MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Σε φορολογική ασυλία οι τράπεζες για τα επόμενα 20 χρόνια

Μία ακόμη χαριστική πράξη υπέρ των ξένων funds που κυριαρχούν στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας, με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ

του Παύλου Δερμενάκη 

Ένα ακόμα έγκλημα, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε βάρος του λαού ολοκληρώθηκε και οι υπάκουοι βουλευτές ψήφισαν την (ν)τροπολογία για τον αναβαλλόμενο φόρο των τραπεζών. Μία ακόμα χαριστική πράξη υπέρ των τραπεζών και σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων ολοκληρώθηκε με επιτυχία, από τους «εκτελεστές» βουλευτές, την κυβέρνηση Τσίπρα και την παρέα του. 

Ο θλιβερός Τιτανικός του Αιγαίου

Εάν δεν εξαθλιωθεί η πλειοψηφία των Ελλήνων που δεν θα έχουν εγκαταλείψει την πατρίδα τους, δεν πρόκειται να αντιδράσουν – ενώ κανένας στρατηγός, ακόμη και αν είναι προικισμένος με θεϊκές ικανότητες, δεν μπορεί να κερδίσει έναν πόλεμο, εάν δεν έχει στη διάθεση του έναν αποφασισμένο στρατό.

«Νομίζω ότι πλέον ακόμη και οι πέτρες έχουν καταλάβει την συνομωσία που παρουσιάζεις στο αξιόλογο κείμενο (πηγή). Κι έρχομαι και ρωτώ: Τι κάνουμε τώρα; Πώς βγαίνουμε από το τούνελ; Υπάρχουν ιδέες; Δεν αντέχω να διαβάζω πια αναλύσεις για το πώς μάς κατέστρεψαν και για το πόσο μάς βιάζουν. Θέλω να δω και να συμμετάσχω σε αποφασιστικές δράσεις αποτίναξης των κατακτητών.

Εκνευρισμός στην Ευρώπη με το «ροκάνισμα» του χρόνου εκ μέρους των δανειστών του ΔΝΤ

Δεν κρύβουν στελέχη των Ευρωπαϊκών θεσμών τον εκνευρισμό τους για την τακτική που ακολουθεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην διαπραγμάτευση αποδίδοντας του σκόπιμη καθυστέρηση, αναφέρει στην ιστοσελίδα του το CNN Greece σε ρεπορτάζ του Θανάση Κουκάκη. 

Τα ίδια στελέχη αναγνωρίζουν πως η Ελλάδα έχει κάνει τα περισσότερα από όσα ζητεί το Ταμείο, αλλά παρόλα αυτά η συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων (staff level agreement) παραμένει ανοικτή. 

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ..ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.. Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΔΙΧΩΣ ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ 

«Θερίζει» η παιδική φτώχεια στην Ελλάδα.

Τη δραματική επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης στην χώρα, καταδεικνύουν τα στοιχεία της έκθεσης που έδωσε στη δημοσιότητα η UNICEF με το ποσοστό να δείχνει πως ένα στα δύο Ελληνόπουλα στερούνται τα βασικά αγαθά.

Γερμανοί καταγράφουν τα εγκλήματα των Ναζί στην Ελλάδα και ζητούν δικαιοσύνη

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Μόλις το 15% των Γερμανών είναι ενημερωμένο για το θέμα των διεκδικήσεων από την Ελλάδα των γερμανικών αποζημιώσεων, ενώ σχεδόν στο σύνολό τους οι νέοι στη Γερμανία δεν γνωρίζουν το μέγεθος των εγκλημάτων που διεπράχθησαν στη χώρα μας κατά την Κατοχή.

Με βάση το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, οι συνολικές απαιτήσεις της χώρας μας ανέρχονται σε 309.498.827.179,51 ευρώ. Ωστόσο, η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για το ζήτημα με μια πιο συντηρητική εκτίμηση τις υπολογίζει σε 269.547.005.854 ευρώ.

Δημήτρης Καζάκης: Οι προφέσορες της διαστροφής, της διαπλοκής και του ζόφου

Στο Γυμνάσιο είχα έναν μαθηματικό ιδιαίτερα ευφυή. Κι όπως συμβαίνει συνήθως, την ευφυΐα συνοδεύει ένα εξαίρετο χιούμορ. Μας έλεγε λοιπόν ότι όταν η βλακεία βγαίνει παγανιά, οι φυσιολογικοί άνθρωποι θα πρέπει να προφυλάσσονται όσο καλύτερα μπορούν. Αν ισχύει αυτό, τότε δεν ξέρω ειλικρινά τι πρέπει να κάνουν οι φυσιολογικοί άνθρωποι όταν η βλακεία βγαίνει παγανιά μαζί με την πιο προκλητική σκοπιμότητα. Ιδίως όταν φέρουν ακαδημαϊκούς τίτλους και τηβέννους.