MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 15 Απριλίου 2017

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΣΗΜΕΡΑ

Το μεγάλο πρόβλημα της ανθρωπότητας σήμερα είναι το αντιπροσωπευτικό κοινοβουλευτικό σύστημα που ονομάζεται παραπλανητικά κοινοβουλευτική "δημοκρατία". Ένα σύστημα που κατάντησε φενάκη σε βάρος των λαών. 

Με όργανο αυτό το σύστημα οι οικονομικές ολιγαρχίες ελέγχουν απόλυτα τις εθνικές κυβερνήσεις και μέσω αυτών τους λαούς. Οποιαδήποτε "απείθαρχη" κυβέρνηση ή "απείθαρχος" πολιτικός, τιμωρούνται παραδειγματικά.

Οι "ύπουλοι" λογαριασμοί-σοκ του ρεύματος

"Φουσκωμένους" λογαριασμούς, που προκαλούν απανωτά ηλεκτροσόκ, παίρνουν οι καταναλωτές από τις αρχές του μήνα. Ο ένας λόγος είναι η αυξημένη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών. Ο άλλος, ένας λιγότερο προφανής, είναι η χρέωση των Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας (ΥΚΩ), σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής της Κυριακής". 

Είναι ο τρόπος, δηλαδή, που κοστολογούν όλοι οι προμηθευτές ρεύματος (ΔΕΗ και ιδιώτες) τις χρεώσεις που πληρώνουν όλοι για να καλύψουν τα επιπλέον κόστη ηλεκτροδότησης των μη διασυνδεδεμένων νησιών, το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), καθώς και άλλα επιδοτούμενα τιμολόγια. Όλα αυτά τα κόστη δηλαδή που οι κυβερνήσεις διαφημίζουν ως κοινωνική πολιτική, αποκρύπτοντας ότι πληρώνονται από τους συνεπείς καταναλωτές. 

Απειλή χρεοκοπίας και πώληση σε «κοράκια» για 200.000 επιχειρήσεις

Του Βασίλη Σ. Κανέλλη


To φάντασμα της χρεοκοπίας ή τον εφιάλτη των κερδοσκόπων που καραδοκούν πάνω από την ελληνική αγορά, αντιμετωπίζει σχεδόν μία στις δύο ελληνικές επιχειρήσεις που έχει μεγάλα χρέη σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Το διπλό εφιαλτικό σενάριο για 200 χιλιάδες «κόκκινες» εταιρείες προκύπτει από τη δραματική καθυστέρηση στη διαδικασία ρύθμισης των οφειλών μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Ευρώ, το νόμισμα των σκλάβων

Κάποια στιγμή η Γερμανία θα εγκατελείψει το πλοίο που βυθίζεται, την Ευρωζώνη, έχοντας απομυζήσει τους πάντες και επιθυμώντας να διαφοροποιήσει το δικό της νόμισμα, από το νόμισμα των σκλάβων – παραμένοντας όμως ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης και κατακτητής της ηπείρου μας. 

Άποψη

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, το 42% του πληθυσμού της Ιταλίας είναι πλέον εναντίον του ευρώ, ενώ μόλις το 32% έχει εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη – κυρίως λόγω του ότι έχουν συνδέσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία τους (μεγάλο δημόσιο χρέος, πολύ υψηλά κόκκινα δάνεια, κίνδυνοι κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος, μεγάλη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής), με το κοινό νόμισμα. Η αυξανόμενη αρνητική τοποθέτηση εναντίον του ευρώ και της νομισματικής ένωσης δεν αφορά μόνο τις ακροδεξιές παρατάξεις, αλλά διευρύνεται σε όλα τα κόμματα – ενώ συνοψίζεται στην εξής έκφραση: