MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Στην υγεία των θλιβερά ανόητων

Την ίδια στιγμή που το χρέος αυξάνεται παρά τα θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα, ενώ οι μη εξυπηρετούμενες οφειλές του ιδιωτικού τομέα ξεπερνούν κάθε ρεκόρ, η δημόσια περιουσία εκποιείται σε εξευτελιστικές τιμές – πρόσφατα το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε Γερμανούς, Γάλλους και Ρώσους.

«Στην Ελλάδα των «θεσμών» οι πρωτογενείς πλεονασματικοί ισολογισμοί επιτυγχάνονται με τους κανόνες υπολογισμού των μνημονίων. Σύμφωνα με αυτούς τους κανόνες, οι πωλήσεις από άδειες παιγνίων (ΟΠΑΠ), από άδειες τηλεπικοινωνιών (τηλεφωνία σταθερή και κινητή, άδειες τηλεοπτικών σταθμών, ραδιοσυχνότητες), από πωλήσεις αεροσκαφών και από την επέκταση των συμβάσεων παραχώρησης αεροδρομίων (FRAPORT), παρά το ότι τα χρήματα μπορεί να πηγαίνουν στο ΤΑΙΠΕΔ για την αποπληρωμή χρεών, υπολογίζονται ως έσοδα και ας μην είναι. 

2,4 τρισ.ευρώ η αξία του ορυκτού πλούτου στην Ελλάδα! - Ο λόγος που την «έδεσαν» με Μνημόνια

ΑΦΘΟΝΙΑ ΧΡΥΣΟΥ, ΑΡΓΥΡΟΥ, ΧΑΛΚΟΥ, ΜΟΛΥΒΔΟΥ - ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙΝ ΟΙ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ

2,4 τρισ.ευρώ είναι η αξία του ορυκτού πλούτου στην Ελλάδα χωρίς όμως να υπολογίζονται οι υδρογονάνθρακες και πέον είναι εμφανής ο λόγος που την «έδεσαν» με Μνημόνια για μισό... αιών. 

Ένα από τα μεγαλύτερα, στον ευρωπαϊκό χώρο, κοιτάσματα χρυσού και άλλων ορυκτών υλών βρίσκεται στη ΒΑ Χαλκιδική όπου υπολογίζεται ότι υπάρχουν "θαμμένοι", περίπου 160 τόνοι χρυσό, 2.000 τόνοι άργυρο, σχεδόν 1,5 εκατομμύριο τόνοι μόλυβδο και ψευδάργυρο και πάνω από 1 εκατομμύριο τόνοι χαλκός.

ΠΟΙΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ;;; ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;

Με ραγδαίους ρυθμούς αυξάνονται οι κατασχέσεις από την εφορία για όσους χρωστούν στο ελληνικό Δημόσιο, οι οποίες αφορούν μισθούς, συντάξεις (εφόσον δεν υπάρχει ακατάσχετος λογαριασμός), ενοίκια, αποταμιεύσεις και ακίνητα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), στο πρώτο δίμηνο του έτους επιβλήθηκαν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης σε 33.933 φορολογουμένους με οφειλές άνω των 500 ευρώ. 

Υπάλληλος της Rothschild ο Μακρόν – Διεκδικεί Προεδρία χωρίς κόμμα και με «σημαία» την κατά 25 χρόνια μεγαλύτερη σύζυγο του – Η κατάντια των Γάλλων Προέδρων και το έλλειμμα ηγεσίας στην Ευρώπη

Τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών, στην περίπτωση ειδικά που αναδειχθεί στις 7 Μαΐου Πρόεδρος ο Εμμανουέλ Μακρόν θα πρέπει να προβληματίσουν τους πάντες στην Ευρώπη. Κι αυτό γιατί υπάρχει σοβαρή έλλειψη ηγετών. Ίσως αυτό να εξηγεί και το γεγονός ότι η Άνγκελα Μέρκελ κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια και έχει καταφέρει να σέρνει μαζί της και την «μεγάλη» Γαλλία.