MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Το κράτος της τράπεζας και η τράπεζα του κράτους!

Τώρα που ακόμα και οι «ειδικοί» σ’αυτήν τη χώρα ανακάλυψαν πως βιώνουμε τη χειρότερη ύφεση στη σύγχρονη ιστορία, μη ρωτήσετε τους ταλαίπωρους γιατί και πώς. Ατυχήσατε. Είναι ένα «πρωτοφανές δισεπίλυτο πρόβλημα». Οφείλεται σε «ενδογενείς παθογόνους παράγοντες». Τα μνημόνια ήταν το «φάρμακο» που δεν χορηγήθηκε σωστά - πρός θεού, όχι στην «ολέθρια» συζήτηση περί Grexit! Καλά θα κάνει ο λαουτζίκος, που δεν γνωρίζει τους «μηχανισμούς της οικονομίας», να αφήσει τη λύση στους τεχνοκράτες. Αυτούς δηλαδή που κατέχουν την τέχνη. Την τέχνη της καταστροφής.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο ράδιο Πάφος 93.7fm

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο ράδιο Πάφος 93.7fm με τον Π. Ευριπίδου,

04/04/2017

Με θέμα : Ορυκτός Πλούτος, ΑΟΖ, Ενέργεια


Η βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια του πλανήτη

Εύλογα αντιλαμβάνεται κανείς τις συνέπειες της αύξησης των βασικών επιτοκίων, η οποία ξεκίνησε από τη Fed, σε έναν τρομακτικά υπερχρεωμένο πλανήτη – καθώς επίσης τους κινδύνους ενός παγκοσμίου κραχ, αφού τα χρέη δεν μπορούν να κλιμακώνονται επ’ άπειρον (ηχητικό)

«Ασφαλώς έχει μεγάλα προβλήματα η Ελλάδα, όπως η ανεργία, η χρεοκοπία χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η αποψίλωση του παραγωγικού της ιστού, η φτώχεια, το ασφαλιστικό κοκ. Το μεγαλύτερο μέρος τους όμως οφείλεται στην εγκληματική πολιτική που μας επιβλήθηκε από την Τρόικα η οποία, εάν ακυρωθεί και αντικατασταθεί από μία εντελώς διαφορετική, σε συνδυασμό με τη διαγραφή χρέους, θα δημιουργήσει ένα επενδυτικό κλίμα αισιοδοξίας, προκαλώντας ανάπτυξη – χωρίς την οποία είναι αδύνατη η έξοδος μας από την κρίση.

Σοκ: 18000 πλειστηριασμοί και 1,5 εκατ. κατασχέσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο το 2016

Στοιχεία-σοκ δημοσιοποίησε χθες στο διαδίκτυο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για τις δράσεις των φορολογικών αρχών που είχαν ως στόχο την είσπραξη όσο το δυνατόν περισσότερων χρημάτων από τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο κατά τη διάρκεια του 2016.

Τα στοιχεία, τα οποία περιλαμβάνονται στις σελίδες 37-40 της έκθεσης απολογισμού δράσης της πρώην Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για το έτος 2016, δείχνουν ότι το προηγούμενο έτος, οι υπηρεσίες της τότε λειτουργούσας Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και νυν Α.Α.Δ.Ε., επέβαλαν περισσότερες από 1,5 εκατομμύριο κατασχέσεις σε καταθέσεις, μισθούς, συντάξεις, ενοίκια και λοιπά έσοδα και εισοδήματα οφειλετών του Δημοσίου, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία χρωστούσαν μικροποσά.

"Ζαλίζει" το παγκόσμιο χρέος! Εφθασε τα 215 τρισεκ. δολάρια

Το 325% του παγκόσμιου ΑΕΠ έφθασε το παγκόσμιο (σ.σ. ιδιωτικό και δημόσιο) χρέος το 2016, το οποίο στο σύνολό του ανήλθε σε 215 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με μια έκθεση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (Institute for International Finance, IIF), σύμφωνα με την οποία η βασική αιτία της ταχείας αύξησής του ήταν η έκδοση χρεογράφων από μέρους των αναπτυσσόμενων οικονομιών. 


Oι Έλληνες δεν έχουν να πληρώσουν και η Εφορία τους παίρνει τα πάντα

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2016

Τα στοιχεία από την απολογισμό δράσης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων μιλούν από μόνα τους, ενώ ο προγραμματισμός για το 2017 προβλέπει εντατικοποίηση των αυτόματων κατασχέσεων.

Συγκεκριμένα, κατά το 2016:

-Τα τμήματα δικαστικού των εφοριών επέβαλαν συνολικά 1.602.835 μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, υποθήκες και ποινικές διώξεις για απλήρωτους φόρους, έναντι 746.707 το 2015 (αύξηση 115%)