MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Δημήτρης Καζάκης: Το 2017 αποδεικνύεται έτος πρωτοφανούς γενοκτονίας του ελληνικού λαού

Έως τις 10 Μαρτίου, δηλαδή τις πρώτες 100 ημέρες του 2017, τα στοιχεία των Ληξιαρχείων δείχνουν μια τρομακτική κοινωνική κατάρρευση, που παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις. Κάθε μέρα πεθαίνουν 395 άνθρωποι στην Ελλάδα. Ρεκόρ από την εποχή του πολέμου. Και κάθε μέρα πεθαίνουν 164 περισσότεροι από τις ημερήσιες γεννήσεις. Ακόμη ένα ρεκόρ από την εποχή του πολέμου.

Για να αντιληφθούμε το μέγεθος της γενοκτονίας στην οποία υπόκειται ο ελληνικός λαός, ας δούμε δυο διαγράμματα.

«Ριφιφί» της εφορίας σε… σπίτια και τραπεζικούς λογαριασμούς – Επίθεση σε 1,67 εκατ. φορολογουμένους

Νέα επίθεση σε 1,67 εκατ. φορολογούμενους που χρωστούν στην εφορία εξαπολύει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με «ριφιφί» στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, αυτόματες δεσμεύσεις και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και πλειστηριασμούς ακινήτων. 

Με στόχο την είσπραξη τουλάχιστον 2,7 δισ. ευρώ από τα παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη μέχρι το τέλος του έτους και υπό το φόβο νέας έκρηξης των οφειλών τους επόμενους μήνες, η εφορία αγριεύει. 

Ο Trump και το επόμενο κραχ

Η νέα κρίση θα προέλθει από την αγορά ομολόγων των Η.Π.Α., ενώ θα αφορά το ίδιο το δολάριο, ειδικά μετά την επιδείνωση των σχέσεων της υπερδύναμης με τη Ρωσία – η οποία σχεδιάζει τη σύνδεση του νομίσματος της με το χρυσό, σε συνεργασία με την Κίνα, υπενθυμίζοντας πως και η Γερμανία αγοράζει χρυσό.

Άρθρο

Η εκλογή του κ. Trump στην προεδρία των Η.Π.Α. δημιούργησε αισιοδοξία τόσο σε έναν μεγάλο αριθμό Αμερικανών που πίστεψαν στο δόγμα του, όσο και στον υπόλοιπο πλανήτη – ειδικά σε αυτούς που θεωρούν τον οικονομικό εθνικισμό που ανήγγειλε ως λύση για τα προβλήματα των χωρών τους, καθώς επίσης σε όσους νόμισαν πως η υπερδύναμη θα πάψει να συμμετέχει σε πολεμικές συγκρούσεις ανά την υφήλιο. 

Bloomberg: Να σταματήσει η υποκρισία για το ελληνικό χρέος.

Τη θέση ότι οι δανειστές της Ελλάδας θα πρέπει να αλλάξουν ρότα στο θέμα της ελάφρυνσης χρέους, εκφράζει σε άρθρο γνώμης, το πρακτορείο Bloomberg.

Οπως τονίζει, μετά από επτά χρόνια δανείων με ανταλλάγματα λιτότητα και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, η εν λόγω στρατηγική έχει αποτύχει να βγάλει την Ελλάδα από τον φαύλο κύκλο της οικονομικής συρρίκνωσης και αυξανόμενου χρέους. Συνεπώς, προσθέτει, ότι έχει έρθει η στιγμή η Ευρώπη να θέσει τέλος στη συγκεκριμένη διαδικασία, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, βάζοντας το ελληνικό χρέος σε βιώσιμο μονοπάτι.