MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Βαρουφάκης: «Αν το 3ο μνημόνιο το είχε περάσει η ΝΔ, θα είχε καεί το Σύνταγμα».

«Οι κλειστές τράπεζες δεν είναι δική μου ευθύνη, ήταν ευθύνη του Eurogroup της 25ης και 27ης Ιουνίου» - «Θα συνεργαζόμουν και με τον διάβολο και με τον Μεφοστοφελή αν ήταν να σώσω τη χώρα μου», σημειώνει ο πρώην υπουργός Οικονομίας.

«Το Δημόσιο από τη ''συρρικνούμενη πίτα'' της οικονομίας και της ιδιωτικής αγοράς κατάφερε να έχει μεγαλύτερο πλεόνασμα. Αυτό είναι λόγος για να βγούμε στους δρόμους. Είναι λόγος για πανεθνικό πένθος.Υπάρχει μία οικτρή αύξηση των φορολογικών συντελεστών, βλ. ΦΠΑ και αύξηση φόρου εισοδήματος στους φτωχούς.Όταν βρίσκεσαι υπό καθεστώς δουλοπαροικίας, δεν μπορείς να λες "κατάφερα". Τι καταφέραμε; Να συρρικνώσουμε την οικονομία; Να διώχνουμε τα παιδιά μας στο εξωτερικό; Δεν μπορούμε να μιλάμε για κατορθώματα…» δήλωσε, μιλώντας στον FOCUS 103,6, o πρώην υπουργός Οικονομίας, Γιάνης Βαρουφάκης.

Ποιοι Ευρωπαίοι και γιατί τα "σπάνε" με το ευρώ.

Του Γιάννη Αγγέλη

Πριν από μία εβδομάδα, στις 6 Απριλίου, η Τσεχία χωρίς καθόλου θόρυβο "διέρρηξε" εντός Ε.Ε. τη σταθερή σχέση της κορόνας με το ευρώ. Τώρα, ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο και η Δανία. Ποιοι και γιατί σκέφτονται να τα "σπάσουν" με το ευρώ, πώς επηρεάζει το ενδεχόμενο ενός "exit" από την Ελλάδα ή αλλού. 

Τα ερωτηματικά για το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών, σε συνδυασμό με τις άγνωστες προς το παρόν συνέπειες του εν εξελίξει Brexit, κάνουν ορισμένες κεντρικές τράπεζες στην Ευρώπη να αλλάζουν την τακτική τους απέναντι στην ευρωπαϊκή νομισματική ενοποίηση και το Ευρώ.

Τα δίδυμα βουνά χρεών της Ευρωζώνης

Οι κίνδυνοι του τραπεζικού συστήματος της νομισματικής ένωσης επεξηγούν καλύτερα την πρόταση του ΔΝΤ να καταργηθούν τα μετρητά χρήματα – ενώ οι έξι πιο επικίνδυνες χώρες είναι η Ελλάδα, η Κύπρος, η Σλοβενία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Ιταλία.

Άρθρο

Μετά τις πρώτες περιπέτειες που ακολούθησαν τη δήλωση της ελληνικής κυβέρνησης το 2010, σύμφωνα με την οποία η χώρα δεν θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τα χρέη της χωρίς τη βοήθεια των εταίρων της και του ΔΝΤ, η ΕΚΤ ανακοίνωσε το 2012 πως σε περίπτωση ανάγκης θα έκανε τα πάντα για να στηρίξει το ευρώ – μεταξύ άλλων ότι, θα εξαγόραζε τα ομόλογα των υπερχρεωμένων κρατών της Ευρωζώνης ανεξαρτήτως ορίου από τη δευτερογενή αγορά για να μειωθούν τα επιτόκια, στηρίζοντας παράλληλα το χρηματοπιστωτικό τους σύστημα.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ! ΚΑΖΑΚΗΣ : Τι μας κρύβουν από την επίθεση των ΗΠΑ στην Συρία;

Ποιά είναι τα γεγονότα που οδήγησαν στην πρώτη απευθείας στρατιωτική επίθεση εναντίον της επίσημης Συρίας από τις ΗΠΑ; Στις 4 Απριλίου το πρωί στην περιοχή Χαν Σαϊκούν, η Συριακή πολεμική αεροπορία βομβάρδισε αμάχους χρησιμοποιώντας χημικά όπλα. 

H μονταζιέρα και ο γκεμπελισμός. 

Αυτό κατήγγειλαν οι τζιχαδιστές που ελέγχουν την περιοχή. Εμφάνισαν βίντεο, προϊόν μονταζιέρας με κάποιον εμφανιζόμενο ως εθελοντή γιατρό – ο οποίος αργότερα ταυτοποιήθηκε ως σεσημασμένο εγκληματικό στοιχείο που παλιότερα είχε απασχολήσει τη Βρετανική δικαιοσύνη για την εμπλοκή του σε κυκλώματα τρομοκρατίας και απαγωγές. 

Έχουν «σκυλιάσει» οι Rothschild: Απαιτούν από τα δυτικά έθνη (ΝΑΤΟ) εδώ και τώρα εισβολή στην Συρία – Να «ενωθούν ως μια γροθιά» δίνοντας το «έναυσμα για το νέο αιώνα»

Όλα έχουν την εξήγηση τους τόσο για το θέμα των ημερών την Συρία όσο και για την γενικότερη κατάσταση παγκοσμίως και αφορά την περιβόητη οικογένεια Rothschild, που ενορχηστρώνει εδώ και πολλά χρόνια την νέα τάξη πραγμάτων σε ολόκληρο τον πλανήτη . 

Οι Rothschild λοιπόν κάλεσαν όλα τα δυτικά έθνη να «ενωθούν ως μια γροθιά», προκειμένου να «παρέμβουν» στη Συρία για την ανατροπή του Άσαντ δίνοντας το «έναυσμα για την Συρία στο νέο αιώνα».

Γ.Πανούσης: Ανησυχώ… έρχεται έκρηξη της κοινωνίας

Επειδή η Ελλάδα δεν λειτουργούσε ποτέ γραμμικά, αλλά πάντοτε χαοτικά, η έκρηξη όταν γίνει θα γίνει χωρίς να την προβλέψεις. Ο Έλληνας ποτέ δεν πάει σε μία ένταση που συνεχώς ανεβαίνει, ξαφνικά κάνει ένα μπραφ, είπε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη, ο πρώην υπουργός Γιάννης Πανούσης απαντώντας στο ερώτημα γιατί η ελληνική κοινωνία μοιάζει απαθής να παρακολουθεί τον κατήφορο.