MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Κάτω από το όριο της ακραίας φτώχεις 1,5 εκατ. Έλληνες.

Βυθισμένοι σε ακραία φτώχεια ζουν 1.488.714 Eλληνες, στην πλειονότητά τους νέοι, άνεργοι και χωρίς φωνή μακριά από συνδικαλιστική εκπροσώπηση και χωρίς πάτημα στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Πρόκειται για τους νεόπτωχους που έπληξε η κρίση εκτινάσσοντας το ποσοστό ακραίας φτώχειας από το 2,2% το 2009 στο 17,1% το 2013. Οι νέοι και οι άνεργοι που μαστίζονται από τη φτώχεια σε βαθμό να στερούνται βασικά είδη διατροφής και να μην έχουν χρήματα για τηλέφωνο, διακοπές και ρουχισμό παραμένουν «αόρατοι» για την κυβέρνηση. 

Συνέντευξη Ν. Λυγερού με την Α. Ανδρεάκη

Συνέντευξη Ν. Λυγερού με την Α. Ανδρεάκη, tvCreta

Ανοιχτή-Επείγουσα επιστολή προς την ελληνική κυβέρνηση

02/05/2017

Με θέμα : Ανακήρυξη ΑΟΖ, Κρήτη, Ορυκτός Πλούτος

Οι δέκα βασικές επιθυμίες των Ελλήνων

Οποιοσδήποτε θέλει να κυβερνάει, πρέπει πριν από κάθε τι άλλο να εμπιστεύεται τη συλλογική σοφία, αυτά δηλαδή που θέλουν οι Πολίτες – οπότε είναι υποχρεωμένος να τα ανακαλύψει και στη συνέχεια να κρίνει εάν είναι ο ίδιος σε θέση να τα εφαρμόσει, έχοντας πλήρη γνώση της κατάστασης της χώρας, καθώς επίσης των δυνατοτήτων της τη δεδομένη στιγμή.

«Πού θα καταλήξουμε εάν δεν αλλάξουμε; Εάν συνεχίσουμε να ακολουθούμε τις εντολές της καγκελαρίου; Εκεί που κατέληξαν οι πάμπλουτες χώρες της Λατινικής Αμερικής την πρώτη αποικιοκρατική εποχή: όπου οι νέοι ιδιοκτήτες τους έβαζαν τους ιθαγενείς να εργάζονται μέρα-νύχτα έναντι πινακίου φακής, παρακολουθώντας τους με τα μαστίγια για να παράγουν όσο το δυνατόν περισσότερο πλούτο για τους ίδιους» (πηγή).

Νιλς Μουίζινιεκς: «Σε λίγα χρόνια τέλος τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ευρώπη»

Στην οδυνηρή διαπίστωση ότι σε λίγα χρόνια, η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη θ’ αποτελεί… παρελθΣτην οδυνηρή διαπίστωση ότι σε λίγα χρόνια, η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη θ’ αποτελεί… παρελθόν προβαίνει, εμμέσως πλην σαφώς, ο Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Νίλς Μουίζνιεκς

ΕΚΤΑΚΤΟ - Κρίση: Με «πόλεμο» προειδοποιεί Ελλάδα και Κύπρο η Τουρκία - Κατέθεσε έγγραφο περί «casus belli» στον ΟΗΕ!

«ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΠΥΡ ΑΝ ΒΓΕΙΤΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ»!

του Γιάννη Πετρίδη

Λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση στο pronews.gr της πρότασης της ρωσικής Gazoprom για ανάληψη της διαχείρισης των κυπριακών κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου, έγινε γνωστό ότι η Αγκυρα χαρακτήρισε ως "αιτία πολέμου" ("casus belli") εναντίον της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας οποιαδήποτε έρευνα στην ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ.


Ανάγκη ριζικών αποφάσεων και αλλαγών

Η Ελλάδα είναι σε θέση να ανακτήσει την εθνική της ανεξαρτησία, διώχνοντας την Τρόικα και καταργώντας τα μνημόνια, εάν υπάρξουν οι σωστές προϋποθέσεις – κυριότερη εκ των οποίων είναι η αποκατάσταση της δημοκρατίας, παράλληλα με την τιμωρία των υπευθύνων της χρεοκοπίας. 

Άποψη 

Στον επίλογο της ανάλυσης μας «Ο δεκάλογος του ελέγχου των μαζών» αναφέραμε πως, σύμφωνα με το φιλόσοφο J.Dewey, μόνο όταν όλοι οι Θεσμοί, η παραγωγή, το εμπόριο, οι τράπεζες και τα ΜΜΕ ελέγχονται δημοκρατικά, θα καταφέρουμε να οικοδομήσουμε μία λειτουργική δημοκρατική κοινωνία – κάτι που θα μπορούσε τότε μόνο να επιτευχθεί, όταν όλοι οι άνθρωποι ενωθούν μεταξύ τους, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις, αγωνιζόμενοι για τα δικαιώματα τους, όπως έκαναν στο παρελθόν.