MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Από το 1806 ήξεραν ότι η Ελλάδα έχει πετρέλαια – Τα ξένα συμφέροντα

Το ζήτημα των πετρελαίων ενέχει ιδιαιτέρα και κεφαλαιώδη σημασία για την χώρα μας. Λόγω των μεγάλων ποσών συναλλάγματος τα οποία εκρέουν στην αλλοδαπή. για την προμήθεια πετρελαίου και των διαφόρων παραγώγων του. Η Ζάκυνθος είναι μία από τις περιοχές της Ελλάδος που από αρχαιοτάτων χρόνων έχει εντοπισθεί και καταγραφεί από τους συγγραφείς η ύπαρξη πετρελαίου.

Πρώτος ο Όμηρος επισημαίνει την ύπαρξη τους στην περιοχή Κερί της Ζακύνθου. Αργότερα ο Ηρόδοτος, επισκεπτόμενος την Ζάκυνθο, περιγράφει την ύπαρξη μικρών λιμνών που στον πυθμένα τους οι ντόπιοι ανεύρισκαν άσφαλτο την οποία συνέλεγαν σε αμφορείς.

Το "θαύμα" του ελληνικού δημοσίου!

Είναι αδύνατο κι όμως ελληνικό. Κι έχει τρελάνει τους εκπροσώπους των πιστωτών μας! Ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων μειώνεται, στις υπερωρίες έχει μπει πλαφόν κι όμως το μισθολογικό κόστος του Δημοσίου αυξάνεται! Η εξήγηση είναι απλή και ονομάζεται κομματικό κράτος…

Μιλάμε για τα μυστήρια του ελληνικού Δημοσίου! Κατά τέσσερις χιλιάδες μειώθηκαν το ’16 οι μισθοδοτούμενοι από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, κατά τρία δις ευρώ, αυξήθηκε όμως το μισθολογικό κόστος. Τα επίσημα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά:

Ζήσε Μάη μου… – To 2036 η ανεργία θα επιστρέψει στο 7,3 του Μαΐου του 2008

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία του ΟΑΕΔ για το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας στη χώρα μας. 

Το ποσοστό ανεργίας εξακολουθεί να είναι το υψηλότερο στην ΕΕ, η μακροχρόνια ανεργία ξεπερνά το 70% του συνόλου της ανεργίας, η ποιότητα των θέσεων εργασίας υποβαθμίζεται, οι άτυπες και μη ηθελημένες μορφές μερικής απασχόλησης αυξάνονται, η αδήλωτη εργασία αφαιρεί πολύτιμους πόρους από το δημοσιονομικό και το ασφαλιστικό σύστημα. Η ανεργία πλήττει κυρίως τους νέους και τις νέες (18-24 ετών) καθώς ένας στους δύο είναι άνεργος (50,4%). Παράλληλα η πραγματική ανεργία στερεί από το ασφαλιστικό σύστημα άνω των 7 δισ. ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 20 χρόνια (έως το 2036) ώστε η ανεργία να επιστρέψει στο 7,3% του Μαΐου 2008, δηλαδή προτού αρχίσει η οικονομική κρίση. 

Παπαδημητρίου: Το ΔΝΤ έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλες τις προβλέψεις του

Η έκθεση Fiscal Monitor του ΔΝΤ, προβλέπει πλεόνασμα 2% για το 2018 έναντι στόχου για 3,5% που ανοίγει τον δρόμο για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα 

Το ΔΝΤ προβλέπει αποτελέσματα, που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου μιλώντας στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Με προφανή στόχο να υποβαθμίσει τις προβλέψεις του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία, πως δεν θα επιτευχθεί πλεόναασμα 3,5% το 2018 , ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε, πως το ΔΝΤ «έχει αποτύχει παταγωδώς στις προβλέψεις του».

Στα 70 εκατ. τα χρέη από ακάλυπτες επιταγές- συναλλαγματικές στο τρίμηνο

Στα 70 εκατ. ανέρχονται πλέον τα χρέη του πρώτου τριμήνου στην αγορά από ακάλυπτες επιταγές και απλήρωτες συναλλαγματικές. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Τειρεσία, το Μάρτιο εισήχθησαν στο σύστημα 816 ακάλυπτες επιταγές αξίας 13,1 εκατ. ευρώ, από 758 τον προηγούμενο μήνα, με το συνολικό ποσό στο τρίμηνο να διαμορφώνεται στα 55,6 εκατ. ευρώ.