MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Ως πότε παλικάρια….

Όταν σκύβει κανείς το κεφάλι, δεν υπάρχει τέλος στα μαρτύρια του, ειδικά όταν έχει απέναντι του έναν Γερμανό που είναι εκ φύσεως ανελέητος και δεν νοιώθει ποτέ αλληλεγγύη – ενώ, όπως οι ενήλικοι δεν αλλάζουν αλλά έχουν απλά την ικανότητα να προσποιούνται, έτσι και οι λαοί με ιστορία.

«Πάντοτε υπάρχουν ρεαλιστικές λύσεις, όταν ένας λαός είναι αποφασισμένος να αγωνισθεί για την ανάκτηση της εθνικής του κυριαρχίας – γνωρίζοντας πως κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει έναν αποφασισμένο λαό, αλλά όλοι ποδοπατούν έναν τρομοκρατημένο λαό«.

Το τέρας του αποπληθωρισμού

Ο πιο σημαντικός δείκτης για τον καθορισμό της νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών είναι το πραγματικό επιτόκιο – το οποίο αποτελεί έναν ακόμη λόγο, μεταξύ πολλών άλλων, για τον οποίο η ελληνική οικονομία δεν αναπτύσσεται.

«Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι, τα κράτη δεν χρεοκοπούν. Αυτοί που χρεοκοπούν είναι οι Πολίτες τους, ειδικά εάν δεν επιλέξουν έγκαιρα τη στάση πληρωμών – κάτι που δυστυχώς συνέβη στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να έχουν κλείσει σταδιακά οι δανειστές της όλες τις εξόδους κινδύνου, με αφετηρία το PSI, καθώς επίσης με τέρμα το στυγερό εκβιασμό της ΕΚΤ (κλείσιμο τραπεζών).

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο ραδιοφωνικό σταθμό Dream Fm.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο ραδιοφωνικό σταθμό Dream Fm. 

04/05/2017

Με θέμα : Ανακήρυξη ΑΟΖ, Κρήτη, Κύπρος, Ορυκτός Πλούτος