MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Η θανατική καταδίκη των παιδιών της Ελλάδας

Οι κυβερνήσεις πρέπει να κάνουν τα πάντα για να αποφεύγουν τις υφέσεις, αφού δεν καταστρέφουν μόνο τις ζωές των ανθρώπων που αναγκάζονται να υπομένουν δυσανάλογο κόστος – αλλά, πολύ χειρότερα, υπονομεύουν τη μελλοντική ευημερία των παιδιών τους, καθώς επίσης όλες τις επόμενες γενιές.

Ανάλυση

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, η βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα σημείωσε αύξηση τον Ιανουάριο του 2017 ύψους 2,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (πηγή) – ενώ η αύξηση έφτασε στο 7,4% συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2016. Θα επρόκειτο λοιπόν για ένα πολύ ευχάριστο γεγονός, εάν στην εικόνα ταίριαζαν οι υπόλοιποι οικονομικοί δείκτες – κάτι που όμως δεν συμβαίνει, αφού ο ρυθμός ανάπτυξης το τέταρτο τρίμηνο του 2016 ήταν αρνητικός (-1,2%), ενώ το λιανικό εμπόριο συνεχίζει να έχει προβλήματα (πηγή).

Εταιρία Διαχείρισης Ελληνικών Υδρογονανθράκων: «Πιθανή η ύπαρξη παρόμοιου κοιτάσματος με το Ζορ νότια της Κέρκυρας»!

ΝΕΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΕ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗ

Δύο εταιρείες θα ξεκινήσουν νέες σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο Πέλαγος και συγκεκριμένα στα θαλάσσια οικόπεδα νότια της Κέρκυρας όπου η ΕΔΕΥ πιστεύει ότι μπορεί να κρύβεται ένα νέο «Ζορ», αλλά και στα «οικόπεδα» νότια της Κρήτης στο Λιβυκό Πέλαγος.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται νότια της Κέρκυρας, όπου σύμφωνα με τους επιστήμονες της ΕΔΕΥ θα γίνουν τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες καθώς υπάρχουν ασβεστολιθικοί ταμιευτήρες παρόμοιοι με εκείνους του μεγάλου κοιτάσματος του Ζορ, ανοιχτά της Αιγύπτου.

Γιώργος Κασιμάτης : Θέλουν αναθεώρηση για νομιμοποίηση εκτροπών

Την άποψη ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος σε μία χώρα που η εθνικής της κυριαρχία έχει κουρελιαστεί από τις επιβολές των δανειστών, είναι άνευ νοήματος , διατύπωσε ο Συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης , μιλώντας στον 9.84. 


Τεχνολογία: 98 Πράγματα που Γνωρίζει το Facebook

Το Facebook ως κύρια πηγή εσόδων έχει τις στοχευμένες διαφημίσεις στους χρήστες του. Για να μεγαλώσει τα κέρδη του συνεχώς κάνει μελέτες συσχέτισης και συλλογή δεδομένων των χρηστών του ώστε να έχει μία καλύτερη εικόνα του τι πρέπει να τους πουλήσει. Ωστόσο, όπως έχει δείξει πρόσφατη η ιστορία, συχνά τα δεδομένα αυτά καταλήγουν στις εκάστοτε κυβερνήσεις για παρακολουθήσεις ατόμων και συλλογή πληροφοριών. Πρόσφατα η εφημερίδα Washington Post σε συνεργασία με προσωπικό της εταιρίας Facebook δημοσίευσε μία λίστα από 98 πράγματα τα οποία γνωρίζει το Facebook για τους χρήστες του. Αυτά θα δούμε σε αυτό το άρθρο.

290 ΔΙΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕΠ..ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

Ο Τρόπος λειτουργίας μιας κεντρικής τράπεζας είναι μια γνώση που σήμερα σε επίπεδο οικονομικής θεωρίας έχει εγκαταλειφθεί και αυτό έχει συμβεί γιατί μια τραπεζική ομερτά έχει καταφέρει με δόλιο τρόπο να αποκρύψει την θεμελιώδη λειτουργία του χρήματος, την προσαρμογή αυτού στις αξίες των πραγμάτων και την μεθοδολογία παρακολούθησης αξιών και αντιστοίχου χρήματος..Σήμερα σε επίπεδο οικονομικών πανεπιστημίων δεν διδάσκεται πουθενά η θεμελιώδη γνώση λειτουργίας μιας κεντρικής τράπεζας και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός πως δεν ξέρει κανείς πως έχει οριστεί ο ιδανικός πληθωρισμός και ο περιβόητος δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας που τόσο πολύ έχουμε ακούσει σε αυτή την χώρα..