MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Επτά χρόνια μετά ΟΛΟΙ είναι ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ

Θ. Μαλκίδης

Όλοι είναι Μνημονιακοί

Συμπληρώθηκαν επτά χρόνια και πάμε στα οχτώ από τότε που μας έλεγαν από μπροστά μας «τεμπέληδες», «διεφθαρμένους», τη χώρα και την οικονομία μας «Τιτανικό», δίνοντας ψευδή στοιχεία για το «χρέος» και από πίσω μας συζητούσαν μυστικά με το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, την ΕΕ.

Κοιτάσματα-κολοσσοί ανακαλύπτονται σε ημέτερα οικόπεδα!

Στις σημαντικές μακροοικονομικές πρωτοβουλίες του γκρουπ των επτά χωρών με τις πιο εξελιγμένες οικονομίες του κόσμου, των «G7», αναμένεται να θέσει τον ερχόμενο μήνα η Ιταλία τον υποθαλάσσιο αγωγό EastMed, που θα συνδέει τις ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ με την Κύπρο, την Κρήτη, την ηπειρωτική Ελλάδα και την Ιταλία, με διακλαδώσεις προς τα Βαλκάνια αλλά και την ΕΕ μέσω Ιταλίας. Όπως αναφέρουν πληροφορίες μας, ο Ιταλός υπουργός Ενέργειας εξασφάλισε τη Δευτέρα στο Τελ Αβίβ και τη θερμή συγκατάθεση των ομολόγων του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας.

Η μάχη της Γαλλίας και το ESM

Θα επιτρέψουν οι Ευρωπαίοι Πολίτες την παγίωση της γερμανικής ηγεμονίας στην ήπειρο τους; Θα αδιαφορήσουν οι Η.Π.Α.; Θα αντιδράσει η Ρωσία γνωρίζοντας πως ήταν ανέκαθεν στο στόχαστρο της Γερμανίας, αφού αποτελεί το αντίπαλο δέος στην Ευρώπη; Θα επαναστατήσουν οι Έλληνες;

«Ο Γερμανός δεν καταλαβαίνει και δεν μπορεί να καταλάβει τίποτα, παρά μόνο τον εκφοβισμό – δεν δείχνει καμία απολύτως γενναιοδωρία ή ενδοιασμό στις διαπραγματεύσεις, δεν υπάρχει πλεονέκτημα που δεν θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί, κανένα σημείο στο οποίο δεν θα ξέπεφτε χάριν του κέρδους, ενώ είναι άνευ τιμής, υπερηφάνειας ή οίκτου» (πηγή).

Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ Α Π Α Τ Η! ΜΕΣΑ στο Ευρωκοινοβούλιο…

Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ α π ά τ η του τραπεζικού συστήματος! (Σπανίως ακούγονται αυτά ΜΕΣΑ στο ΕυρωπαΪκό Κοινοβούλιο…)

Ο Άγγλος ευρωβουλευτής (πρώην ταγματάρχης του Στρατού) κ.Godfrey Bloom, εκπροσωπώντας το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (του Νάϊτζελ Φάρατζ) και το EFD, εξηγεί με αφοπλιστική ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, μερικές από τις ΑΠΑΤΕΣ του τραπεζικού μας συστήματος, στην ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (21η Μαΐου 2013).

ΕΛΣΤΑΤ: Στα 314,89 δισ. ευρώ αυξήθηκε το ελληνικό χρέος στο τέλος του 2016 - Από 311,668 δισ. ευρώ το 2015

Τα συνολικά έσοδα της Γενικής Κυβέρνησης ανήλθαν σε 25,508 δισ. ευρώ από 28,076 δισ. ευρώ το δ' τρίμηνο 2015 Στα 314,897 δισ. ευρώ ανήλθε το δημόσιο χρέος στο τέλος του δ' τριμήνου 2016 από 311,668 δισ. ευρώ στο τέλος του αντίστοιχου τριμήνου του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τους τριμηνιαίους μη χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς της Γενικής Κυβέρνησης.

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτουν επίσης τα εξής: