/και για αποταμίευση. Εάν λοιπόν το ποσοστό του ονομαστικού εισοδήματος, το οποίο διατίθεται για την κάλυψη των βασικών καταναλωτικών αναγκών μειώνεται, με την παράλληλη αύξηση αυτού που οδηγείται στην επί πλέον κατανάλωση, στις επενδύσεις και στις αποταμιεύσεις, τότε το πραγματικό εισόδημα καλυτερεύει. 

Γ.Βαρουφάκης: Το θρίλερ του «εικονικού πνιγμού» και η χρεοκοπία εντός Ευρώ.

Δεν υπάρχει καμία διαδικασία αξιολόγησης , αλλά κατάσταση δουλοπαροικίας , όπου οι δανειστές μας εφαρμόζοντας τον «εικονικό πνιγμό» της χώρας, απαιτούν από μία κυβέρνηση που έχει παραδοθεί πλήρως να περάσει όλα τα επώδυνα μέτρα σε βάρος του λαού της. 

Αυτό υποστήριξε στον 9.84 ο Γιάνης Βαρουφάκης , προσθέτοντας ότι το σενάριο Σόιμπλε για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, είναι το απώτερο σχέδιο του στο οποίο επιμένει. Μάλιστα για τον Γ.Βαρουφάκη, οι εκλογές στη Γερμανία θα κρίνουν αν θα ενεργοποιηθεί αυτό το σχέδιο ή όχι .