MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Reuters: Οι Έλληνες ζουν στο σκοτάδι - Δεν έχουν λεφτά ούτε για το ηλεκτρικό ρεύμα

Στην τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι Έλληνες, που έχει ως αποτέλεσμα να ζουν στο σκοτάδι, καθώς δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αναφέρεται το σημερινό άρθρο του πρακτορείου Reuters.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα περισσότεροι από τέσσερις στους δέκα Έλληνες έχουν απλήρωτους λογαριασμούς σε υπηρεσίες όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, με το ποσοστό αυτό να είναι το μεγαλύτερο που υπάρχει στην Ευρώπη. 

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΠΝΕΕΙ ΤΑ ΛΟΙΣΘΙΑ

Στόχος της Συνθήκης της Ρώμης που υπεγράφη την 25.Μαρτίου 1957 (ΕΟΚ) από τις ιδρυτικές χώρες Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Λουξεμβούργο και Ολλανδία ήταν η υλοποίηση της ιδέας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. 

Η συμβολή αυτών εις την λειτουργική δόμηση της πολιτικής Ευρώπης αποτέλεσε καθοριστικό βήμα για την πληρέστερη ενοποίηση της, με κοινή δράση για την οικονομική και κοινωνική πρόοδο καθώς και για τους όρους διαβίωσης και απασχόλησης των λαών της, με συντονισμένες δράσεις για την εμπέδωση των αξιών, της ισότητας, της αλληλεγγύης και της εμπιστοσύνης, αλλά και για την εξασφάλιση της σταθερότητας, της επέκτασης της οικονομίας και της ισορροπίας εις τις συναλλαγές υπό συνθήκες θεμιτού ανταγωνισμού. Και όλα αυτά προς αποτροπή νέων πολεμικών συρράξεων μετά τις τραυματικές εμπειρίες των δύο Παγκοσμίων Πολέμων που ξεκίνησαν από ευρωπαϊκό έδαφος και αιματοκύλησαν την ανθρωπότητα.

Η κατάρρευση της ΕΕ και της Ευρωζώνης

Το αποτυχημένο σχέδιο των 315 δις € της Κομισιόν οδηγεί στο συμπέρασμα ότι, οι ασυμμετρίες θα διευρυνθούν όσο αποφασίζει το αόρατο χέρι της ελεύθερης αγοράς, με το οποίο η Γερμανία ληστεύει τους εταίρους της – έως ότου ξυπνήσουν κάποιοι, οπότε η Ευρώπη θα διαλυθεί σε χρόνο μηδέν.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πεθάνει, επειδή οι Ευρωπαίοι δεν τη θέλουν πια…. οι αλαζονικές και ηγεμονικές αυτοκρατορίες είναι καταδικασμένες στην εξαφάνιση τους» (Marie Le Pen).

Πως οι τράπεζες προβαίνουν σε υπεξαίρεση με δόλο κατά των Ελλήνων.

Είναι τιμή μου, που με τον ΣΠΥΡΟ ΠΑΓΙΑΤΗ, έναν από τους ελάχιστους αληθινους ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, συμπορευτήκαμε και συνεχίζουμε να συμπορευόμαστε στον δύσκολο αγώνα αφύπνισης των Ελλήνων.

Ακούστε προσεκτικά τα όσα λέει για τα δάνεια των δανειοληπτών και τον τρόπο που μπορείτε να σωθείτε από τους τοκογλύφους τραπεζήτες. Ακούστε πολύ προσεκτικά ποιοί πουλάνε ψεύτικες ελπίδες για σωτηρία των δανειοληπτών.

Καλλιόπη Σουφλή

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε…

Ο επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης) δεν βλέπει καμιά δεσμευτική υποχρέωση της βρετανικής κυβέρνησης από το δημοψήφισμα για το Brexit. 

Επρόκειτο είπε, μόνον για ένα «συμβουλευτικό δημοψήφισμα».