MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Αναβολή πληρωμών τώρα!

Είμαι απολύτως σίγουρος πως η κυλιόμενη πτώχευση που βιώνουμε, είναι απείρως χειρότερη από οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να μας συμβεί, καθώς επίσης ότι, είναι προτιμότερο ένα οδυνηρό τέλος, από μία οδύνη δίχως τέλος – η εμπειρία της Ρωσίας και της Αργεντινής, όσον αφορά τη χρεοκοπία τους.

«Όταν οι Γερμανοί θέλουν να επιβληθούν σε ένα σκυλί τους, «εκπαιδεύοντας» το για να τους υπακούει, του δίνουν μεταξύ άλλων πολύ λίγη τροφή, τιμωρώντας το για τυχόν ανυπακοή του – είτε πραγματική, είτε ενδεχόμενη (προληπτικά). Το διατηρούν λοιπόν συνεχώς πεινασμένο, έως ότου υποταχθεί εντελώς – δείχνοντας του βέβαια πως υπάρχει τροφή, άρα ελπίδα και προοπτική να πάψει κάποτε να πεινάει, αλλά χωρίς να του επιτρέπουν να την αγγίζει μόνο του.

«Βουτιά» €22,8 δισ. των δηλωθέντων εισοδημάτων το 2016.

Ένας στους τρεις Έλληνες δεν πλήρωσε κανέναν φόρο το 2016, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Το μεγάλο ερώτημα που ανακύπτει εξ αυτών είναι εάν πρόκειται για φοροδιαφυγή ή για πραγματική ισοπέδωση των εισοδημάτων των ελληνικών νοικοκυριών εξαιτίας της επταετούς κρίσης που βιώνει η χώρα.

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Γενική Ανυπακοή στη Χρεο-δουλεία

Για την ανάγκη να αλλάξει την ατζέντα από τον ίδιο λαό από την συστημική αδιέξοδη συζήτηση περί αξιολόγησης, με ανατροπές και γενική ανυπακοή, άρνησης πληρωμών χρεών που δεν δημιούργησαν οι πολίτες και καλούνται παράνομα να αποπλήρωσουν στους δανειστές, μίλησε στο Ράδιο 9.84 η Πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

DLF: Οι ισχυρές χώρες της Ευρώπης πρέπει να υποστηρίξουν γρήγορα την Ελλάδα

Την ανάγκη οι ισχυρότερες χώρες της Ευρώπης να υποστηρίξουν «ειλικρινά και ιδίως γρήγορα την αδύναμη Ελλάδα», τονίζεται σε άρθρο που φιλοξενείται σήμερα Μεγάλη Τρίτη στην ιστοσελίδα του γερμανικού ραδιοφωνικού δικτύου Deutschlandfunk (DLF). 

«Mπορεί κανείς να πραγματικά να συμβουλεύσει την ελληνική κυβέρνηση να μειώσει ξανά για μια ακόμα φορά τις συντάξεις; Μάλλον όχι. Πρέπει να μειώσει και άλλο το αφορολόγητο και να πλήξει τους πολλούς ιδιαίτερα φτωχούς; Επίσης όχι», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Βαρουφάκης: «Το 3ο μνημόνιο θα μείνει στην ιστορία ως το πιο αποικιοκρατικό χαρτί που υπέγραψε ποτέ ελληνική κυβέρνηση»

«Το Δημόσιο από τη »συρρικνούμενη πίτα» της οικονομίας και της ιδιωτικής αγοράς κατάφερε να έχει μεγαλύτερο πλεόνασμα. Αυτό είναι λόγος για να βγούμε στους δρόμους. Είναι λόγος για πανεθνικό πένθος.Υπάρχει μία οικτρή αύξηση των φορολογικών συντελεστών, βλ. ΦΠΑ και αύξηση φόρου εισοδήματος στους φτωχούς. Όταν βρίσκεσαι υπό καθεστώς δουλοπαροικίας, δεν μπορείς να λες «κατάφερα». Τι καταφέραμε; Να συρρικνώσουμε την οικονομία; Να διώχνουμε τα παιδιά μας στο εξωτερικό; Δεν μπορούμε να μιλάμε για κατορθώματα…» δήλωσε, μιλώντας στον FOCUS 103,6, o πρώην υπουργός Οικονομίας, Γιάνης Βαρουφάκης. 

ΚΑΖΑΚΗΣ : Μόνο φασίστες και πολεμοκάπηλοι κυματίζουν τη σημαία της «αντιπολίτευσης» στον Άσαντ.

Έπεσαν οι μάσκες και ο λαϊκιστής, φασίστας, τρελός, σεξιστής και ηλίθιος Τραμπ έγινε ξαφνικά νηφάλιος, οξυδερκής, ανθρωπιστής και γενικά αληθινός πρόεδρος των ΗΠΑ, όπως τον αποκάλεσε o Φαρίντ Ζακάρια του CNN, ένας εκ τους πλέον πολέμιους του νέου προέδρου. Το μόνο που χρειάστηκε να κάνει ο Τραμπ ήταν να βομβαρδίσει ένα κυρίαρχο κράτος με το έτσι θέλω και χωρίς καμιά νομιμοποιητική βάση. Η New York Times μάλιστα αποκάλεσε τον βομβαρδισμό της Συρίας με τόμαχοκ ως «κίνηση από καρδιάς» του Τραμπ, που μέχρι εκείνη τη στιγμή η εν λόγω εφημερίδα τον εύρισκε άκαρδο, αναίσθητο και άλλα πολλά.