MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ Ή ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΘΕΙ ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ;

Επειδή η προπαγάνδα του συστήματος πετάει πολλούς αριθμούς πάνω σε οικονομικά μοντέλα που ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ας δούμε τι ακριβώς υπογράφει η κυβέρνηση. 

Υπογράφει λοιπόν πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για κάθε χρόνο και για πολλά χρόνια.

Αλήθεια, έχουμε συνειδητοποιήσει τι σημαίνει αυτό; 

Ευρώ & Μνημόνια: Ισόβια δεσμά μέχρι να διαλυθούμε

Βασικό θέμα στη διεθνή επικαιρότητα γίνεται και πάλι, με θλιβερό τρόπο, η Ελλάδα. Η υπόθεση για την ελάφρυνση του χρέους και η “σύγκρουση” μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων αποκτά πολιτικά χαρακτηριστικά και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο, με τους δανειστές να ράβουν κοστούμι νέου μνημονίου που θα το φορέσουν στην Ελλάδα για 20 και 30 χρόνια. Υπό τον κίνδυνο του Brexit, το οποίο προχωρά, φαίνεται πώς κινητοποιούνται οι “μεγάλες” δυνάμεις προκειμένου να βρεθεί μία λύση στο θέμα της ελληνικής κρίσης χρέους, αλλά αυτό δεν είναι καθ' όλου βέβαιο πως θα είναι θετικό... 

Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται

Η Ρωσία συνεχίζει μεν να είναι αδύναμη οικονομικά, αλλά έχει επιβιώσει από τη σφοδρή επίθεση των αγορών και της Δύσης – οπότε το μέλλον της δεν είναι δυσοίωνο, ειδικά εάν πράγματι συμμαχήσει τελικά με τις Η.Π.Α., συνεργαζόμενη μαζί τους.

«Η γεωπολιτική θέση ήταν πάντοτε κατάρα για τη Ρωσία – αφού αποτελούσε ανέκαθεν στόχο, κυρίως λόγω του γεωγραφικού της μεγέθους, καθώς επίσης του πλούτου της σε ενέργεια και πρώτες ύλες. Άλλωστε η ιστορία διδάσκει πως όλα εκείνα τα Έθνη που έχουν στην ιδιοκτησία τους κάτι πολύτιμο, όπως για παράδειγμα μία πλεονεκτική γεωγραφική θέση, πρώτες ύλες ή τεράστιες γεωργικές εκτάσεις, υφίστανται διαρκώς εχθρικές επιθέσεις διαφόρων μορφών. 

Αποφασίζει και διατάζει ο Γκέμπελς του 4ου Ράιχ

Το αμερικανικό ΔΝΤ θα πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, αντικαθιστάμενο από το γερμανικό ESM – το οποίο θα λειτουργεί ως σύνδικος πτώχευσης κρατών, θα επιβλέπει τους προϋπολογισμούς των κυβερνήσεων της Ευρωζώνης και θα προτείνει τις απαιτούμενες αλλαγές (ηχητικό).

Άρθρο

Ο κ. Σόιμπλε είναι ένας πολιτικός που κάνει πάντοτε αυτό που την εκάστοτε στιγμή τον συμφέρει, όσον αφορά τη χώρα του (άρθρο) – ενώ σχεδιάζει τις κινήσεις του προσεκτικά και μεθοδικά, πολλά χρόνια πριν τις δρομολογήσει. Φυσικά δεν μπορεί κανένας να τον παρεξηγήσει, αφού λειτουργεί θετικά για τα συμφέροντα της πατρίδας του – σε πλήρη αντίθεση με τις ανεπαρκείς ελληνικές κυβερνήσεις που τρέχουν συνεχώς πίσω από τα γεγονότα, καλύπτοντας την τρομακτική ασχετοσύνη τους πίσω από την πολιτική της υποτέλειας και των υποκλίσεων. 

Παρεμβάσεις στα τιμολόγια ΔΕΗ προκαλεί ο κοινωνικός «σεισμός» από τις υπέρογκες χρεώσεις

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ

Οι κοινωνικές «σεισμικές δονήσεις» από τα «φαραωνικά» τιμολόγια της ΔΕΗ φαίνεται πως είναι τόσο ισχυρές, που προκαλούν παρεμβάσεις. 

H Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) ετοιμάζεται να εισηγηθεί στην κυβέρνηση, πλέγμα νομοθετικών παρεμβάσεων για τις χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφέλειας (ΥΚΩ) αλλά και για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, με στόχο την άρση στρεβλώσεων και την οικονομική ελάφρυνση των καταναλωτών. 

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά Μ.Σάλα και Γ. Προβόπουλου για απιστία

ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ

Ποινική δίωξη κατά του Μιχάλη Σάλλα και του Γιώργου Προβόπουλου ασκήθηκε με παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα, Παναγιώτη Αθανασίου προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Σε βάρος του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος υπάρχει η βαρύτατη κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση και μάλιστα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου και για ηθική αυτουργία στο αδίκημα σε βάρος του πρώην επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο γαλλικός εφιάλτης της Γερμανίας

Τυχόν επικράτηση στο δεύτερο γύρο του αριστερού και του δεξιού «λαϊκιστικού» κατά τα γερμανικά ΜΜΕ υποψηφίου, θα σήμαινε το τέλος της Ευρωζώνης – είτε έτσι όπως τη γνωρίζουμε, είτε κυριολεκτικά.

Άρθρο

Στο παρασκήνιο, κρυφά, η ελίτ του Βερολίνου θεωρεί πως μία ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα μπορούσε να είναι ένα θετικό γεγονός – κυρίως επειδή θα έδινε ένα μάθημα στις υπόλοιπες χώρες της νομισματικής ένωσης, καθώς επίσης στους εκλογείς τους.