MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Διπλό χτύπημα «βύθισε» την ακίνητη περιουσία.

Τεράστια μείωση υπέστησαν τα εισοδήματα από ακίνητα στα χρόνια της κρίσης σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, ενώ την ίδια στιγμή οι φόροι των ακινήτων εκτοξεύτηκαν σε δυσθεώρητα επίπεδα.

Συγκεκριμένα, τα εισοδήματα από ακίνητα μειώθηκαν

το 2015 κατά 2,8 δισ., ενώ αντίθετα οι φόροι έφθασαν τα 3,18 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο, σε σύγκριση με τα εισοδήματα και τους φόρους του 2010. Δηλαδή, όχι μόνο χάθηκαν τα τεράστια αυτά εισοδήματα για κάποιους φορολογουμένους, αλλά κλήθηκαν να πληρώσουν υπερβολικούς φόρους ακόμα και για ακίνητα τα οποία είτε είναι κενά είτε είναι αδύνατον να αξιοποιηθούν.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΙΤ ΘΕΛΟΥΝ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ;

Ο ελληνικός λαός έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. Το ένα θέλει παραμονή στο ευρώ πάση θυσία και αποφυγή επίσημης χρεοκοπίας (ανεπίσημα φυσικά έχουμε χρεοκοπήσει) και το άλλο θέλει έξοδο από το ευρώ και ενδεχομένως στάση πληρωμών ή και μονομερές κούρεμα του χρέους (που θα σημάνει αυτόματα και επίσημη χρεοκοπία). 

Στην πραγματικότητα, εκείνο που θέλει το πρώτο στρατόπεδο, στο οποίο ανήκει ολόκληρο το παρασιτικό πολιτικοοικονομικό σύστημα και η πνευματική ηγεσία, δηλαδή όλες οι ελίτ της χώρας, μαζί με τους βολεμένους, δεν είναι η παραμονή στο ευρώ, αλλά η αποφυγή της επίσημης χρεοκοπίας που ενδεχομένως προκαλέσει η έξοδος από το ευρώ. Γιατί αυτό;

Ο τελικός του στημένου παιχνιδιού

Από τη μία πλευρά με την απειλή της χρεοκοπίας, της «τύχης» της Βενεζουέλας και του GREXIT, ενώ από την άλλη με την κλιμάκωση των απειλών εκ μέρους της Τουρκίας και όχι μόνο, οι Έλληνες θα πιέζονται στη γωνία – έτσι ώστε να μην διαδηλώνουν και να μην αντιδρούν, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στους επίδοξους νέους ιδιοκτήτες της χώρας τους.

Photo: Independend

«Ο τελευταίος λαός που θα θαυμάζαμε ποτέ στη ζωή μας είναι η Γερμανία, όσον αφορά το εθνικοσοσιαλιστικό της σύστημα, το οποίο διαφέρει ελάχιστα από το παρελθόν – αφού συνεχίζει να επικεντρώνεται στην εκμετάλλευση των Πολιτών από μία μικρή βιομηχανική μειοψηφία, την οποία υπηρετούν υποτακτικά οι κυβερνήσεις της, έχοντας διευρύνει την εκμετάλλευση με τη βοήθεια του κοινού νομίσματος στους Πολίτες όλων των χωρών της Ευρωζώνης.

Ερευνα-σοκ: Μόνο 1 στους 3 Ελληνες θεωρεί θετική τη συμμετοχή στην ΕΕ

ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ

Mοιρασμένοι στα τρία είναι οι Έλληνες σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ με το 34% να δηλώνει ότι είναι «κάτι καλό», το 32% «κάτι κακό» και το υπόλοιπο 33% να δηλώνει ουδέτερο (ούτε καλό, ούτε κακό), σύμφωνα με τα αποτελέσματα του τελευταίου Ευρωβαρόμετρου.
Αντίστοιχα, ο μέσος όρος για την ΕΕ των 28 είναι 57%, 14% και 26% αντίστοιχα.

Καταρρέει ο Τύπος στην Ελλάδα – Δραματική η συρρίκνωση – Μείωση πωλήσεων 15,9% το 2016

Μείωση 15,9% καταγράφηκε πέρυσι στις συνολικές πωλήσεις των εφημερίδων, ενώ αύξηση (13,2%) παρουσιάζεται μόνον στις πωλήσεις των θρησκευτικών εφημερίδων. Παράλληλα, μείωση 9% σημειώθηκε στις συνολικές πωλήσεις των περιοδικών. 

Ειδικότερα, από την έρευνα ημερήσιου και περιοδικού Τύπου της ΕΛΣΤΑΤ, προκύπτει μεταξύ 2016 (συνολικές πωλήσεις 71.641.595 φύλλα) και 2015 οι εφημερίδες έχασαν 13.580.802 φύλλα και από το 2011 (όταν είχαν πωλήσει συνολικά 144.235.465 φύλλα) οι συνολικές κυκλοφορίες μειώθηκαν κατά 72.593.870 φύλλα. 

Αντιμέτωποι με τη φτώχεια... περισσότεροι από 1 στους 3 Έλληνες

Με βάση στοιχεία για το 2015, στην Ελλάδα καταγράφεται ο μεγαλύτερος κίνδυνος φτωχοποίησης και απομόνωσης σε ολόκληρη την ευρωζώνη, καθώς το 35,7% του πληθυσμού απειλείται από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό.

Η Ελλάδα αναδεικνύεται «πρωταθλήτρια» και στο ποσοστό των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρές υλικές στερήσεις, κατηγορία στην οποία ανήκουν περισσότεροι από ένας στους πέντε πολίτες (22,2%).