MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Δραματικά στοιχεία: «Λουκέτο» σε 228 τεχνικές εταιρείες - Χάθηκαν 212 χιλιάδες θέσεις εργασίας

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΣΕ ΚΡΙΣΗ

Δυστυχώς για ακόμη μία χρονιά, κυριαρχεί η απαισιοδοξία στον Κλάδο. Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ) στην Συνέλευση των μελών του αφού τα επίσημα στατιστικά δεδομένα δείχνουν:

• Από 681 εργοληπτικές εταιρείες εγγεγραμμένες στις τάξεις 3η – 7η του ΜΕΕΠ το 2005 σήμερα υπάρχουν μόλις 453 δηλαδή λιγότερες κατά 33,5% και επομένως 228 εταιρείες δεν υφίστανται ως εργοληπτικές εταιρείες, έχοντας διαγραφεί από το ΜΕΕΠ.

Zωή Κωνσταντοπούλου: Οι μνημονιακοί πρωθυπουργοί και ο Τσίπρας πρέπει να πάνε φυλακή

Συνέντευξη στον Real Fm παραχώρησε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία για ακόμη μια φορά εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας πως πρέπει να πάει φυλακή. 

Μάλιστα, η κυρία Κωνσταντοπούλου στην παρέμβασή της σημειώνει πως τα μνημόνια συνιστούν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. «Τα μνημόνια, από την πλευρά του διεθνούς ποινικού δικαίου, συνιστούν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, γιατί εξαϋλώνουν τον πληθυσμό και από την πλευρά του εσωτερικού ποινικού δίκαιου εσχάτη προδοσία, γιατί παραβιάζουν το πολίτευμα.

ΚΑΖΑΚΗΣ … Κουίζ: Τι φέρνει η νέα φυγή καταθέσεων από τις τράπεζες;

Είναι ή δεν είναι οι τράπεζες υπό καθεστώς capital control; Απ’ όσο γνωρίζουμε, είναι. Τι σημαίνει αυτό που ψευδώς ονομάζουν capital control; Κυρίως σημαίνει ότι δεν μπορείς να προχωρήσεις σε αναλήψεις μετρητών, πέραν του καθορισμένου ορίου. Αυτό βέβαια λέγεται ορθά τραπεζικό moratorium κι όχι capital control, αλλά ποιός νοιάζεται; Αλλού είναι τα σπουδαία.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ: Και το όνομα αυτού «Ελλάδα- Ο Άλλος Δρόμος» – Ποιός ο ιδρυτής του

Ενα νέο κόμμα έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες άλλα.

Ιδρυτής του, ο ευρωβουλευτής, καθηγητής Νότης Μαριάς που κατέθεσε ήδη στον Άρειο Πάγο, τη σχετική ιδρυτική δήλωση του κόμματος με το όνομα «Ελλάδα- Ο Άλλος Δρόμος» όπως διαβάζουμε στο crashonline.gr

Σοκαριστικά στοιχεία: Μία αυτοκτονία και δύο απόπειρες κάθε μέρα στην Ελλάδα

Δύο νέα τραγικά περιστατικά ήρθαν τα τελευταία 24ωρα να προστεθούν στη μακρά λίστα των αυτοκτονιών που μαστίζουν τη χώρα.

Ένα κορίτσι 16 ετών απαγχονίστηκε μέσα στο δωμάτιό του στη Γλυφάδα και ένας 26χρονος φοιτητής κρεμάστηκε μέσα στο σπίτι φίλου του στα Φάρσαλα. Την κατάσταση αποτυπώνουν και τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. που δείχνουν ότι καταγράφεται τουλάχιστον μία αυτοκτονία και δύο απόπειρες ημερησίως.

Κόβουν ακόμη και το ψωμί και το γάλα τα νοικοκυριά για να τα βγάλουν πέρα -Πτώση στην κατανάλωση

Τις βαθύτατες επιπτώσεις που έχει η κρίση με τη μείωση των εισοδημάτων και την υπερφορολόγηση στα ελληνικά νοικοκυριά αντικατοπτρίζει η πτώση της κατανάλωσης τροφίμων, ακόμη και βασικών αγαθών.

Τα στοιχεία για πτώση πωλήσεων σε γάλα και ψωμί που έδωσε από το βήμα της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων ο πρόεδρος, Ευάγγελος Καλούσης, σοκάρουν. Τους δύο πρώτους μήνες του 2017 καταγράφεται πτώση πωλήσεων στα δύο αυτά βασικά είδη διατροφής από 5%-7%. Σύμφωνα με τον κ. Καλούση η μειώση των πωλήσεων στις δύο αυτές κατηγορίες είναι πρωτοφανής και αποδίδεται στη μείωση της καταναλωτικής δύναμης και στην ανάγκη των καταναλωτών να περιορίσουν τις δαπάνες τους στις απολύτως αναγκαίες.

Τα σκάνδαλα του ξεπουλήματος των αεροδρομίων

Μην έχετε καμία αμφιβολία πως κάτι σχετικά ανάλογο θα γίνει με τις καταθέσεις και με τα σπίτια μας – ένας μεγάλος αριθμός των οποίων θα κατασχεθεί και θα πλειστηριασθεί σε εξευτελιστικές τιμές, ενώ θα παραμείνουμε χρεωμένοι με το υπόλοιπο μέρος του δανείου

«Το άκρον άωτο της ανοησίας είναι το να πουλήσει κανείς το σπίτι του, αφενός μεν πληρώνοντας τον αγοραστή για να το πάρει, αφετέρου αναλαμβάνοντας υποχρεώσεις που δεν γνωρίζει καν τι θα του κοστίσουν στο μέλλον – παραμένοντας στο τέλος χρεωμένος«.

Ν. Λυγερός - Υψηλή Στρατηγική Ελληνικής ΑΟΖ.

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:

Θέμα : "Υψηλή Στρατηγική Ελληνικής ΑΟΖ". 

Ηράκλειο, 29/3/2017

Τι ψάχνουν 8 πετρελαϊκοί κολοσσοί, μαζί με τα ΕΛΠΕ, στο Ιόνιο

TOTAL, SHELL ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ 

Tης Μανταλένας Πίου 

Oκτώ μεγάλοι πετρελαϊκοί όμιλοι και ανάμεσά τους ονόματα όπως η Total, η Shell και η Repsol ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με τα Ελληνικά Πετρέλαια στις έρευνες υδρογονανθράκων στα «οικόπεδα» της Αρτα - Πρέβεζας και της ΒΔ Πελοποννήσου, όπως δήλωσε χθες ο γενικός διευθυντής Ερευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ Γιάννης Γρηγορίου, σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΑ. Οι άλλες πέντε εταιρeίες, με τις οποίες τα ΕΛΠΕ βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις, είναι η Japex, η Dana Petroleum, η ΙΝΑ, η Hunt και η Εdison.