MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Συντάξεις-πείνας: Έγιναν 23 μειώσεις σε 7 χρόνια!

Αμέλια Αναστασάκη
50 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΕΧΑΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ 

Οι συντάξεις έχουν μετατραπεί σε φιλοδωρήματα μετά τις μειώσεις έως και 50% που έχουν υποστεί, και σε συνδυασμό με τη νέα περικοπή της προσωπικής διαφοράς το 2019 και τη μείωση του αφορολογήτου, φτωχοποίηση και οικονομική εξαθλίωση είναι δεδομένες. 

Το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulles στέλνει το Παρίσι για να «συναντήσει» την τουρκική αρμάδα δυτικά της Κύπρου

ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ TOTAL ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 11

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ έλαβε εντολή να πλεύσει για την κυπριακή ΑΟΖ μετά την δημοσίευση εγγράφου στον ΟΗΕ με το οποίο η Αγκυρα χαρακτήρισε ως "αιτία πολέμου" ("casus belli") κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, οποιαδήποτε θαλάσσια έρευνα εγκριθεί εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, της δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ και της ανακηρυγμένης και οριοθετημένης κυπριακής ΑΟΖ, "χωρίς την έγκριση της Τουρκίας!"

Συνέντευξη στον Γ. Σαχίνη για τον τούρκικο παραλογισμό

Ν. Λυγερός: Συνέντευξη στον Γ. Σαχίνη για τον τούρκικο παραλογισμό. 9.84 , 

3/5/17

Με θέμα : Ανακήρυξη ΑΟΖ, Κρήτη, Κύπρος, Ορυκτός Πλούτος

ΘΕΛΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ;

Το ευρωπαϊκό όραμα έχει μετουσιωθεί σε ένα παράλογο αντιδημοκρατικό μόρφωμα και έχει καταντήσει μια απάνθρωπη εκμετάλλευση των λαών από την ευρωπαϊκή ολιγαρχία (και όχι μόνο) με χωροφύλακα την κυβέρνηση της Γερμανίας.

Επομένως μπροστά μας ανοίγονται δύο δρόμοι:

ICAP: Οι νέοι φεύγουν στο εξωτερικό λόγω έλλειψης αξιοκρατίας.

Η έλλειψη αξιοκρατίας και η διαφθορά ωθούν στο εξωτερικό το ανθρώπινο κεφάλαιο (Brain Drain) της Ελλάδας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρωτογενούς έρευνας της ICAP People Solutions τα οποία παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του 3ου Human Capital Summit. 

Στην έρευνα, που διεξήχθη για 3η συνεχή χρονιά, συμμετείχαν 1.268 Έλληνες του εξωτερικού: το 68% των ατόμων είναι έως 35 ετών χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις με υψηλή εξειδίκευση (κάτοχοι μεταπτυχιακού ή/και διδακτορικού σε ποσοστό 64%).