MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Θα ζούμε με...αέρα

Φαίνεται ότι οι θεσμοί έχουν αποφασίσει πως οι Ελληνες θα ζουν με το μοναδικό πράγμα που έχουν αφήσει αφορολόγητο: τον αέρα που αναπνέουμε. Διαφορετικά, δεν μπορούμε να καταλάβουμε την εμμονή τους σε μια λιτότητα χωρίς τέλος. Τα στοιχεία των ερευνών, που τον τελευταίο καιρό βλέπουν το φως της δημοσιότητας, προκαλούν σοκ και δέος για το πού μας έχουν φτάσει με τα μέτρα και την άγρια φορολογία. 

ΚΑΖΑΚΗΣ : Τι οφείλουμε να κάνουμε με το δημόσιο χρέος;

Τελευταία έχει ανοίξει έντονα η συζήτηση περί εθνικού νομίσματος. Αρκετοί πλέον είναι αυτοί που υποστηρίζουν τη μετάβαση σε μια νέα δραχμή. Ακούμε πολλές περί διαγραμμάτων προτάσεις, που στον αδαή φαντάζουν πολύ περισπούδαστες, αλλά δεν ακούμε λέξη για τα πιο κορυφαία ζητήματα. 

Τι θα κάνουμε με το χρέος της χώρας; Το δημόσιο χρέος δεν είναι ένα απλό δημοσιονομικό μέγεθος. Αντίθετα είναι το βασικό μέσο καθυπόταξης της χώρας και επιβολής ενός καθεστώτος που επίσημα στη διεθνή νομολογία χαρακτηρίζεται ως καθεστώς κατοχής. Πώς μπορούμε να πάμε σε ένα νέο εθνικό νόμισμα, σε μια νέα δραχμή, αν πρώτα και κύρια δεν ξεμπερδέψουμε με το χρέος; 

Η διπλή επίθεση εναντίον του δολαρίου

Oι κεντρικές τράπεζες της Κίνας και της Ρωσίας συνεργάζονται στην επίλυση τεχνικών ζητημάτων, τα οποία έχουν άμεση σχέση με το χρυσό – ενισχύοντας τις υποψίες ότι, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την από κοινού υιοθέτηση του κανόνα του χρυσού που θα ήταν θανατηφόρα για το αμερικανικό νόμισμα.

Άρθρο 

Η ρωσική κεντρική τράπεζα άνοιξε το πρώτο της γραφείο στο εξωτερικό στις 14 Μαρτίου, φυσικά στο Πεκίνο – με στόχο την ενδυνάμωση της συμμαχίας των δύο χωρών, όσον αφορά (α) την απεξάρτηση τους από το δυτικό σύστημα του χρέους (β) την παράκαμψη του δολαρίου στο παγκόσμιο νομισματικό σύστημα και (γ) τη διεξαγωγή του διεθνούς εμπορίου με αντίκρισμα το χρυσό (πηγή). 

Βαρουφάκης: Ούτε ο Σόιμπλε, ούτε κανένας Έλληνας πρωθυπουργός έχει ιδέα για τη συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας

Μπορεί σε ορισμένους η κατάσταση σήμερα να θυμίζει εκείνη που έζησε η Ελλάδα την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2015, όταν η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έπαιζε πόκερ με τους δανειστές, αλλά για τον Γιάνη Βαρουφάκη η τωρινή διαπραγμάτευση είναι απλώς μια «φάρσα». 

«Τότε είχαμε την εντολή του λαού να πούμε ΟΧΙ σε μια συμφωνία που δεν ήταν βιώσιμη. Εγώ παραιτήθηκα επειδή ο πρωθυπουργός είπε παρόλα αυτά ΝΑΙ». είπε στο SPIEGEL επισημαίνοντας ότι οι συμμετέχοντες στη διαπραγμάτευση κάνουν σαν να δίνουν μάχη για ένα πρόγραμμα, που ο καθένας γνωρίζει ότι είναι καταδικασμένο σε αποτυχία. 

Πώς έχουν κέρδη οι Τράπεζες με δισεκατομμύρια ανείσπρακτα και τεράστιες ζημιές;

Πάτησαν το πόδι τους οι Soros και Paulson στην Πειραιώς κι η «περήφανη και πατριωτική» κυβέρνηση πέρασε φωτογραφικούς νόμους ώστε κάθε συναλλαγή μεταξύ ιδιωτών να γίνεται υποχρεωτικά μέσω Τράπεζας ώστε να αποφέρει ολοκάθαρα κέρδη από προμήθειες στα παράσιτα της ανθρωπότητας που λέγονται… τοκογλύφοι. 

Κι ενώ όλοι οι Έλληνες βυθίζονται οικονομικά… οι Τράπεζες ανακοινώνουν κέρδη… την ίδια στιγμή που δεν παρέχουν καθόλου δάνεια.

Κωνσταντοπούλου: Προδότης ο Αλ. Τσίπρας.

Προδότη και ξευτιλισμένο χαρακτηρίζει τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, καταγγέλλοντάς τον πως «παραβιάζει τη λαϊκή εντολή και παραδίδει τη χώρα στα κοράκια». 

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι και προδότης και ξεφτιλισμένος. Είναι το λιγότερο που μπορώ να πω. Το ίδιο θα του έλεγα και κατά πρόσωπο» αναφέρει χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών».