MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Φορολογικό στραγγάλισμα των Ελλήνων: 1 στα 5 νοικοκυριά δήλωσε ότι ζει με 1000 ευρω τον χρόνο

34.000 ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΔΗΛΩΣΑΝ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

του Μάκη Ρευματά 

Mέσα σε μια χρονιά, το 2015 (δηλώσεις 2016) αυξήθηκαν κατά 34.000 τα νοικοκυριά που δήλωσαν πως ζούσαν με μηδενικό εισόδημα. Συνολικά 1 στους 10 δεν είχε ούτε ένα ευρώ εισόδημα!

Συνολικά, ένα στα 5 νοικοκυριά στη χώρα μας δήλωσε πως το 2015 ζούσε με λιγότερα και από 1000 ευρώ το χρόνο! 

Οι νεοφιλελεύθεροι μπολσεβίκοι

Εάν ρωτήσει κανείς τους Έλληνες γιατί σκύβουν υποτακτικά το κεφάλι, θα του απαντήσουν πως αναζητούν κάποιον ηγέτη που θα μπορέσει να κρατήσει το λάβαρο της επανάστασης, οδηγώντας τους στην έξοδο από την κρίση.

«Δημοκρατία σημαίνει ότι, πρέπει να βλέπει κανείς πως υπάρχει μία ποιοτική διαφορά ανάμεσα στην καταπίεση και στην ελευθερία. Για τους απλούς ανθρώπους η ελευθερία μεταφράζεται στο να έχουν καθαρό νερό, να έχουν ηλεκτρισμό, να μπορούν να ζουν σε ένα αξιοπρεπές σπίτι, να έχουν μία καλή δουλειά, να μπορούν να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο και να διαθέτουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη«.

«Γδέρνουν» με φόρους τους Έλληνες - Ασυλία οι εφοπλιστές

ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΜΕ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ ΕΥΝΟΪΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ

Οι Έλληνες είναι «πρωταθλητές» στις αυξήσεις φορολογίας και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων για το 2016 μεταξύ των 35 κρατών-μελών του ΟΟΣΑ (ετήσια έκθεση Taxing Wages).

Του Σπύρου Πάνου

Όλοι οι Έλληνες; Όχι! Μια ολιγάριθμη ομάδα, οι εφοπλιστές, χαίρουν προνομιακής μεταχείρισης που αγγίζει τα όρια της φορολογικής ασυλίας...

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ – Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραιτήθηκε όποιας απαίτησης

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
 
Να θυμόμαστε ότι η Πατρίδα μας είναι μια πτωχευμένη χώρα που δεν της ανήκει τίποτε. Η Δημόσια και η Ιδιωτική της περιουσία έχει περιέλθει σε τρίτους και πιο συγκεκριμένα στη Γερμανία. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να γνωρίζουμε πως τις πολιτικές εξελίξεις της Πατρίδος μας τις καθορίζει η Γερμανία! 

Η ανθεκτικότητα της Ρωσίας

Παρά τις κυρώσεις της Δύσης, τα τρομοκρατικά χτυπήματα, την αλλαγή πολιτικής των Η.Π.Α. στη Συρία, καθώς επίσης τις μαζικές διαδηλώσεις στο εσωτερικό της, με αντικείμενο τον πλούτο που κατηγορείται πως έχει συσσωρεύσει η πολιτική της ηγεσία, η χώρα ανακάμπτει – με θετικές προοπτικές για το μέλλον της.

«Η αναπτυξιακή ώθηση στη Ρωσία μετά την κρίση του 1998 και τη χρεοκοπία της δόθηκε από τη χρήση του μη ενεργού παραγωγικού της δυναμικού, καθώς επίσης από την απασχόληση του εργατικού της δυναμικού, το οποίο είχε μείνει άνεργο – σημειώνοντας πως το παραγωγικό δυναμικό που διαθέτει η Ελλάδα σήμερα είναι επίσης αχρησιμοποίητο, ενώ η ανεργία πολύ μεγαλύτερη (στο 14% η Ρωσία το 1999, έναντι σχεδόν 24% η Ελλάδα σήμερα).